Triglavský národní park i jezero Bled s hradem patří k nejkrásnějším a turisty nejoblíbenějším místům ve Slovinsku. Poznejte je během pobytu v luxusním Hotelu Astoria Bled ***, ze kterého budete mít jezero na dosah ruky. Těšit se můžete na pohodlné pokoje, bohatou polopenzi a vstup do wellness centra a saunového světa.

Ověřeno Travelkingem

“Pobyt ve Slovinsku nás naprosto nadchl a určitě se sem ještě vrátíme. Hotel Astoria Bled *** byl parádním výchozím bodem pro naše výlety. Určitě doporučuji jezera Bled, Bohinjské i Jasna a Korita Mostnice. Ubytování bylo moderní, postel extrémně komfortní, snídaně naprosto vynikající. Potěšilo nás i wellness s bohatou nabídkou masáží a hned dvěma vířivkami.” Přečtěte si celou recenzi

Nikol Chrástová - Marketingový tým
Osobně ověřeno v: Dubnu 2023

O ubytování

Hotel Astoria Bled *** se nachází v městečku Bled pouze 400 m od nádherného Bledského jezera, které patří k nejkouzelnějším místům celého Slovinska. Jedná se o nejteplejší jezero v Alpách, a tak si zde užijete jedinečné koupání pod majestátnými vrcholky hor.

Uprostřed Bledského jezera leží jediný slovinský ostrov s barokním kostelem Nanebevzetí Panny Marie. Pouze 1 km od hotelu se na skále nad jezerem vypíná hrad Bled (8 km), který patří k nejnavštěvovanějším místům ve Slovinsku. Nezapomenutelným zážitkem je přechod pohádkové soutězky Vintgar (4 km) končící u největšího slovinského vodopádu Šum. Z 1 600 m dlouhé nenáročné trasy přes mosty postavené ve skále se vám naskytnou překrásné panoramatické výhledy.

Blízké městečko Radovljica (6 km) vás uchvátí svým historickým centrem plným galerií, muzeí a skvělých restaurací. Vydat se můžete také na nejznámější slovinské poutní místo Brezje (13 km) s úchvatnou bazilikou Panny Marie Pomocné. Nedaleké pohoří Karavanky (22 km) nabízí spoustu možností pro výlety pěšky i na kole.

Kde budete spát?

Čeká na vás ubytování v moderním, útulně vybaveném pokoji s klimatizací, WiFi připojením, LCD televizí a telefonem. Součástí je také vlastní koupelna s fénem. Vybírat můžete mezi těmito variantami:

  • Pokoj Standard bez balkonu má plochu 16 m² a najdete v něm manželskou postel nebo 2 jednolůžka a psací stůl. Tento typ pokoje umožňuje i přistýlku.

  • Pokoj Standard s balkonem je prostornější – nabídne prostor 18 m², manželskou postel/2 jednolůžka, psací stůl a balkon s venkovním posezením.

  • Pokoj Superior bez balkonu je velký 20 m² a zaujme renovovaným interiérem. Může být vybavený manželskou postelí nebo 2 oddělenými jednolůžky, nechybí psací stůl.

  • Pokoj Superior s balkonem měří 18 m² a z balkonu s posezením budete mít nádherný výhled přímo na jezero. Samozřejmostí je renovovaný interiér, dvoulůžková postel/2 jednolůžka a psací stůl.

Na čem si pochutnáte?

K hotelu náleží příjemná restaurace s krytou terasou s nádherným výhledem na Bledský hrad. Svěží menu sestává ze speciality regionální i mezinárodní kuchyně a sezónních jídel. Personál restaurace vám navíc ochotně doporučí vynikající vína od slovinských vinařů. Lehké občerstvení, výbornou kávu či jiný oblíbený nápoj si můžete dopřát v Lounge baru. Během léta probíhají na terase večery s živou hudbou.

Kde budete relaxovat?

Součástí hotelu je wellness centrum s nádherným výhledem. Najdete zde venkovní i vnitřní vířivku, zážitkové sprchy či Kneippovu terapii. Nechybí ani saunový svět s tureckou, finskou, infračervenou a herbální saunou. Dopřát si zde můžete také některou z masáží či kosmetických procedur.

Hotel Astoria Bled ***

Hotel Astoria Bled ***

Prešernova 44 , Bled
Slovinsko

Provozuje společnost:
VSŠ Bled IČ: 51691051


+386 4 579 44 00

astoria@vgs-bled.si

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Fitness
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od jezera
0,4 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
16 km

Tipy na výlet

Jezero Bled

Jezero Bled Tip na výlet

Bledské jezero ležící uprostřed vrcholů Julských Alp patří jednoznačně k nejvíce ikonickým místům Slovinska. Kromě průzračně čisté vody a panoramatických hor v okolí je jezero Bled jedinečné tím, že se v jeho středu nachází malebný ostrůvek barokní kostelem Nanebevzetí Panny Marie z roku 1698. Díky termálním pramenům ze severozápadu má voda příjemných 26° C a jedná se tak o vůbec nejteplejší jezero v Alpách. Najdete zde mnoho pláží, které přímo vybízejí k nezapomenutelnému koupání.

Kolem jezera Bled vede příjemná asi 6 km dlouhá okružní trasa vhodná pro výlety pěšky i na kole. Nenáročné stezky vedou také na okolní kopce, z nichž si můžete užívat výhledy na jezero.

Nejkrásnější výhled na jezero Bled se otevírá z vrcholku Mala Osojnica.

Více informací
Bledský hrad
Bledský hrad
Aquapark & Wellness Bohinj
Aquapark & Wellness Bohinj
Dino Park Bled
Dino Park Bled