Objevte to NEJ z Maďarska: 7 NEJtopovějších wellness hotelů po celém Maďarsku

Maďarské termální prameny a špičkové lázeňské služby jsou proslulé po celém světě. Vybrali jsme pro vás 7 nejlepších wellness hotelů v Maďarsku, kde na vás čeká nezapomenutelná dovolená plná odpočinku, vynikajícího jídla a lázeňských procedur.
Objevte to NEJ z Maďarska: 7 NEJtopovějších wellness hotelů po celém Maďarsku

Kde v Maďarsku najdete ty nejlepší wellness hotely? Pojďte se podívat na ten TOP výběr hotelů, který jsme si pro vás připravili.

1. Hotel Stáció **** - Přepychový wellness zážitek v hlavním městě

Luxusní wellness o ploše 1 000 m² jen cca 20 km od historického centra města s nejznámnějšími památkami, co víc si na dovolené přát? V Hotelu Stáció **** se přenesete do světa relaxace. Ve wellness zóně si zaplavete ve vyhřívaném bazénu s hydromasáží, odpočinete si v horké vířivce a nastartujete svůj imunitní systém v infra sauně, parní kabině, finské sauně a solné jeskyni. O dokonalý zážitek se postará i nabídka masáží a relaxačních procedur, můžete se nechat hýčkat třeba masáží skořicovým olejem nebo hydratačním peelingem. Navíc si každý den pochutnáte na vynikající polopenzi. Ráno nastartujete snídaní formou bufetu a kávou prémiové kvality Bencini Caffe Miscela Premium. Večer na vás budou čekat švédské stoly, ze kterých si vybere každý. Co říkáte na pečené vepřové kolínko a maďarskou gulášovou polévku? Nebo si raději dáte středomořskou kuchyni, speciality z grilu nebo vegetariánské jídlo? Pokud si chcete, řádně posilněni vydatnými jídly, také trochu zasportovat, okolí hotelu je jako stvořené pro lehký běh. Případně se můžete zapotit ve fitness centru nebo na tenisovém kurtu.

Tipy na výlety

Budapešť patří k nejkrásnějším městům Evropy a stále je tu co vidět. Určitě si nenechte ujít návštěvu Budínského hradu či Rybářské bašty, k dominantám města patří také budova Parlamentu nebo bazilika sv. Štěpána. Skvělým zážitkem je večerní plavba po řece Dunaj, odkud uvidíte celou řadu historických monumentů, navíc krásně nasvícených. Pro ještě lepší výhled na město si můžete udělat výšlap na Gellértovu horu.


2. Vítejte na palubě Vital Hotelu Nautis ****

Co takhle si užít dokonalý relax v prostředí luxusní lodě? Nemusíte se ovšem vydávat na moře, stačí vyrazit do přepychového Vital Hotelu Nautis **** ležícího přímo na břehu jezera Velence, které je plné léčivé minerální vody. Dominantou hotelu je dvoupatrové wellness centrum s bazény, vířivkami, saunami a solnou komorou. K dispozici jsou zde také dětská hřiště včetně koutku pro ty nejmenší. Pokud si i během dovolené v lázních rádi zasportujete, můžete se vyřádit v posilovně, při bowlingu či squashi. Budete mít také možnost vyzkoušet některý z vodních sportů, jako jsou kánoe, kajaky či loďky. Zvláště, až vám během sportu či relaxace vyhládne, oceníte bohatou bufetovou polopenzi.

Tipy na výlety

Hotel se nachází pouhých 50 km od Budapešti a jezera Balaton, v rámci kterých můžete navštívit spoustu zajímavých míst a památek. K blízkým výletním cílům patří například termální koupaliště Agard (2 km) nebo zámek Bory (13 km).


3. Thermal Hotel Visegrád ****superior - ráj pro milovníky procedur

Thermal Hotel Visegrád ****superior se nachází v malebném ohybu řeky Dunaj nedaleko Visegrádu, zhruba 40 km od centra Budapešti. Perlou hotelu je wellness centrum o ploše 3 000 m² se sedmi bazény s minerální vodou, která je známá pro své léčivé účinky a vyvěrá jen několik metrů od hotelu. Součástí wellness centra je i saunový svět se dvěma finskými saunami, infrasaunou, parní lázní a aromaterapeutickou parní kabinou. Třešničkou na dortu budou pokročilé ozdravné procedury, můžete si odpočinout v solné jeskyni, zažít hloubkovou relaxaci Alphasphere nebo se nechat nadnášet v kabině se slanou vodou, která uzdravuje pokožku a ulevuje svalům a kloubům. Pokud si chcete užít i trochu aktivního odpočinku, jistě oceníte pestré animační programy pro děti i dospělé. A samozřejmě nesmí chybět chutná polopenze se snídaní i večeří formou bufetu. Hotel má navíc i letní terasu s grilem, dvě restaurace a dva bary.

Tipy na výlety

Lesopark Pilis nedaleko hotelu (1,6 km) přímo láká k procházce přírodou. Město Visegrád (2,6 km) vám naopak, coby místo se sáhodlouhou historií, nabídne celou plejádu historických a kulturních památek k obdivování. Navštivte třeba hrad Visegrád (7,5 km) a vystoupejte na Šalamounovu věž, v centru města zase uvidíte Královský palác Matyáše Korvína (3,5 km) s muzeem věnovaným tomuto slavnému panovníkovi.


4. Za romantikou i relaxem do MJUS World Resort & Thermal Parku ****

Jídlo i odpočinek si nejlépe vychutnáte ve dvou! Zažijte nezapomenutelný wellness pobyt v MJUS World Resort & Thermal Parku **** ve městě Körmend ležícím na břehu řeky Rába v srdci národního parku Őrség. Kromě přepychových pokojů zde na vás čeká velkolepé wellness s více než 1 800 m² vodních ploch včetně jeskynního bazénu s nádherným výhledem, saunovým světem, vířivkami, tureckými lázněmi a dalšími vychytávkami. Pobyt s fantastickou polopenzí v italské restauraci Lo Spaghetto si užijí nejen páry, ale také rodiny s dětmi. Na malé hosty zde čeká koutek s hračkami, dětský bazén, brouzdaliště a 2 tobogány. Zábavu během animačních programů si užije celá rodina.

Tipy na výlety

Městečko Körmend s nízkopodlažními domy a velkým náměstím přímo vybízí k objevování historie tohoto svérázného maďarského kraje. Je také ideálním výchozím bodem pro mnoho atraktivních výletů. V okolí se nachází řada významných lázeňských měst, například Szombathely (25 km), Sárvár (44 km), Zalaegerszeg (30 km). Za návštěvu stojí také lázně Héviz (60 km) známé díky největšímu biologicky aktivnímu přírodnímu termálnímu jezeru na světě. Milovníci zvířat se mohou vydat na koňskou biofarmu Kerca (30 km).


5. Caramell Premium Resort **** s obrovským wellness (2 000 m²)

Caramell Premium Resort **** najdete v maďarském lázeňském městečku Bük. Jeho hlavním lákadlem je nádherné wellness centrum o rozloze 2 000 m², které se skládá z několika částí. Exkluzivní lázeňská část s termální vodou nabízí vnitřní i venkovní bazény, relaxační zónu pro děti i dospělé, střešní sluneční terasu a k tomu bazénový bar a grill terasu. Pro ještě větší odpočinek a soukromí je tu tichá zóna, která je určena pouze dospělým hostům a vstup sem je povolen až od 16 let. V této zóně najdete další vnitřní i venkovní bazén, finskou a infračervenou saunu, tureckou parní lázeň s aromaterapií a tepidárium. Pokud by vám to stále nestačilo, zamiřte ještě do saunového světa. V tom se nachází solná jeskyně s himálajskou solí, turecká parní komora, bylinková, finská, aroma, infračervená a bio sauna.

Tipy na výlety

Kdyby vám relaxace a wellness centrum v hotelu bylo málo, vždy se můžete vydat do blízkých termálních lázní Bükfürdő.


Maďarsko: Mezőkövesd v Penzionu Zsóry Liget ***

6. Odpočinkový pobyt plný pohody v Zsóry Liget Panzió ***

Pokud chcete alespoň na chvilku hodit všechny starosti a povinnosti za hlavu a užít si pobyt plný pohody a odpočinku, uděláte nejlépe, když se vydáte do Penzionu Zsóry Liget ***. Najdete jej v příjemném lázeňském městečku Mezőkövesd na severu Maďarska, kam se dá od českých hranic dojet do dálnicích. Čeká zde na vás ubytování v komfortním dvoulůžkovém pokoji a každé ráno lahodná kontinentální snídaně. O poctivou dávku relaxace se postará neomezený vstup do termálního wellness vedlejšího Balneo Hotelu Zsori Thermal & Wellness ****. V obrovském areálu wellness najdete vnitřní i venkovní bazény a saunový svět. Součástí balíčku je také masáž dle vlastního výběru, která vás zbaví veškerého napětí. A koho láká výtečná maďarská kuchyně, zajisté využije slevy do oblíbených restaurací.

Tipy na výlety

Během pobytu vám rozhodně doporučujeme navštívit nádherné historické město Eger, které má opravdu hodně co nabídnout. Kromě vyhlášených termálních lázní se Eger pyšní nádherným hradem, tureckým minaretem se 40 metrů vysokou věží, neoklasicistní bazilikou a několika zajímavými muzei. Eger leží uprostřed úrodných maďarských vinic, a tak se přímo nabízí během návštěvy města ochutnat znamenité místní víno Egri Bikavér (býčí krev), které milují místní i znalci vína na celém světě.


7. Elegance na zámku Batthyány Kastélyszálló ****

Doslova královské péče se vám dostane v zámeckém hotelu Batthyány Kastélyszálló ****. Najdete jej v malebné vesničce Zalacsány ve vzdálenosti pouze 15 km od břehů jezera Balaton či biotermálních lázní Hévíz. Perfektním místem k odpočinku je nejen nádherná zámecká zahrada, ale také špičkové wellness. V moderním a elegantním spa čeká na hosty bazén s termální vodou, vířivka, finská sauna, pára, solná komora či oblíbené vodní šachy. Pokud zatoužíte po ještě větší porci relaxace, můžete vyzkoušet nedaleké vyhlášené lázně Kehidakustány, kam vás z hotelu dopraví zdarma. Hlad během pobytu rozhodně nehrozí díky bohaté bufetové polopenzi.

Tipy na výlety

Nedaleký Hévíz (10 km) nabízí malebné historické centrum s promenádou a slavné termální jezero. Kousek je to i do dalšího atraktivního města Keszthely (15 km), kde najdete zámek Helikon i zajímavá muzea (marcipánu, hraček či vozů Cadillac). Krásy jezera Balaton (15 km) můžete objevovat během výletů po mnoha turistických trasách.

Autor článku:

Aktualizováno: 24. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet