Ve Ville Smetana **** v Karlových Varech zažijete luxusní pobyt plný relaxace. Vychutnejte si vynikající polopenzi formou bufetu a odpočiňte si ve wellness s bazénem vířivkou a saunami. Dle varianty vás čekají také léčebné a wellness procedury, například relaxační koupel nebo částečná masáž. Mezi procedurami si můžete projít Karlovy Vary, od lázeňského centra, nejznámějších vřídel a historických památek budete vzdálení jen pár kroků.

Ověřeno Travelkingem

“V Karlových Varech jsem byl poprvé a jednalo se o úžasný zážitek. Krásná architektura, příjemní lidé a plno zeleně. Také hotel je krásně architektonicky řešený a má velmi milý a profesionální personál. Hotel je spíše menší, působí rodinně, proto jsme se tu cítili opravdu vítáni. K tomu tu jsou prostorné pokoje, krásný výhled do zahrady a k tomu naprostý klid a ticho. Villa Smetana pro nás byla super volbou i proto, že je možné ubytovat se s pejskem. Pokud znovu vyrazíme do Karlových Varů, určitě jejich služby rádi znovu využijeme. ” Přečtěte si celou recenzi

Peter Kóša - Spolumajitel Travelkingu
Osobně ověřeno v: Květnu 2022

O ubytování

Karlovarský hotelový komplex Villa Smetana **** se skládá ze 2 historických vil postavených už v roce 1900. Najdete jej v jedné z nejkrásnějších částí města, v nejstarší vilové čtvrti Westend, hned vedle Becherovy vily (60 m). Díky skvělému umístění hotelu dojdete do lázeňského centra a k nejznámějším památkám pohodlně pěšky.

Můžete vyrazit třeba do Muzea voskových figurín (600 m), pokračovat k Mlýnské kolonádě (750 m), Tržní kolonádě (1,1 km) a k prameni Vřídlo (1,3 km). Ochutnávka léčivých pramenů je při takové procházce samozřejmostí. Projděte si také lesopark s oborou Svatý Linhart (2,2 km) a vystoupejte na Vyhlídku Jelení skok (1,2 km). Kousek odsud budete mít areál s rozhlednou Diana, Minizoo a motýlím domem Papilonia (1,8 km).

Ti nejzapálenější sportovci mohou v zimě vyrazit do skiareálů na Božím Daru (28 km), na Klínovci (31 km) nebo v Jáchymově (22 km). V okolí lázeňského města vede navíc spousta upravovaných běžeckých stop. Své kouzlo má ale i zasněžené lázeňské město, které se v adventním období rozzáří vánočními trhy. Velkým lákadlem je potom Vánoční dům (4,6 km) s Muzeem Vánoc a Muzeem medvídků, ten je navíc otevřený po celý rok.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v jednom z 52 komfortních pokojů, vybírat můžete ze dvoulůžkových a třílůžkových pokojů, v nabídce jsou i varianty s balkonem. Pokoj vás okouzlí interiérem laděným do retro stylu. Masivní dřevěný nábytek a dobové dekorativní prvky dokonale souzní s atmosférou historického hotelu. Zároveň si ale můžete užívat vysokého komfortu dnešní doby – satelitní televize, WiFi připojení, minibar či trezor, to vše v pokoji najdete. Nechybí ani koupelna s vanou či sprchou, fénem, župany, papučemi a toaletními potřebami.

Na čem si pochutnáte?

V nově rekonstruované hotelové restauraci a kavárně Strunz si náležitě pochutnáte. Na snídani si vyberete z bohaté nabídky pečiva, cereálií, mléčných výrobků, uzenin, čerstvého ovoce i zeleniny. Nechybí ani teplý bufet s vejci, párečky, lívanci a řadou dalších dobrot. Na oběd si můžete vybrat nějakou specialitu z jídelního lístku a večeře je opět servírovaná formou bohatých švédských stolů. Na kávu, dezert či skleničku něčeho ostřejšího zajděte do útulného Lobby baru.

Kde budete relaxovat?

Ve wellness centru se o vás postará zkušený zdravotnický personál a vyberete si z více než 34 různých relaxačních a léčebných procedur. Od klasických masáží přes uhličité koupele, rašelinové zábaly a kyslíkovou terapii až po magnetoterapii, pneumoakupunkturu a mnoho dalšího, nabídka je zkrátka opravdu široká.

Mezi procedurami si odpočinete v krytém bazénu, v horké vířivce, finské sauně, parní sauně nebo infrasauně. Z krásných prostor zrekonstruovaného wellness centra zkrátka vyjdete jako znovuzrození.

Villa Smetana ****

Villa Smetana ****

Krále Jiřího 5 , Karlovy Vary
Česká republika

Provozuje společnost:
Česká hotelová, a.s. IČ: 26968851


+420 725 903 388

reservation.smetana@hotelis.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 360 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 360 Kč/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Lázně
Restaurace
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,7 km
Vzdálenost od lázní
10 m
Zastávka
10 m

Tipy na výlet

Karlovy Vary

Karlovy Vary Tip na výlet

Karlovy Vary byly založeny již roku 1350 na povel Karla IV. Historie léčby zde trvá již více než 660 let. Zlatou éru a největší rozkvět ale lázně zažívají až 18. a 19. století, kdy získávají celosvětový věhlas a také dnešní architektonicky úchvatnou podobu. Léčivé prameny zde pomocí termálních koupelí a pitné kúry pomáhají k léčbě onemocnění pohybového a trávícího ústrojí a při poruchách látkové výměny.

Nejkrásnější kolonády Karlových Varů:

  • Tržní kolonáda
  • Mlýnská kolonáda
  • Sadová kolonáda
  • Vřídelní kolonáda
  • Všechny kolonády ukrývají prameny, které můžete ochutnat. Pořiďte si v jednom z místních stánků lázeňský pohárek a vydejte se na průzkum. K odpočinku je k dispozici velké množství laviček. Posaďte se a vychutnávejte nezapomenutelnou atmosféru.

Při návštěvě města byste neměli vynechat několik památek a atrakcí. Patří k nim pravoslavný kostel sv. Petra a Pavla, rozhledna Diana, u které se nachází Motýlí dům a výletní restaurace, sklárny Moser a Návštěvnické centrum Becherovka. K procházkám lázeňským lesem zve několik vyhlídek. Nejznámější je vyhlídka Jelení skok, jeden ze symbolů města. K Varům neodmyslitelně patří i tradiční lázeňské oplatky. Při procházkách městem si je můžete vychutnávat jednotlivě v podobě horké oplatky. Celá balení jsou potom v nabídce i v dárkovém provedení a nabízí mnoho příchutí.

Více informací
Vřídlo a Vřídelní kolonáda
Vřídlo a Vřídelní kolonáda
Bazénové centrum v Karlových Varech
Bazénové centrum v Karlových Varech
Muzeum Jana Bechera
Muzeum Jana Bechera