V Hotelu Rimski dvor ****superior vás čeká opravdu nevšední zážitek. Užijete si zde přepychové pokoje, dokonalou relaxaci ve wellness centru postaveném po vzoru římských lázní, luxusní polopenzi se snídaněmi i večeřemi ve formě bohatých bufetů, pestrý animační program i krásné výlety po okolí.

Ověřeno Travelkingem

“Pobyt v Hotelu Rimski dvor ****superior byl opravdovým balzámem na nervy. Toužíte po dokonalém odpočinku od všedních starostí v klidu přírody? Pak půjde o ideální dovolenkový resort pro vás. Zlatým hřebem hotelu jsou krásné lázně inspirované antickým stylem, který se prolíná celým interiérem budovy. Z termálních bazénů a saunového světa se nám ani nechtělo odcházet. Pochutnali jsme si na snídaních a večeřích ve formě bohatých bufetů a oceňuji, že hotel pamatuje i na vegetariány a hosty s některými dalšími stravovacími omezeními. O každého návštěvníka je tu zkrátka dokonale postaráno.” Přečtěte si celou recenzi

Eliška Srncová - Senior copywriter
Osobně ověřeno v: Říjnu 2023

O ubytování

Hotel Rimski dvor ****superior je součástí resortu Rimske Terme, který stojí v proslulém slovinském lázeňském městě Rimske Toplice. Kromě termálních lázní inspirovaných antickou římskou architekturou vám okolí nabídne i množství přírodních a kulturních památek.

V lázeňském parku (150 m) můžete obdivovat vzrostlé stromy ze všech koutů světa, třeba japonský cypřiš, kalifornský cedr nebo kanadskou chugu. Z parku pokračujte po Ruské stezce, bývalé Viktoriině promenádě, pojmenované podle ruských válečných zajatců z 1. světové války (mezi 47 vězni ale byli i Češi, Slováci a Poláci), kteří 1,2 km dlouhý chodník postavili vlastníma rukama.

Za návštěvu stojí také kostel Panny Marie Lurdské (2,4 km) postavený na konci 19. století nebo Aškercova usedlost v Senožeti (550 m), kde prožil své mládí jeden z nejznámějších slovinských básníků, Anton Aškerc. Statek stále ještě obstarávají jeho potomci a při prohlídce si užijete i ochutnávku domácích ovčích sýrů.

Zdatnější turisté se jistě rádi vydají na vrchol Kopitnik (4,7 km, 910 m n. m.) s horskou chatou Rimska Toplice nebo vrcholy Lisca (13,7 km, 948 m n. m.) a Veliko Kozje (11 km, 993 m n. m.), odkud budete mít krásný výhled na Zásavskou a Posavskou pahorkatinu, Kamnicko-Savinjské Alpy, Karavanky, Pohorje a Donačku Goru.

Kde budete spát?

Ubytujete se v elegantním dvoulůžkovém pokoji Standard s krásným interiérem. Součástí pokoje je koupelna s velkým sprchovým koutem, pohodlná dvoulůžková postel, psací stůl, stolek s křesly k posezení, televize, telefon, minibar a sejf. Všechny pokoje jsou klimatizované a k dispozici budete mít i bezdrátové připojení k internetu.

Na čem si pochutnáte?

V Restauraci císaře Ferdinanda zahájíte každý den snídaní ve formě bufetu a zakončíte jej opět bufetovou večeří, kde si kromě výběru studených a teplých jídel užijete také pestrou nabídku předkrmů, salátů, dezertů a ovoce.

Skvělý oběd si můžete dát v À La Carte Restauraci Sofija, kde si vychutnáte skvělá domácí jídla i mezinárodní speciality. Při tvorbě menu je kladen důraz na využití sezónních a lokálních surovin.

K posezení zase láká Kavárna princezny Viktorie. Zde můžete vyzkoušet čaje připravené podle tradičních římských receptur, římské víno Malzum, vynikající kávu i skvělé dezerty. V nabídce je také selekce koňaků, whiskey a doutníků, které se perfektně hodí k pátečním a sobotním večerům s živou hudbou.

Hlady nezůstanete ani při odpočinku u bazénu, v bazénovém baru vám připraví gurmánské burgery a jiné speciality, koktejly i horké nápoje. Třešničkou na dortu je nabídka osvěžující zmrzliny s širokým výběrem příchutí.

Kde budete relaxovat?

Lázeňská tradice se v této oblasti drží už více než 2 000 let, můžete se tak těšit na opravdu nevšední zážitek. V bazénové části wellness centra Amalija na vás čeká nádherný vnitřní bazén (32 °C), 4 vnitřní vířivky (35 °C), venkovní bazén s panoramatickým výhledem (32 °C) a 3 venkovní vířivky (35 °C).

V saunovém světě se můžete těšit na vnitřní sauny - finská (80-100 °C), 2 parní (40-55 °C) a 2 infračervené (45-65 °C), venkovní sauny - finská (80-100 °C), solná (60-65 °C) a bylinková (50-60 °C), tepidárium (37 °C), odpočinkovou zónu, vnitřní vířivku a ochlazovací bazének.

Využít můžete i nabídky masáží a procedur, včetně relaxačních masáží, detoxikačních rituálů a masáží pro děti. Odpočiňte si také při termální koupeli v historickém chrámu, objednejte si třeba romantickou koupel pro dva v tradiční kamenné vaně.

Něco navíc

V 5. patře hotelu najdete velké fitness centrum (134 m²), kde si nejen zacvičíte na profesionálních strojích, ale můžete využít i služeb osobního trenéra nebo nutričního specialisty. Při pobytu na vás čeká také pestrý animační program.

Hotel Rimski dvor ****superior

Hotel Rimski dvor ****superior

Toplice 10 , Rimske Toplice
Slovinsko

Provozuje společnost:
Terme Resort d.o.o. IČ: 6408605000


+386 3 574 2000

info@rimske-terme.si

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Parkování za 8 €/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Lázně
Fitness
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od lázní
10 m
Zastávka
0,5 km
Sjezdovka
16 km

Tipy na výlet

Lázeňské město Laško

Lázeňské město Laško Tip na výlet

Lázeňské město Laško se nachází uprostřed zelených kopců v údolí řeky Savinje na jih od Mariboru. Při pobytu zde si užijete krásnou přírodu i termální lázně. Voda má příjemných 32 - 34 °C a díky vysokému obsahu vápníku, sodíku a hořčíku přispívá k léčbě revmatických a kloubních onemocnění. Areál lázní si ovšem užijí i děti, na které tu čeká bazén se skluzavkami, bazén s mořskými vlnami a divoká řeka. Kromě vody zde teče i dobré pivo, od roku 1825 tu vaří Laško Pivo a Zlatorog.

Co nevynechat při návštěvě této lokality?

  • Šmartinsko jezero
  • Hrad Celje
  • prohlídku pivovaru Laško
  • v lázeňském parku naleznete zahradu medonosných rostlin, včelaři zde pořádají prezentace o včelařství a můžete ochutnat a zakoupit výrobky z medu.

Zdejší přírodní krásy můžete objevovat díky velkému množství turistických a cyklistických stezek, které protínají okolní kopce, údolí, lesy a louky.

Více informací
Hrad Celje
Hrad Celje
Dům na stromě
Dům na stromě
Šmartinsko jezero
Šmartinsko jezero