Osobně ověřeno: Recenze relaxačního pobytu na Vysočině v CHKO Žďárské vrchy ve Wellness penzionu Marta

Vydejte se spolu s Martinem, členem našeho Travelking týmu, na Vysočinu do Žďárských vrchů. Konkrétně do Wellness penzionu Marta. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze relaxačního pobytu na Vysočině v CHKO Žďárské vrchy ve Wellness penzionu Marta

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 24.4.2022 - 26.4.2022
  • Ubytováni jsme byli ve: Wellness penzionu Marta
  • Lokalita ubytování je: Vysočina
  • Cestoval jsem s: Partnerkou
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Jako cíl svého odpočinkového pobytu jsem si vybral Wellness penzion Marta, který leží na Vysočině v CHKO Žďárské vrchy. Nejpohodlnější a nejrychlejší se jevila cesta vlastní dopravou, a tak jsme v neděli ráno vyrazili z Brna autem. Cesta do Kuklíku u Sněžného, kde se penzion nachází, trvala asi 1 hodinu a 20 minut. Na místo se dá případně dostat i hromadnou dopravou, ale cesta je o něco delší. Z Brna jede vlak do Žďáru nad Sázavou. Odtud se pak autobusem přes Nové Město na Moravě dopravíte do Kuklíku.

Jak to bylo s parkováním?

Parkoviště bylo hned naproti penzionu a byl zde dostatek volných parkovacích míst, což mohlo být i tím, že jsme na pobyt jeli v neděli. O víkendu může být situace jiná. Pokud by se ale parkoviště zaplnilo, tak je možné parkovat zhruba 20 m od penzionu. Parkování je zdarma a není nutné objednávat jej předem.

Kde jsme se ubytovali?

Wellness penzion Marta se nachází v malebné vesničce Kuklík, která je autem vzdálena přibližně 10 minut od Nového Města na Moravě. Najít penzion nebyl vůbec žádný problém, protože je přímo u silnice. Samotné okolí penzionu je balzámem na duši. Vesnička se nachází v CHKO Žďárské vrchy, a proto jsou všude okolo jen louky a lesy. Jednoduše ideální prostředí pro pořádný odpočinek a načerpání nové energie ze samotné přírody.

Při vstupu do penzionu mě zaujala po pravici stylově zařízená restaurace. I když mě lákalo, jít si dát něco dobrého, nejprve jsem pokračoval na recepci, kde na náš již čekala usměvavá paní recepční a předala nám mimo klíčů od pokoje i informace k ubytování. Také jsme si tu rovnou domluvili čas vstupu do privátního wellness centra. Z důvodu omezených kapacit ovšem doporučuji termín zarezervovat ještě před příjezdem, obzvlášť pokud jedete na víkendový pobyt.

Po schodech jsme se pak vydali k našemu pokoji. Stejně jako celý penzion i pokoj působil velmi stylově. Překvapila nás vstupní chodba s křeslem. Pokoj byl vybaven novým nábytkem - pěknou a pohodlnou postelí, nočními stolky, posezením a šatní skříní, na které byla zároveň umístěna televize. Vše tu bylo sladěno do posledního detailu a také tu byl dostatek místa. V koupelně byl prostorný sprchový kout a zajímavě nasvícené zrcadlo.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V ceně balíčku jsme měli snídaně formou bufetu. I přes menší obsazenost penzionu byla snídaně bohatá a pestrá. A musím vypíchnout, že byla také velmi chutná. Já jsem si dopřál míchaná vajíčka, čerstvé voňavé pečivo, zeleninu a ovoce a k nim kávu a džus. Na výběr toho samozřejmě bylo mnohem více - různé druhy cereálií, bílý a ovocný jogurt, sladké i slané pečivo, másla, džemy, sýry, salámy...

Jak jsme se najedli v okolí?

Po cestě z výletu jsme se zastavili na oběd v Maršovské Rychtě u Nového Města na Moravě, kde jsem si vychutnal domácí bramborák s kuřecím závitkem a partnerka vepřovou panenku s hříbkovou omáčkou. A abych nezapomněl, nabízí tu i výbornou domácí cibulačku. Také jsme zašli na kávu a zákusek do Kavárny 133, která je i v gastro mapě Lukáše Hejlíka.

Jaké bylo wellness centrum v penzionu?

Wellness centrum v penzionu bylo naprosto okouzlující a celkovou relaxační atmosféru dokreslovaly svíčky podél stěn. Nejdříve jsem se vydal do finské, a pak i do parní sauny. Po odpočinku na lehátkách jsme také vyzkoušeli Kneippův chodník, který byl hezky nasvícen. V balíčku jsme měli privátní vstup do wellness na 1 hodinu, ale jelikož bychom všechna lákadla ve wellness nestihli využít, rozhodli jsme se dokoupit si další hodinu navíc. Díky tomu jsme si užili také parádní vířivku, která byla opravdu uvolňující.

A pokud by vás wellness zrovna nelákalo, je tu možnost hodinový vstup vyměnit za jízdu na koni.

Kam se vydat na výlet?


Závěrečné hodnocení pobytu ve Wellness penzionu Marta

“Pobyt jsme si i přes deštivé počasí užili. Penzion nás okouzlil už při příjezdu. Po vstupu nás uvítal milý personál a překvapily nás luxusní interiéry. Pokoj včetně koupelny byl prostorný, postel pohodlná a spalo se nám na ní výborně. Vypíchnout musím určitě také chutné snídaně a wellness, které bylo kouzelné, a díky vířivce a sauně se člověk nenudil, i když zrovna pršelo. Na výlet jsme se vydali do Žďáru nad Sázavou na Zelenou horu, kde je kostel Sv. Jana Nepomuckého. Určitě se sem ještě vrátíme, abychom mohli okolí více prozkoumat za lepšího počasí. Možností výletů je tu totiž nespočet.”


👍 Pobyt ve Wellness penzionu Marta byl osobně ověřen Martinem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Martin DittertMartin Dittert
Aktualizováno: 28. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet