Lázně Dobrna jsou nejstarší existující lázně na Slovinsku a jejich tradice je dlouhá více než 600 let. Vypravte se sem za termální vodou i vy! Terme Dobrna - Hotel Vila Higiea **** je součástí lázeňského areálu, takže to do bazénů budete mít kousek. Navíc nabízí ubytování v komfortních pokojích a především neomezený vstup do termálního wellness centra se 4 bazény a vířivkou.

O ubytování

Terme Dobrna - Hotel Vila Higiea **** Hotel Vita **** se nachází v malebném slovinském městečku Dobrna. S 600 let dlouhou lázeňskou tradicí se jedná o vůbec nejstarší lázně ve Slovinsku. Vila prošla v roce 2020 kompletní rekonstrukcí a nyní svým hostům nabízí moderní a stylové pokoje, romantickou snídaňovou restauraci a příjemnou venkovní terasu s krásným výhledem.

Vila je obklopena nádherným lázeňským parkem, jehož historie sahá až do roku 1820. V parku je celkem 5 označených energetických bodů s blahodárnými účinky na psychiku a smysly, a tak je toto místo dokonalou oázou klidu a pohody.

Panenskou přírodu v okolí můžete objevovat po mnoha turistických trasách, které vás dovedou například na hrad Kačji (2,5 km), k zámku Novi Grad (4 km), k mlýnu Vovk (3,5 km) či k jeskyni Ledenica (3 km). S místní faunou a flórou se seznámíte na 2,8 km dlouhé naučné stezce lesem. V okolí je také několik krásných kostelů. Pokud budete mít náladu na náročnější turistiku, můžete zdolat vrchol Paški Kozjak (10 km) nebo se vydat až k jezeru Šmartno (14 km).

Skvělým výletním cílem je také třetí největší slovinské město Celje (16 km). Jedno z nejstarších zdejších se může pochlubit bohatou historií, množstvím dochovaných architektonických památek i významným kulturním zázemím. Navštívit zde můžete monumentální gotický hrad, několik muzeí a galerií či krásný městský les.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v luxusním dvoulůžkovém pokoji. Každý pokoj je vybaven klimatizací, WiFi připojením, LED televizí, minibarem, trezorem a telefonem. Součástí je také vlastní koupelna s fénem.

Na čem si pochutnáte?

V moderní hotelové restauraci se podávají pokrmy slovinské a mezinárodní kuchyně připravované z prvotřídních lokálních surovin. Snídaně i večeře mají formu bufetu, a tak si všeho můžete dopřát, co hrdlo ráčí. V průběhu dne je možné objednávat speciality ze stálého jídelního lístku. Součástí areálu hotelu je také útulná kavárna s nabídkou nápojů, lehkého občerstvení a domácích zákusků. Milovníci vína zajisté ocení, že hotel má vlastní vinný sklípek.

Kde budete relaxovat?

Za odpočinkem se vydejte do blízkého wellness centra do Hotelu Vita ****. Jeho vnitřní i venkovní bazény jsou plné léčivé termální vody. Dopřát si můžete také různé léčebné procedury jako koupele či masáže.

Co vše se nachází v termálním wellness?

  • Vnitřní bazénová část: relaxační bazén s termální vodou (32 °C), dětský bazén (32 °C), vířivka (35-36 °C)
  • Venkovní bazénová část: relaxační bazén s termální vodou (28-29 °C), dětský bazén (32 °C)
  • Relaxační a ozdravné termální koupele
  • Arbora SPA: 2 finské sauny, 2 turecké parní sauny, infrasauna, ledová jeskyně, ochlazovací bazén, vnitřní vířivka, 2 venkovní vířivky, 2 oddechové místnosti, venkovní terasa, samoobslužný bar s nápoji, ovocem a občerstvením
Terme Dobrna - Hotel Vila Higiea ****

Terme Dobrna - Hotel Vila Higiea ****

Dobrna 50 , Dobrna
Slovinsko

Provozuje společnost:
Terme Dobrna d.d. IČ: 5053587


+386 3 78 08 110

info@terme-dobrna.si

Check In
od 13:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Dětské hřiště
Minibar
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,2 km
Vzdálenost od lázní
0,2 km
Zastávka
0,3 km

Tipy na výlet

Obec Dobrna

Obec Dobrna Tip na výlet

Malebná slovinská vesnička Dobrna se rozprostírá na severovýchodě země asi hodinku od Mariboru. Proslavily ji jedny z nejstarších lázní ve Slovinsku, které se pyšní 600letou tradicí. Termály v Dobrně mají blahodárné účinky především na nervovou soustavu, pomohou vám však i s problémy se srdcem nebo dýchacími orgány. Kombinace ozdravné vody z místního termálního pramene a nádherné svěží přírody v okolí, činí z Dobrny to pravé místo, kam vyrazit za odpočinkem.

Ve vesničce Dobrna, stejně jako v jejím okolí, se propojíte s přírodou a budete se moci věnovat procházkám, cyklistice nebo turistice v horách. Čerstvý vzduch a přírodní bohatství vás přiměje zapomenout na všechny vaše starosti. Zajímavá místa k procházce nabízí i samotné centrum Dobrny. Ústředním prvkem je pařížský kostel Nanebevzetí Panny Marie z 16. století. V nádherném lesním prostředí opodál zase narazíte na více než 450 let starý Vovkův mlýn. A když náhodou nebude přát počasí, můžete navštívit Dům kulturního dědictví.

Více informací
Šmartinsko jezero
Šmartinsko jezero
Hrad Celje
Hrad Celje
Dům na stromě
Dům na stromě