6 TIPŮ na romantické valentýnské pobyty, kterými své milé vyrazíte dech!

14. únor se kvapem blíží a vy ještě nevíte, co dát partnerce k Valentýnovi? Věnujte jí dokonalý dárek – společnou dovolenou plnou nezapomenutelných zážitků. Vybrali jsme pro vás tipy na pobyty, které budou dokonalým dárkem k svátku všech zamilovaných.
6 TIPŮ na romantické valentýnské pobyty, kterými své milé vyrazíte dech!

❤️ Domek kata Matěje

Překvapte svou milou na Valentýna výpravou do minulosti! Během pobytu v Domku kata Matěje v historickém centru Českého Krumlova jako byste se vrátili do období středověku. V budově z 16. století prodchnuté legendami a vybavené stylovými dekoracemi a historickým dřevěným nábytkem si budete připadat jako v pohádce. Ať už zvolíte ubytování v pokoji, nebo v apartmánu s vlastní koupelnou, budete si užívat překrásný výhled na zámek a zámeckou zahradu. Ke kouzelné atmosféře místa přispěje také dárek v podobě řemeslného piva a bochníku chleba vyrobených dle tradiční středověké receptury.

Tipy na výlety:

  • Vydejte se na romantickou procházku středem města, které je památkou UNESCO. Z ubytování se rychle dostanete na Náměstí Svornosti, Lazebnický most i k nádhernému zámku s ikonickou věží.
  • Za krásnými výhledy vyrazte na vrchol hory Kleť, kde najdete nejstarší kamennou rozhlednu u nás.

❤️ Praha pro zamilované

V Česku najdete jen málo tak romantických míst, jako je Praha. Vypravte se se svou láskou do metropole a přesvědčte se o tom sami. Ideálním místem, kde v Praze strávit nezapomenutelné chvíle ve dvou, je přepychový Volcano Spa Hotel **** stojící v poklidné části Prahy 5. Po příjezdu na vás v luxusně vybaveném pokoji bude čekat sladké překvapení od šéfkuchaře. Každý den si pochutnáte na bohatých bufetových snídaních a jako pozornost obdržíte od hotelu poukaz na oběd či večeři ve výši 500 Kč. Dokonalý relax zažijete v moderním wellness centru s vířivkou, saunami a fitness zónou a třešničku na dortu celému zážitku dodá masáž zad nebo nohou.

Tipy na výlety:

  • Vydejte se na procházku na Petřín, kde můžete vystoupat na rozhlednu nebo se vydat do zrcadlového bludiště.
  • Zažijte Pražský hrad trošku netradičně. Vypravte se na toto úchvatné historické místo v podvečer a užijte si jedinečný západ slunce.
  • Zavítejte do kostela sv. Petra a Pavla, v jehož depozitáři se nachází ostatky sv. Valentýna.
  • I za Prahou je krásně. Pokud vás láká příroda, zkuste Prokopské údolí či nádhernou vyhlídku Máj.

❤️ Romantika v lázních

Chcete svou drahou polovičku vzít na odpočinkovou dovolenou, kde budete mít konečně prostor užívat si jeden druhého? Pak je tou pravou volbou Hotel Esplanade Spa & Golf Resort ***** v nádherných Mariánských Lázních. Hned po příjezdu na vás čeká welcome drink, po kterém se ubytujete v pokoji s vybavením odpovídajícím 5*. O dostatek relaxace se během vašeho pobytu v lázních postará vstup do wellness a na procedury. V hotelové restauraci si kromě bohatých bufetových snídaní pochutnáte také na romantické tříchodové večeři při svíčkách s lahví moravského vína. Tento pobyt zkrátka nadchne i ty nejnáročnější.

Tipy na výlety:

  • Hned vedle hotelu najdete Park Boheminium. Prohlédněte si významné památky ve zmenšené podobě!
  • Během pár minut dojdete z hotelu k Obůrce Hvozd, kde se pasou daňci a jeleni. Pokud budete v procházce pokračovat, dojdete k Nietzscheho prameni a na rozhlednu Hamelika.
  • Samozřejmě si také projděte vyhlášená místa, jako je kolonáda Maxima Gorkého, Zpívající fontána a Hlavní třída.
  • Toužíte po přírodě? Vydejte se k Lesnímu prameni či do geologického parku, který se nachází v lese.

❤️ Dovolená přímo pod hradem a zámkem

Pobyt

Sdílíte se svou milou vášeň pro cestování a objevování krásných míst? Pak ji vezměte na fantastický pobyt do Penzionu Hradní Bašta v západočeském Bečově nad Teplou. Historická budova penzionu je umístěna přímo na malebném náměstí ve vzdálenosti pouze 150 m od překrásného místního zámku, který rozhodně doporučujeme navštívit. Za krásami přírody se můžete vydat kamkoliv za hranice obce, kde se ze všech směrů rozprostírá nádherná Chráněná krajinná oblast Slavkovský les. Poloha penzionu uprostřed lázeňského trojúhelníku pak přímo vybízí k návštěvě alespoň některého z nejkrásnějších českých lázeňských měst: Karlových Varů, Mariánských Lázní a Františkových lázní. Hned na začátku pobytu vám zajisté udělá radost láhev šumivého vína, kterou si můžete vychutnat na pokoji s krásným výhledem. O dostatek energie na výlety se postarají výtečné snídaně a navíc také romantická večeře při svíčkách.

Tipy na výlety:

  • Chcete vidět rozněžnělý úsměv své drahé? Vezměte ji do botanické zahrady na břehu řeky Teplá s bohatou kolekcí rostlin z každého světadílu.
  • Státní hrad a zámek Bečov v Karlovarském kraji byl dějištěm mnoha historických událostí. Seznamte se s jeho dějinami na zajímavých prohlídkových okruzích.
  • Co takhle navštívit nedaleká města tzv. lázeňského trojúhelníku, ke kterým patří Karlovy Vary, Mariánské Lázně a Františkovy Lázně? Stihnete jen jedno, nebo třeba všechna tři?

❤️ Pobyt plný piva

Patří vaše láska k milovnicím zlatavého moku? Pak si společně dopřejte dokonalý relaxační pobyt nedaleko Luhačovic v krásném Valašském hotelu a Pivních lázních Ogar ***. O blaho vašich chuťových pohárků se postará lahodná polopenze v podobě bohatých bufetových snídaní a tříchodových večeří. Pořádná porce odpočinku i jedinečný zážitek na vás čeká při pivní koupeli v dřevěné kádi. Během procedury můžete navíc neomezeně konzumovat pivo Starobrno, takže osvěžíte nejen tělo, ale také ducha. Pokud byste se relaxace nemohli nabažit, můžete využít parádní slevy na masáže a saunu.

Tipy na výlety:

  • Vezměte svou vyvolenou na romantickou procházku k Jezírku lásky a přesvědčte se sami, zda jsou legendy o tomto krásném místě pravdivé.
  • Krásné lázně Luhačovice jsou od hotelu vzdálené jen 4 km. Projdete se zde po nádherné promenádě, nebo si užijete zábavu v aquaparku?

❤️ Speciální tip

Chcete svou partnerku na svátek všech zamilovaných potěšit opravdu výjimečným dárkem? Věnujte jí pobyt v přepychovém Zámečku Petrovice **** v obci Petrovice u Karviné. Během pobytu v elegantním zámečku o vás bude postaráno jako v bavlnce, takže si vaše milá bude připadat jako opravdová princezna. Po delikátních snídaních ve formě bufetu připravených špičkovým šéfkuchařem se můžete procházet nádherným zámeckým parkem se vzrostlými stromy a expozicí soch. Součástí balíčku je také časově neomezený vstup do luxusního wellness se šesti druhy saun, perličkovou a Kneippovou lázní, relaxační zónou a barem. Je ovšem třeba upozornit, že tento pobyt má jednu velkou nevýhodu: v žádném případě se vám z něj nebude chtít vracet.

Autor článku:

Nikol ChrástováNikol Chrástová
Aktualizováno: 18. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Objevujte Česko s Travelkingem

Vybírejte z jedinečných a ověřených pobytů

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet