Kam na dovolenou v létě? Zajímavé tipy do 6 000 Kč

Léto už pomalu klepe na dveře, což znamená mimo jiné i to, že na výběr výhodné letní dovolené zbývá posledních pár týdnů. Vytipoval jsem pro vás několik lokalit, které jsou perfektní na léto a zároveň se s nimi hravě vejdete i do upnutějšího rozpočtu.
Kam na dovolenou v létě? Zajímavé tipy do 6 000 Kč

První tip směřuje do mé oblíbené lokality k italskému jezeru Lago di Garda, které najdete na severu Itálie. Tato lokalita je ideálním spojením přímořského letoviska a italského vnitrozemí. Přes den můžete lenošit na pláži nebo zkoušet vodní sporty (pro ty jsou zde ideálním podmínky) a k večeru se projít po křivolakých uličkách, zajít si na pizzu a vše zajíst dokonalou italskou zmrzlinou. V okolí si zajeďte do:

  • zábavního parku Gardaland nebo Canevaworld
  • zajděte na operu pod širým nebem (Arena di Verona)
  • nebo si užijte výhled na jezero z výšky hory Monte Baldo.
Letní dovolená u Lago di Garda

Dovolená u největšího termálního jezera v Evropě - Hevíz

U jezer ještě chvíli zůstanu a doporučím pobyt v lázeňském městě Hevíz s tradicí sahající až do roku 1795. Svoji rozlohou 4,4 ha je jezero největším termálním jezerem v Evropě, které je známé hlavně pro blahodárné léčivé účinky zdejší termální vody bohaté na minerály. Kolem něj se rozprostírá kolonáda, zahrady a další lázeňské atrakce.

TIP NA UBYTOVÁNÍ: Hledáte-li klidné a luxusní ubytování jen pár kroků od jezera (asi deset minut chůze), vyzkoušejte Ensana Thermal Aqua Health Spa Hotel ****. Pobyt zde si užijete už za 18 599 Kč pro 2 osoby za 5 dní vč. bohatého all inclusive (i s nápoji) a neomezeného vstupu do termálního wellness.


Léto v tuzemsku nebo u slovenských sousedů

Nevýhodou cestování do zahraničí je dlouhá cesta. Tu si můžete odpustit při cestách po Česku nebo Slovensku, kde je stejně (a ne-li víc) krás jako všude jinde. V Česku doporučuji vyrazit do Luhačovic, oprávněně nejoblíběnějších moravských lázní. Proč zrovna Luhačovice?

  • léčivé prameny,
  • krásná přírodní kolonáda
  • nespočet možností výletů do okolí (Zlín, Uherské Hradiště nebo Bílé Karpaty)
  • zabaví se zde rodiny i páry všech věkových kategorií (můj tip je vzít do Luhačovic rodiče na ozdravný víkend)

TIP NA UBYTOVÁNÍ:Hotel Harmonie *** je synonymem pro harmonickou dovolenou - leží v centru, ale obklopený přírodním areálem, který poskytuje klid a prostor pro relax. Balíček na 3 dny s all inclusive stravou vyjde přibližně na 4 980 Kč a jeho součástí je neomezený vstup do bazénu i sauny a taky masáž.

Synonymem pro Luhačovice je na Slovensku Podhájska neboli „Slovenské mrtvé moře“. Lokalita, kde najdete termální lázně, koupaliště i římské koupele, patří mezi vyhledávaný cíl milovníků relaxu.

TIP NA UBYTOVÁNÍ: Ubytovat se můžete jen v 300 metrů od koupaliště vzdáleném penzionu Quatro. Vedle bohatých a chutných snídaní budete mít pohodu také s odvozem na koupaliště a zpět, který je v ceně. Na 3 dny vás pobyt vyjde jen na 2 499 Kč.

Lázeňský pobyt v Luhačovicích

Chorvatsko - stálice mezi dovolenými

Chorvatsko se stále drží na vrcholu žebříčku popularity dovolenkových lokalit. Zároveň jsou Češi na ubytování v Chorvatsku poměrně nároční - proto můžu doporučit Hotel Zagreb ***. Těšte se na:

  • pokoje s balkónem,
  • skvělou polopenzi,
  • bazény,
  • hřiště pro děti,
  • sportovní vyžití...

...jen 300 metrů k oblázkové pláži, to je značka ideál. Na výběr máte termíny po celé léto i září, včetně super výhodných last-minute termínů.

Velkou výhodou hotelu Zagreb je přítomnost české delegátky i částěčně českého personálu. A v případě potřeby je vám k dispozici naše zákaznická podpora, která si poradí se záludnostmi cizích řečí.

Nejoblíbenější lokalita českých turistů - Chorvatsko

Nevím jak vy, ale já si letošní léto užiju právě v hotelu Zagreb. Pokud byste si nevěděli rady, můžete také mrknout do naší nabídky last-minute pobytů, kde najdete inspiraci pro případ, že vás popadne chuť vyjet na víkend.

Autor článku:

Nikol ChrástováNikol Chrástová
Aktualizováno: 29. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet