Vyrazte na dovolenou do Slovinska a užijte si pobyt plný zážitků v panenské přírodě! V Hotelu Alp *** na vás čekají komfortní pokoje a bohaté snídaně či večeře formou bufetu, v okolí ubytování se zase můžete těšit na nádherné vodopády, divoký tok řeky Soči a působivé historické památky, zejména z I. světové války. Dobrodruzi se zase vyřádí při jízdě na raftu, paraglidingu a jiných aktivitách.

O ubytování

Hotel Alp *** najdete ve slovinském městečku Bovec, nedaleko italských hranic a Triglavského národního parku. Kousek od hotelu dokonce protéká slavná řeka Soča. Velkým lákadlem Slovinska je zejména jeho divoká příroda a zklamaní nebudete ani zde. Nádherné vodopády a jiné přírodní památky už na vás čekají. V okolí hotelu si navíc užijete i spoustu aktivit. Chcete si sjet řeku na raftu, kajaku či kánoi? Rádi pokoříte strach při zipliningu a paragladingu? Nebo preferujete spíše romantickou projížďku na koni a klidnou hru na golfovém greenu? To vše je tu možné. V zimě navíc budete jen necelých 10 km od lyžařského střediska Encijan.

Na výlet se vydejte k prameni řeky Soča (18,9 km) nebo následujte její proud až do Velké (10,1 km) a Malé soutěsky (12,8 km). Na smaragdový vodní tok a divoké peřeje je přímo magický pohled. Okouzlí vás také vodopády Virje (3,6 km) a Boka (11,3 km), který je s výškou 144 metrů a šířkou 18 metrů dokonce jedním z největších v Evropě. Z kulturních památek stojí za vidění například Isonzo Front (11,3 km), bitevní pole, na kterém se za první světové války střetla italská a rakousko-uherská armáda, nebo pevnost Kluže (4,5 km), která hrála důležitou roli při obraně proti turecké invazi, napoleonské armádě i útokům za první světové války.

Kde budete spát?

V hotelu vás přivítá útulný dvoulůžkový pokoj o velikosti cca 12 m², za příplatek můžete zvolit i variantu s balkonem. Pokoje jsou vybavené manželskou postelí nebo oddělenými jednolůžky, psacím stolem a televizí. Každý pokoj má vlastní koupelnu se sprchovým koutem a toaletou. Ochuzeni nezůstanete ani o WiFi připojení k internetu.

Na čem si pochutnáte?

Hlavním posláním hotelové restaurace je přiblížit hostům unikátní charakter lokální kuchyně. Těšit se tak můžete zejména na vybraná bovecká jídla, díky pohraniční lokalitě je ale menu doplněné také tradičními italskými pokrmy. Za hezkého počasí si můžete jídlo vychutnat na prostorné letní terase s nádherným výhledem na hory a město Bovec, kde se budete cítit jako v ráji.

Hotel Alp ***

Hotel Alp ***

Trg golobarskih žrtev 48 , Bovec
Slovinsko

Provozuje společnost:
ŽNIDER SABA d.o.o. IČ: 1790153000


+386 5 38 84 000

info@hotel-alp-bovec.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 15 €/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Hotel nemá k dispozici vlastní parkoviště

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Lyžárna
Konferenční místnost
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
100 m
Zastávka
0,2 km
Sjezdovka
1,3 km
Běžkování
1,3 km

Tipy na výlet

Triglavský národní park

Triglavský národní park Tip na výlet

Triglavský národní park je chloubou Slovinska, kterou by měl navštívit každý milovník vysokohorské turistiky. Jakmile vstoupíte do oblasti Julských Alp, nepřestanete žasnout nad přírodními divy, které se objevují na každém rohu. Skalnaté štíty hor, azurová koryta řek a hluboké lesy vytvářejí prostředí, ve kterém se budete cítit jako v pohádce. Netknutá krajina národního parku vám nabídne příležitosti k vysokohorským túrám, vícedennímu putování po hřebenech i nenáročným procházkám k zajímavým turistickým cílům.

Slovinsko i národní park jsou domovem adrenalinových sportů, vyzkoušet si tu tak můžete třeba sjíždění řeky na raftech, canyoning, paragliding nebo via ferrata. Aktivní dovolenou můžete kombinovat také s odpočinkem v termálních lázních a wellness zónách, kterých tu na vás čeká nepočítaně. Nejen v létě si však tu užijete spoustu zábavy. S příchodem sněhové pokrývky se oblast proměňuje na ráj pro všechny nadšené lyžaře, běžkaře a snowboardisty.

Co v Triglavském národním parku určitě neminout?

  • soutěska Vintgar
  • vodopády Savica
  • město a jezero Bled a Bledský hrad
  • ledovcové jezero Bohinj
  • koryta řeky Mostnice
  • hora a ski areál Vogel
  • prameny řeky Soča
Vesnice Bovec
Vesnice Bovec
Vodopád Boka
Vodopád Boka
Jezero Jasna
Jezero Jasna