Ponořte se do nádherné přírody Slovinska a užijte si dovolenou u Triglavského národního parku, ze které se vrátíte jako znovuzrození. V ekologickém Hotelu Boka *** si pochutnáte na výtečných snídaních z regionálních produktů a oddechnete si ve finské sauně s výhledem do přírody. Navíc budete jen pár kroků od řeky Soči a v dosahu krásných výletních cílů.

O ubytování

Hotel Boka *** se ukrývá v městečku Srpenica, na břehu řeky Soči, jen kousek od slavného Triglavského národního parku. Budete tak mít ideální příležitost na vlastní oči poznat nejkrásnější scenérie proslulé slovinské přírody. Aktivní jedinci si zde užijí horské túry, rafting, jízdu na kánoi či na kajaku i různé adrenalinové sporty, jako třeba paragliding. Okolí ale nabízí i spoustu příležitostí k nenáročným procházkám a výletům s dětmi.

Na výlet vyrazte třeba k Napoleonovu mostu (15,3 km) a k vodopádům Kozjak (16,4 km), Virje (5 km) a Boka (450 m), budete tak mít příležitost prohlédnout si smaragdovou řeku Soča v celé její kráse. Pokud se chcete z ptačí perspektivy podívat na celý Triglavský národní park, vystoupejte na vrchol Mangart (25 km), jednu z nejvyšších hor Slovinska. Na lyže pak vyrazte do Kaninu (5 km), nejvýše položeného lyžařského střediska ve Slovinsku. Otestovat můžete i nedaleký areál Smušičše Encijan (15,6 km), nebo vyrazte za hranice, do italských ski areálů Sella Nevea (35,8 km) a Conca Prevala (36,3 km).

V létě se kousek od italských hranic můžete osvěžit v jezeře Lago del Predil (26,7 km) a při té příležitosti můžete rovnou navštívit nedalekou pevnost Batteria di Sella Predil (23,2 km), bývalý vojenský bunkr. Těch je v okolí více, třeba Kluže (11,6 km), poslední zachovalá z tzv. Korutanských pevností, nebo Hermann (10,2 km), kam se dostanete vojenským tunelem. Milovníci historie si nesmějí nechat ujít ani Ravelnik (8,5 km), muzeum 1. světové války pod širým nebem.

Kde budete spát?

O vaše pohodlí se postará jeden z komfortních pokojů v moderním alpském stylu. K dispozici budete mít klimatizaci, smart televizi, WiFi připojení, minibar a vlastní koupelnu.

  • Dvoulůžkový pokoj má plochu 20 m² a okouzlí vás výhledem na les nebo na horské štíty. K vybavení patří manželská postel nebo oddělená jednolůžka, stůl a rozkládací křeslo, které poslouží i jako přistýlka.

  • Pokoj Deluxe nabídne plochu 50 m², balkon s výhledem na údolí Soči a Triglavský národní park a masážní vanu. Nechybí manželská postel, stůl a rozkládací křeslo.

  • Rodinný pokoj měří 50 m² a najdete v něm 2 manželské postele a rozkládací křeslo. Z balkonu si užijete výhled na údolí Soči a Triglav.

Na čem si pochutnáte?

Těšit se můžete také na bohaté gastronomické zážitky. Hotel se pyšní luxusními snídaněmi formou bufetu plného regionálních produktů. V Boka Forest Bistru zase můžete okusit všechny chutě údolí Soči díky sezónnímu menu postavenému na lokálních surovinách.

O vaše chutě bude postaráno doslova 24 hodin denně, kdykoliv se můžete zastavit v "ochutnávkovém koutku" a dát si domácí bylinkový čaj, čerstvé ovoce nebo třeba sušenky upečené podle tradičního receptu. Nezapomeňte ochutnat také místní víno, hotel spolupracuje hned s několika regionálními vinařstvími, a je tak rozhodně z čeho vybírat.

Kde budete relaxovat?

Na všední starosti okamžitě zapomenete v horké sauně a odpočinkové zóně s dechberoucím výhledem. Samotné okolí pak nabízí nepřeberné množství příležitostí k relaxaci – zacvičte si jógu na břehu řeky, užijte si meditaci u vodopádu nebo se vydejte načerpat energii do klidného lesa.

Hotel Boka ***

Hotel Boka ***

Žaga 156a , Srpenica
Slovinsko

Provozuje společnost:
Saša Vranješ IČ: 6866123000


+38 653 845 552

info@hotel-boka.si

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:30
Domácí mazlíček
za 24 €/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Restaurace
Lyžárna
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Přednáškový sál
Minibar
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
6,5 km
Zastávka
55 m
Sjezdovka
3,9 km
Běžkování
32 km

Tipy na výlet

Triglavský národní park

Triglavský národní park Tip na výlet

Triglavský národní park je chloubou Slovinska, kterou by měl navštívit každý milovník vysokohorské turistiky. Jakmile vstoupíte do oblasti Julských Alp, nepřestanete žasnout nad přírodními divy, které se objevují na každém rohu. Skalnaté štíty hor, azurová koryta řek a hluboké lesy vytvářejí prostředí, ve kterém se budete cítit jako v pohádce. Netknutá krajina národního parku vám nabídne příležitosti k vysokohorským túrám, vícedennímu putování po hřebenech i nenáročným procházkám k zajímavým turistickým cílům.

Slovinsko i národní park jsou domovem adrenalinových sportů, vyzkoušet si tu tak můžete třeba sjíždění řeky na raftech, canyoning, paragliding nebo via ferrata. Aktivní dovolenou můžete kombinovat také s odpočinkem v termálních lázních a wellness zónách, kterých tu na vás čeká nepočítaně. Nejen v létě si však tu užijete spoustu zábavy. S příchodem sněhové pokrývky se oblast proměňuje na ráj pro všechny nadšené lyžaře, běžkaře a snowboardisty.

Co v Triglavském národním parku určitě neminout?

  • soutěska Vintgar
  • vodopády Savica
  • město a jezero Bled a Bledský hrad
  • ledovcové jezero Bohinj
  • koryta řeky Mostnice
  • hora a ski areál Vogel
  • prameny řeky Soča
Vesnice Bovec
Vesnice Bovec
Vodopád Kozjak
Vodopád Kozjak
Vodopád Boka
Vodopád Boka