Objevte to NEJ z Polska: 7 NEJromantičtějších míst, kam musíte vyrazit se svou polovičkou

Přemýšlíte, kam vzít svou drahou polovičku na romantickou dovolenou? Vydejte se společně do Polska! Najdete tu nespočet kouzelných zákoutí, historických měst i přírodních divů. Přinášíme vám 7 tipů na nejromantičtější místa v Polsku. Která to jsou?
Objevte to NEJ z Polska: 7 NEJromantičtějších míst, kam musíte vyrazit se svou polovičkou

Cestování ve dvou je díky přítomnosti milovaného člověka vždy o něco krásnější. Všechna místa, která spolu navštívíte, se zapíšou do vašich společných vzpomínek, kam se za nimi můžete kdykoliv vrátit. Vybrali jsme pro vás ta nejromantičtější místa v Polsku, kam se budete chtít vrátit nejen ve vzpomínkách, ale i ve skutečnosti!

1. Zámek Moszna – polský Disneyland v tajemném kabátě

Hrady a zámky zahalené do tajů historie vždy přitahovaly pozornost romantických duší. Možná je to jejich krásnou architekturou, možná kouzlem pomíjivosti anebo ponurými pověstmi, kterými jsou opředeny. Ať je to jakkoliv, návštěva starobylých paláců vždy slibuje romantický zážitek. V Polsku se nachází více než 2 500 zámků. Tím nejpůvabnějším je bezpochyby zámek Moszna, kterému se někdy přezdívá Polský Disneyland. Najdete jej ve stejnojmenné obci v Horním Slezsku nedaleko českých hranic.

Velkolepá stavba s 99 věžemi je zasazena do rozsáhlého parku, který přímo navazuje na okolní louky a lesy. Dlouhé aleje, rozkvetlé záhony a jezírko se zrcadlícím se zámkem vytvářejí kouzelnou atmosféru jako stvořenou pro poklidné procházky ve dvou.

Vyberte si romantický pobyt v Polsku a prožijte se svou polovičkou krásné společné chvíle.

2. Tumský ostrov – romantika s lampářem a zvony

Kouzelná Vratislav skýtá tolik krásných zákoutí, že by mohla s přehledem naplnit celý tento seznam. Katedrála s Mostkem Pokutnic, náměstí Rynek s pastelovými domečky a množství útulných kaváren a restaurací udělají radost nejen zadaným dvojicím. Tu nejromantičtější atmosféru ve městě ale nasajete na Tumském ostrově.

Na tomto malém ostrůvku najdete majestátní kostel sv. Kříže a sv. Bartoloměje, od kterého se přes Katedrální ulici dostanete až ke katedrále sv. Jana Křitele, která je hlavní dominantou ostrova. Nejkrásnější zážitek vás čeká po západu slunce, kdy úzkými uličkami prochází jeden z posledních lampářů v Evropě. Chvíle, kdy lampář pomalu zažehne každou z plynových lamp, připomíná přeskočení jiskry mezi dvěma zamilovanými.

Věděli jste, že v celé Evropě zbývají už jen dva poslední lampáři? Jeden zapaluje plynové lampy na Tumském ostrově a druhý v chorvatském Záhřebu.

Vyberte si romantický pobyt ve Vratislavi a prožijte se svou polovičkou krásné společné chvíle.

3. Molo v Sopotech – procházka při západu slunce

Těžko si představit romantičtější scenérii než západ slunce nad mořem. Když ho navíc budete pozorovat z nejdelšího dřevěného mola v Evropě, bude celý zážitek ještě o něco víc výjimečný. Molo v Sopotech vás vezme na více než půlkilometrovou cestu nad Baltským mořem, během které se pokocháte krásnými výhledy, vychutnáte si kávu nebo drink a třeba si i zatančíte jako Ryan Gosling ve slavné scéně z filmu La La Land.

Na molu se pravidelně konají kulturní akce s živou hudbou. Pokud sem zavítáte ve večerních hodinách, přidají se k nádherné podívané ještě rozsvícené lampy, které molo lemují od začátku až do konce. Na začátku mola se navíc rozléhají široké písečné pláže, na kterých si kdykoliv během dne odpočinete s výhledem na širé moře.

Vyberte si romantický pobyt u Baltského moře a prožijte se svou polovičkou krásné společné chvíle.

4. Zakopané – městečko s kulisami polských Tater

Živé turistické letovisko Zakopané s idylickými horskými domy a krásnou přírodou v okolí je ideálním výletním cílem pro všechny milovníky hor. Jde o skvělý výchozí bod do polských Tater, které jsou nevyčerpatelným zdrojem zábavy po celý rok.

A co vás čeká přímo v Zakopaném? Projdete se tu po jedné z nejznámějších polských tříd – ulicí Krupówki, kterou lemují kavárničky, restaurace a obchody s vybavením pro každého správného horala. Odsud dojdete až na tržiště Gubałowka s tradičními dřevěnými chaloupkami a stánky se suvenýry.

Krásná místa se nacházejí i v okolí města. Vyrazte lanovkou třeba na horu Gubałowka, z jejíhož vrcholu vám otevře výhled na horské panorama. Zajisté vás nadchnou také přírodní krásy polské části Tater, například pleso Mořské oko.

Vyberte si romantický pobyt v polských Tatrách a prožijte se svou polovičkou krásné společné chvíle.

5. Lázeňský park ve Varšavě – v tónech Fryderyka Chopina

Na romantickou procházku a posezení v trávě se vydejte do Lázeňského parku ve Varšavě. Při procházení zahradami v něm narazíte na několik významných historických staveb. Nejfotogeničtějším místem v této holandské zahradě je neoklasicistní Palác na ostrově, který se zrcadlí v přilehlém jezírku. Mimo tohoto architektonického klenotu, tu objevíte Oranžerii, Bílý pavilon nebo Myślewicki palác.

U jezírka v parku se pravidelně konají koncerty vážné hudby z pera polského velikána Fryderyka Chopina. Posaďte se tu s ostatními milovníky klasiky a poslechněte si inspirativní skladby v podání vynikajících klavíristů.

Věděli jste, že ve varšavském kostele sv. Kříže odpočívá Chopinovo srdce? Slavný skladatel si přál, aby po jeho smrti bylo převezeno do Polska, zatímco jeho tělo zůstane v Paříži.

Vyberte si romantický pobyt v Polsku a prožijte se svou polovičkou krásné společné chvíle.

6. Chełmno – rozkvetlé město zamilovaných

Na seznamu romantických míst nesmí chybět město zamilovaných, jak se přezdívá polskému Chełmnu. Proč si zrovna toto (ne)obyčejné polské městečko vysloužilo tak okázalou přezdívku? Místní kostel totiž pečlivě střeží část ostatků sv. Valentýna, patrona lásky, na jehož svátek 14. února do města přijíždějí páry ze široka daleka.

Zamilovaným dvojicím ale město přeje po celý rok. Řada zajímavých památek vypráví pozoruhodné příběhy z minulosti, městský park zdobí květinová srdce a v informačním centru na radnici si můžete koupit Manuál lásky z roku 1893, který vám jistě spolehlivě poradí se všemi citlivými záležitostmi.

Vyberte si romantický pobyt v Polsku a prožijte se svou polovičkou krásné společné chvíle.

7. Krakov – kouzelná zákoutí na každém rohu

Historický Krakov má na tomto seznamu své čestné místo. Velkolepé hlavní náměstí, starobylý hrad Wawel na návrší a nespočet tajemných uliček – není divu, že se tato polská chlouba považuje za jedno z nejkrásnějších míst v zemi.

Jaká romantická místa v Krakově navštívit? Objevte Rynek Główny s kostelem Nanebevzetí Panny Marie a mnoha dalšími památkami, vydejte se na prohlídku Královského hradu Wavel, odkud se vám naskytne krásný výhled na řeku Vislu a pokračujte až do židovské čtvrti Kaziměř, která dříve bývala samostatným městem.

Za zážitky se vydejte i do podzemí, třeba do muzea pod hlavním náměstím nebo do Dračí sluje na návrští Wavel. Večer se pak posaďte do jedné z mnoha restaurací a užijte si večeři při svíčkách s výborným jídlem polské kuchyně.

TIP: Plánujete dovolenou v Krakově? Inspirujte se v našem článku To NEJlepší z Krakova!

Vyberte si romantický pobyt v Krakově a prožijte se svou polovičkou krásné společné chvíle.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet