Prožijte luxus uprostřed slovinských hor, v malebném Jezersku. V Boutique Hotelu Vila Planinka ***** vám nebude nic scházet. Ubytujete se ve stylově a útulně zařízených pokojích, pochutnáte si na výborné snídani či gurmánské polopenzi s večeří o 4 chodech a pokocháte se výhledem na hory. Oceníte i možnost využití finské sauny nebo masáží. Bonusem je 10% sleva na památky v okolí Postojny.

O ubytování

Prožijte luxus uprostřed hor v Boutique Hotelu Vila Planinka *****, který najdete v poklidné vesničce Jezersko. Ta se schovává na severu Slovinska v Kamnicko-Savinjských Alpách, kde panuje klid a ticho, i když je sezóna v plném proudu. Většina turistů míří do Julských Alp, a tak vás v Jezersku čeká panenská příroda, která není o nic méně nádherná než ta v Triglavském národním parku.

Milovníci přírody si okolí hotelu okamžitě zamilují. Horské štíty, zelené louky a hluboké lesy vám nedají ani na chvíli odpočinout. Zas a znovu se budete chtít toulat po horských trasách, které vás zavedou k zajímavým místům tohoto regionu. Vydejte se třeba na túru k horské chatě Česka Koča (4,8 km), kterou zde v nadmořské výšce 1.543 m postavil Klub českých turistů z Prahy. K české stopě se dostanete od Planšarského jezera (2,9 km), které rovněž patří mezi oblíbené turistické cíle v okolí. Z bývalého ledovcového jezera zbyla dnes tato vodní plocha ve tvaru srdce, která se stalo symbolem celého kraje.

V malebné obci Jezersko, která vám nabídne překrásné výhledy na impozantní horské vrcholky, ochutnáte léčivou minerální vodu nazývanou jezerska slatina (1,7 km). Za jejími blahodárnými účinky na srdce a cévy se vydejte k dřevěnému korytu v horní části obce. Tam objevíte i původní farmu Šenkova domačija (3,6 km) z 16. století, kde okusíte pravou slovinskou domácí kuchyni. Z historických památek nevynechejte Starý kostel sv. Osvalda (1,2 km), který společně s horským masivem na pozadí vytváří nebývalou scenérii. Ze vzdálenějších cílů nesmíte minout Logarskou dolinu (30 km), jezero Bled (52 km) nebo hlavní město Lublaň (51 km).

O zábavu nepřijdete ani v zimě. Místní svahy přejí skialpinistům, kteří se mohou vydat na několik ověřených tras, nebo běžkařům, pro které se v okolí udržuje 15 km bílé stopy. Do nejbližšího Skiareálu Krkavec to budete mít asi 40 minut cesty autem.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom z útulných pokojů s unikátním designem, které jsou inspirované přírodním a kulturním dědictvím obce Jezersko. Interiéry jsou vkusně zařízené s použitím dřeva a jiných přírodních materiálů. Bohémská atmosféra a nádherné výhledy na hory vás budou provázet každý den vašeho pobytu.

Na výběr máte z několika typů pokojů. Všechny mají vlastní koupelnu s vanou nebo sprchovým koutem, kde najdete přírodní kosmetiku, fén, župan a pantofle pro každého hosta. Součástí vybavení je televize, minibar a trezor.

Vybírat můžete z:

  • Dvoulůžkový pokoj Superior (22 m²) disponuje manželskou postelí nebo oddělenými postelemi, psacím stolem a posezením. V soukromé koupelně najdete vanu nebo sprchový kout. Navíc oceníte krásný výhled do přírody přímo z oken ubytování. Na výběr máte z pokojů s balkonem a bez balkonu.

  • Junior Suite (32 m²) ubytuje až 4 hosty, 2 na velké manželské posteli a 2 na rozkládací pohovce. Ve vkusně zařízeném pokoji dále najdete psací stůl se židlí a posezení. Postel a rozkládací gauč od sebe lze oddělit závěsem. V prosklené koupelně je vana. Na výběr máte z pokojů s balkonem a bez balkonu.

  • Dvoulůžkový pokoj Corner Deluxe (32 m²) je prostorný pokoj s nádhernými výhledy na alpské vrcholky a údolí pod nimi. Ubytuje 2 hosty, kteří se vyspí dorůžova na manželské posteli. Součástí vybavení je posezení a psací stůl. K dispozici vám bude velká rohová terasa s posezením a výhledem na horské panorama. V koupelně je sprchový kout.

  • Corner Deluxe Suite (38 m²) je určený až pro 4 osoby, které se vyspí na manželské posteli a rozkládací pohovce. Ve stylově vybaveném pokoji nechybí psací stůl ani koupelna se sprchovým koutem. Zamilujete si velkou terasu s posezením a překrásnými výhledy na hory a krásnou přírodu v údolí pod nimi.

  • Rodinný pokoj (55 m²) přinese dostatek komfortu pro všechny členy rodiny. Pohodlně se v něm vyspí až 6 osob. V pokoji se 2 oddělenými ložnicemi a 2 koupelnami bude mít každý z hostů dostatek soukromí. K vybavení náleží manželská postel nebo dvě oddělené postele, rozkládací pohovka, posezení a psací stůl. V koupelně je buď sprcha, nebo vana. Potěší vás vlastní balkon s posezením a výhledem do hor.

  • Apartmán Corner Deluxe (64 m²) je největší a nejluxusnější variantou ubytování. Je určený pro 2 osoby, které se pohodlně vyspí na manželské posteli. Navíc je k dispozici kuchyňka s jídelním stolem a prostorná terasa, ze které se pokocháte výhledem na hory. Nechybí ani vybavení jako gauč a psací stůl. V koupelně je umístěna sprcha a oddělená toaleta. Atmosféru dotvoří krbová kamna.

Na čem si pochutnáte?

Hodovat budete ve stylové restauraci, která si za své kulinářské umění vysloužila michelinské ocenění. Rozhodně se tak máte na co těšit! Pochutnáte si na specialitách inspirovaných okolní přírodou, které místní kuchaři připravují z lokálních surovin bohatých chutí. Na talíř se vám dostanou jen ty nejvybranější ingredience od prověřených slovinských dodavatelů, pro které je kvalita na prvním místě. Například maso i mléčné výrobky pocházejí z dobytka a ovcí z alpských pastvin.

K jídlu si za asistence someliéra vyberete z vinného listu, který nabízí 250 vybraných slovinských vín. Samozřejmostí je široká nabídka alkoholických i nealkoholických nápojů.

Kde budete relaxovat?

Vesnice Jezersko je jako stvořená pro ničím nerušený odpočinek. Krásná příroda, čistý vzduch, léčivý pramen a žádné davy turistů – k dokonalosti schází snad už jen wellness. Vy o něj ale ochuzeni rozhodně nebudete! V hotelu na vás čeká finská sauna, jejíž návštěvu oceníte zejména po celodenní zábavě v horách. Pokud byste se chtěli nechat hýčkat ještě více, zajděte si na profesionální masáž, ke které si dopřejete i šálek bylinného čaje.

Boutique Hotel Vila Planinka *****

Boutique Hotel Vila Planinka *****

Zgornje Jezersko 67 , 4206
Slovinsko

Provozuje společnost:
Postojnska jama, d.d. IČ: 5004365000


+386 4 255 97 50

unplug@vilaplaninka.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Úplná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Lyžárna
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Minibar
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
3 km
Vzdálenost od jezera
2,9 km
Zastávka
0,2 km
Sjezdovka
43,3 km

Tipy na výlet

Jezersko

Jezersko Tip na výlet

Oáza klidu v alpském údolíčku. To je slovinská obec Jezersko, která se schovává na úpatí Kamnicko-Savinjských Alp. Nabídne vám panenskou přírodu, fascinující výhledy a parádní turistické trasy. Dovolená v tomto okouzlujícím kraji potěší především milovníky přírody, kteří vyhledávají místa bez davů turistů. Většina návštěvníků Slovinska míří do Triglavského národní parku, v okolí Jezerska tak bývá svaté ticho a klid. V zimě se na okolních svazích bude líbit běžkařům a skialpinistům.

Co byste v Jezersku a okolí rozhodně neměli minout?

  • Planšarské jezero
  • Česká chata v horách
  • léčivý pramen jezerská slatina
  • farma Šenkova Domačija
  • starý kostel sv. Osvalda
  • Ankovy vodopády
  • naučná stezka v dolině Ravenska kočna
Více informací
Planšarské jezero
Planšarské jezero
Kamnicko-Savinjské Alpy
Kamnicko-Savinjské Alpy
Česká chata nad Jezerskem
Česká chata nad Jezerskem