Lázně Dobrna jsou nejstarší existující lázně na Slovinsku a jejich tradice je dlouhá více než 600 let. Vypravte se sem za termální vodou i vy! Terme Dobrna - Hotel Vila Higiea **** je součástí lázeňského areálu, takže to do bazénů budete mít kousek. Navíc nabízí ubytování v komfortních pokojích, animační program a především neomezený vstup do termálního wellness centra se 4 bazény a vířivkou. Nechybí ani saunový svět.

O ubytování

Terme Dobrna - Hotel Vila Higiea ****Hotel Vita **** se nachází v malebném slovinském městečku Dobrna. S 600 let dlouhou lázeňskou tradicí se jedná o vůbec nejstarší lázně ve Slovinsku. Vila prošla v roce 2020 kompletní rekonstrukcí a nyní svým hostům nabízí moderní a stylové pokoje, romantickou snídaňovou restauraci a příjemnou venkovní terasu s krásným výhledem.

Vila je obklopena nádherným lázeňským parkem, jehož historie sahá až do roku 1820. V parku je celkem 5 označených energetických bodů s blahodárnými účinky na psychiku a smysly, a tak je toto místo dokonalou oázou klidu a pohody.

Panenskou přírodu v okolí můžete objevovat po mnoha turistických trasách, které vás dovedou například na hrad Kačji (2,5 km), k zámku Novi Grad (4 km), k mlýnu Vovk (3,5 km) či k jeskyni Ledenica (3 km). S místní faunou a flórou se seznámíte na 2,8 km dlouhé naučné stezce lesem. V okolí je také několik krásných kostelů. Pokud budete mít náladu na náročnější turistiku, můžete zdolat vrchol Paški Kozjak (10 km) nebo se vydat až k jezeru Šmartno (14 km).

Skvělým výletním cílem je také třetí největší slovinské město Celje (16 km). Jedno z nejstarších zdejších se může pochlubit bohatou historií, množstvím dochovaných architektonických památek i významným kulturním zázemím. Navštívit zde můžete monumentální gotický hrad, několik muzeí a galerií či krásný městský les.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v luxusním dvoulůžkovém pokoji. Každý pokoj je vybaven klimatizací, WiFi připojením, LED televizí, minibarem, trezorem a telefonem. Součástí je také vlastní koupelna s fénem.

Na čem si pochutnáte?

V moderní hotelové restauraci se podávají pokrmy slovinské a mezinárodní kuchyně připravované z prvotřídních lokálních surovin. Snídaně i večeře mají formu bufetu, a tak si všeho můžete dopřát, co hrdlo ráčí. V průběhu dne je možné objednávat speciality ze stálého jídelního lístku. Součástí areálu hotelu je také útulná kavárna s nabídkou nápojů, lehkého občerstvení a domácích zákusků. Milovníci vína zajisté ocení, že hotel má vlastní vinný sklípek.

Kde budete relaxovat?

Za odpočinkem se vydejte do blízkého wellness centra do Hotelu Vita ****. Jeho vnitřní i venkovní bazény jsou plné léčivé termální vody. Dopřát si můžete také různé léčebné procedury jako koupele či masáže.

Co vše se nachází v termálním wellness?

  • Vnitřní bazénová část: relaxační bazén s termální vodou (32 °C), dětský bazén (32 °C), vířivka (35-36 °C)
  • Venkovní bazénová část: relaxační bazén s termální vodou (28-29 °C), dětský bazén (32 °C)
  • Relaxační a ozdravné termální koupele
  • Arbora SPA: 2 finské sauny, 2 turecké parní sauny, infrasauna, ledová jeskyně, ochlazovací bazén, vnitřní vířivka, 2 venkovní vířivky, 2 oddechové místnosti, venkovní terasa, samoobslužný bar s nápoji, ovocem a občerstvením
Terme Dobrna - Hotel Vila Higiea ****

Terme Dobrna - Hotel Vila Higiea ****

Dobrna 50 , Dobrna
Slovinsko

Provozuje společnost:
Terme Dobrna d.d. IČ: 5053587


+386 3 78 08 110

info@terme-dobrna.si

Check In
od 13:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Dětské hřiště
Minibar
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od lázní
0,2 km
Zastávka
0,3 km