Objevte to NEJ z Maďarska: 8 NEJlepších aquaparků, kde se zabaví celá rodina

Není nad den plný koupání a zábavy s rodinou. Pokud toužíte po relaxaci ve vodě na skutečně vysoké úrovni, vydejte se za ní do Maďarska. Který aquapark si ale vybrat? Poradíme vám - stačí se podívat na výběr 8 nejlepších aquaparků v Maďarsku.
Objevte to NEJ z Maďarska: 8 NEJlepších aquaparků, kde se zabaví celá rodina

Kam se v Maďarsku vydat za těmi nejlepšími aquaparky? Poradíme vám ty nejparádnější místa, kam se vydat s dětmi či partou přátel za pořádnou zábavou.

1. Lázně a wellness Sárvár

Čas strávený v Lázních Sárvár bude skvělým zážitkem pro všechny věkové kategorie díky bohaté wellness zóně, rodinným a zážitkovým bazénům i venkovnímu bazénovému komplexu. Dokonalý relax zaručuje lázeňská část, která je oddělená od té rodinné, takže pokud cestujete bez dětí užijete si odpočinek v tichu a příjemné atmosféře. Za zábavou s dětmi se naopak vydejte do rodinné části, která je s tou odpočinkovou propojena chodbou. Vyskákat se zde můžete v bazénu s vlnobitím, o adrenalinový zážitek se zase postarají 3 tobogány (Kamikadze, Turbulance a Aquatube), které se točí uvnitř budovy i venku. Během teplých dnů se vydejte za zážitky do venkovního areálu lázní - děti zde nadchne bazén s vodním hradem a pirátskou lodí, dospělí si zase užijí venkovní relaxační bazény s léčivou vodou. Tu lázně čerpají ze 2 pramenů - voda z prvního pramene má příznivý vliv na pohybové ústrojí, druhý pramen zase pomáhá při léčbě gynekologických, svalových či kožních onemocnění**. Relaxace v lázních Sárvár tak potěší nejen vašeho ducha, ale i celé tělo.

Čím ještě jsou lázně ve městě Sárvár výjimečné? To se dočtete v našem článku.

Lázně Sárvár proslavila v 80. letech po celém Maďarsku televizní reklama na velmi oblíbený produkt. Šlo o termální krystal soli s léčivými účinky. Ta se dá v Sárváru zakoupit dodnes, a tak si ozdravnou koupel můžete dopřát i u vás doma.

Otevírací doba:

  • Léčebné koupele: denně 9:00 - 21:00 hodin
  • Rodinné zážitkové lázně: denně 9:00 - 21:00 hodin

Vstupné:

  • Dospělí: 4 990 - 5 900 HUF/celodenní vstupné
  • Studenti: 2 990 - 3 600 HUF/celodenní vstupné
  • Děti do 14 let: 2 700 - 3 200 HUF/celodenní vstupné

Náš tip:

Užijte si pár dní v Sárváru a ubytujte se například v oblíbeném Hotelu Park Inn By Radisson Sárvár, kde vás čeká strava formou all inclusive a neomezený vstup do bazénů i wellness centra prímo v lázních Sárvár .


2. Aquaworld - Budapešť

Aquaworld, který se nachází v Budapešti, vás dostane svojí stylovou podobou. Koupat se totiž budete přímo u zřícenin starodávného chrámu Angkór, u kterého se rozléhá 17 bazénů vhodných k relaxaci, zábavě i plavání. Na milovníky aktivně stráveného času čeká bazén určený k potápění a 11 fantastických skluzavek. Pokud však toužíte po troše napětí, vyzkoušejte rychlou jízdu na tobogánech. Kromě nich zde na děti i rodiče čeká každodenní pestrý program s animátory. V budapešťském Aquaworldu si přijdou na své i skuteční milovníci relaxace - najdou tu totiž jeden z největších saunových komplexů v Budapešti. Oddychnout si tak budete moci v ruské i finské sauně, exteriérové ​​sauně ve srubu, parní či bio sauně… a v mnoha dalších. Dokonalý den plný lenošení pak završte v tepidáriu.

Unikátní kupole zastřešující Aquaworld má průměr 72 metrů a táhne se až do výšky pěti pater. Speciální materiál, ze kterého byla kupole vyrobena, byl původně vyvinut pro potřeby vesmírného programu. Je pokryta zcela průhledným, vícevrstvým materiálem, který chrání před UV zářením, ale částečně propouští světlo.

Otevírací doba:

  • Denně: 7:00 - 21:00 hodin

Vstupné:

  • Dospělí: 7 900 HUF/celodenní vstupné
  • Studenti a senioři: 6 300 HUF/celodenní vstupné
  • Děti do 10 let: 4 000 HUF/celodenní vstupné
  • Děti do 2 let: zdarma

Náš tip:

Kromě koupání objevujte i památky hlavního města! Vyberte si z naší nabídky ubytování v Budapešti to podle svých představ a odkud to budete mít blízko do termálů i ke všem památkám.


3. Kaskádová jeskyně a zážitkové lázně - Demjén

Za neopakovatelným zážitkem z koupání se vydejte do jedněch z nejmladších a nejmodernějších lázní v Maďarsku. Jedná se o zážitkové lázně Demjén, jejichž součástí jsou přímo pohádkové jeskynní lázně Cascade a kaskádová jezírka. Jejich unikátní tvar vytvořila léčivá sirná voda, která příznivě působí na revma, dnu, poraněné kosti a osteoporózu. Ozdravné účinky místní vody můžete vyzkoušet například v zážitkovém bazénu v Jeskyni víl, termálním zálivu nebo líné řece. Děti zase budou nadšené z tobogánové věže. Za návštěvu v Demjénu rozhodně stojí i další dvě části komplexu - termální lázně a letní aquapark. Zatímco v lázních budete moci odpočívat ve vnitřních i venkovních bazénech nebo saunách, v létě se můžete vyřádit ve venkovním aquaparku se 6 bazény a spoustou atrakcí včetně tobogánu Kamikadze.

Lázně nabízejí každý den v roce také noční koupání, což je nezapomenutelný zážitek díky romantickému barevnému osvětlení.

Otevírací doba:

Venkovní bazény:

  • denně: 9:00 - 02:00 hodin

Termální lázně:

  • PÁ - SO: 10:00 - 24:00 hodin
  • NE: 10:00 - 22:00 hodin

Vstupné:

  • Dospělí: 5 890 HUF/celodenní vstupné
  • Studenti do 18 let a senioři: 5 290 HUF/celodenní vstupné
  • Děti do 8 let: 4 790 HUF/celodenní vstupné
  • Děti do 4 let: zdarma

4. Léčebné a zážitkové lázně Zalakaros

Maďarsko je široko daleko známé jako termální velmoc a zahanbit se nedá ani jeho nejmenší město Zalakaros. Právě zde se nachází oceněný lázeňský komplex Zalakaros, který dnes patří k nejlepším lázním nejen v Maďarsku. Lázně Zalakaros jsou mimořádně oblíbené u rodin s dětmi, které se sem vydávají za nesčetnými možnostmi vodní zábavy. Pokud i vy toužíte po dovádění v termální vodě, zamiřte rovnou do bazénu s vlnobitím nebo do tobogánového parku jehož skluzavky a atrakce nabízí více než 400 m pro parádní jízdy. Zábava nekončí ani v dětském světě s atrakcemi či sauně určené pro děti i rodiče. Do Zalakarosu se ale klidně můžete vydat i ze zdravotních důvodů. S tím vám pomůže ozdravná termální voda, která díky obsahu rozmanitých minerálních látek a stopových prvků pomáhá při kožních, pohybových i gynekologických problémech.

O výborné kvalitě léčebných a zážitkových lázní Zalakaros nesvědčí jen skvělé hodnocení návštěvníků. Lázně také získaly 5 hvězdiček od prestižní Evropské lázeňské asociace (AESB), díky čemuž se lázně řadí mezi elitu termálů v Evropě.

Otevírací doba:

  • Denně: 9:00 - 19:00 hodin

Vstupné:

  • Dospělí: 5 500 - 5 900 HUF/celodenní vstupné (podle sezóny)
  • Studenti: 4 675 - 5 015 HUF/celodenní vstupné (podle sezóny)
  • Děti do 6 let: 1 800 - 2 400 HUF/celodenní vstupné (podle sezóny)

Náš tip:

Chcete dobít baterky opravdu naplno? Užijte si v Zalakarosu nejen víkend, ale třeba týden! Pokud si vyberete pobyt v Hotelu Park Inn by Radisson ****, kromě komfortních pokojů se budete moci těšit také na stravu formou all inclusive a neomezený vstup do lázní Zalakaros.


5. Aquaréna - Mogyoród u Budapešti

Už jste navštívili všechny památky v Budapešti a teď toužíte po troše zábavy pro celou rodinu? Tak vyrazte do největšího zábavního aquaparku v Maďarsku! Je jím aquapark Aquaréna, který se nachází v Mogyorodu, jen 25 km od Budapešti. Těšit se zde můžete na odpočinek, ale také na dovádění v 9 bazénech s až 26 tobogány s celkovou délkou až 1,5 km. Milovníci adrenalinu by měli rovnou zamířit k bazénu obklopenému skalními útesy o výšce 1 až 3 metry, z nichž je přímo neodolatelné skočit si do 3 m hluboké vody. Pokud zamíříte do Aquarény za odpočinkem, nechte se unášet klidným tokem v bazénu s línou řekou nebo odpočívejte ve vířivce či modré jeskyni s příjemným osvětlením.

Otevírací doba:

  • Denně: 9:00 - 19:00 hodin

Vstupné:

  • Dospělí: 8 700 HUF/vstupní
  • Studenti a senioři: 7 000 HUF/vstupné
  • Děti: 3 000 HUF/vstupné

Náš tip:

V Budapešti budete mít vždy blízko k těm nejlepším termálům i ke slavným památkám. Stačí si jen vybrat to správné ubytování podle vašeho gusta.


6. Aquaticum - Debrecín

Máte chuť na pravé středomořské dobrodružství uprostřed střední Evropy? Vydejte se do Debrecínu, kde se nacházejí celoročně otevřené lázně Aquaticum. Relaxovat zde budete moci pod palmami a tropickými rostlinami v zážitkovém bazénu, jeskynních lázních nebo bazénu s vlnobitím. Samozřejmostí je také saunový svět. Pro děti a odvážlivce je zde připraveno množství zábavních prvků v podobě lezecké stěny, zážitkového chodníku a 12 tobogánů. Který zkusíte jako první?

Některé bazény ve vodním světě Aquaticum jsou napuštěny termální vodou, která je vhodná zejména k léčbě kloubních, dermatologických, gynekologických a pohybových onemocnění.

Otevírací doba:

  • PO - ŠT: 11:00 - 20:00 hodin
  • PÁ - NE: 10:00 - 21:00 hodin

Vstupné:

  • Dospělí: 5 800 HUF/celodenní vstupné
  • Studenti, děti a senioři: 4 900 HUF/celodenní vstupné

Náš tip:

Parádní zážitek pro celou vaši rodinu bude dovolená v blízkosti Debrecínu nejen na jedno odpoledne, ale rovnou na celý víkend. Ideálním místem pobytu pro vás může být Hotel Négy Évszak Superior *** v nedalekém Hajdúszoboszló, kde si užijete vstup do wellness i do blízkých termálů.


7. Annagora Aquapark - Balatonfüred

Fantastické zážitkové bazény, 10 tobogánů a druhý největší bazén s vlnobitím v Maďarsku. V Aquaparku Annagora, který se nachází v maďarském Balatonfüredu, vás toho čeká ještě mnohem víc. Obrovskou výhodou aquaparku jsou jeho četné možnosti vyžití pro malé děti - nachází se zde dětský bazén s vlnobitím (kromě toho velkého určeného i pro dospělé), 3 dětské skluzavky, dětské bazény s atrakcemi a na souši pak hřiště a sportoviště vhodné i pro nejmenší návštěvníky. O zábavu a relaxaci nepřijdete ani pokud se náhodou pokazí počasí - součástí aquaparku je také vnitřní vyhřívaný bazén a wellness centrum jako stvořené k dokonalému odpočinku.

Hlad vám v Aquaparku Annagora rozhodně nehrozí - nachází se zde několik barů a obchůdků, stejně tak restaurace či kavárny ideální pro delší posezení.

Otevírací doba:

  • Od června do srpna denně: 9:00 - 19:00 hodin

Vstupné:

  • Dospělí: 7 200 HUF/celodenní vstup včetně využití tobogánů
  • Děti do 17,9 let: 5 800 HUF/celodenní vstup včetně využití tobogánů
  • Děti do 9,9 let: 4 500 HUF/celodenní vstup včetně využití tobogánů

Náš tip:

Okolí Jezera Balaton rozhodně stojí za delší pobyt, na který doporučujeme krásný Hotel Silverine Lake Resort ****superior. Ten se stejně jako Aquapark Annagora nachází v Balatonfüredu.


8. Jeskynní lázně Miskolctapolca

Jeskynní lázně Miskolctapolca jsou od 10. 10. 2022 až do odvolání uzavřeny!

Termální lázně Miskolctapolca jsou velmi oblíbené díky své jedinečné podobě, která činí z relaxace jedinečný zážitek. Jedná se totiž o jeskynní lázně, a tak si zde můžete užít koupání v bazénech vedoucích přes přírodní vápencové jeskynní chodby zalité příjemným tlumeným světlem. Kromě uklidňující atmosféry na vás bude příznivě působit také léčivá voda, která pomáhá ke zdravím kloubům. I tady je samozřejmostí parádní saunový svět se 7 saunami. Součástí lázní v Miskolctapolci je letní venkovní areál, kde nechybí dětské bazény s atrakcemi či plavecký bazén.

Lázně Miskolctapolca jsou jedinými přírodními jeskynními lázněmi v Evropě, které se nacházejí v neméně zajímavém prostředí. Pokud se při koupání rozhlédnete kolem sebe, zjistíte, že lázně obklopují nádherná pohoří a lesy.

Otevírací doba:

  • Denně: 9:00 - 19:00 hodin

Vstupné:

  • Dospělí: 5 700 HUF/celodenní vstupné
  • Děti, studenti a senioři: 3 400 HUF/celodenní vstupné

Náš tip:

Kde se ubytovat, abyste měli k jeskynním lázním opravdu blízko a mohli si je užívat klidně i několik dní? Podívejte se na naši nabídku pobytů v Miskolci a vyberte si ten nejlepší hotel ideální právě pro vás.

Autor článku:

Aktualizováno: 20. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet