Vyrazte na pobyt do Banské Štiavnice, krásného historického města nedaleko chráněné krajinné oblasti Štiavnické vrchy. Ubytujete se v útulném Penzionu Black M, vychutnáte si skvělou snídani či polopenzi a užijete si krásné výlety po okolí nebo lyžování v nedalekém ski areálu.

O ubytování

Penzion Black M se nachází v klidné části Banské Štiavnice, města s bohatou kulturou a okolím plným přírodních pokladů. Mezi oblíbené památky v Banské Štiavnici patří náměstí sv. Trojice se stejnojmenným sousoším, historickou radnici, jejíž původ sahá až do 14. století, Komorský dvůr – Kammerhof, vybudovaný v 16.století, Starý zámek – původně kostel, přestavěný na protitureckou pevnost, Nový zámek, Kalvárie a mnoho dalšího.

Užít si můžete také výlet do přírody, v okolí na vás čeká chráněná krajinná oblast Štiavnické vrchy s horou Sitno, botanická zahrada z 19. století, přírodní rezervace Kamenné moře nad obcí Vyhne, největší svého druhu ve vulkanické části Karpat, nebo arboretum Kysihýbel z roku 1900 s téměř 300 druhy dřevin, především ze Severní Ameriky. V zimě navíc můžete vyrazit i na sjezdovku nedalekého lyžařského střediska Salamandra Resort.

Na čem si pochutnáte?

V útulné restauraci si pochutnáte na specialitách slovenské i mezinárodní kuchyně. Všechna jídla jsou připravovaná z čerstvých surovin a s využitím nejmodernějších technologií.

Cestujete s dětmi?

Pro děti je k dispozici venkovní hřiště, kde si užijí spoustu zábavy na čerstvém vzduchu.

Něco navíc

Součástí penzionu je umělecká galerie, kde se obměňují výstavy současných umělců. Volný čas můžete trávit také na terase nebo u venkovního ohniště.

Penzión BlackM

Penzión BlackM

Kutnohorská 603/1 , Banská Štiavnica
Slovenská republika

Provozuje společnost:
Čierny Marián IČ: 44981589


+420 558 000 298

info@travelking.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 10 €/noc - do 25 kg
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Dětské hřiště
Konferenční místnost
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,4 km
Vzdálenost od jezera
15,7 km
Zastávka
0,9 km
Aquapark
11,1 km

Tipy na výlet

Starý zámek

Starý zámek Tip na výlet

Starý zámek v Banské Štiavnici byl původně kostelem, ale v období tureckých válek byl přebudován na pevnost. Aktuálně zde sídlí archeologická expozice Baníci přicházejí, expozice střeleckých terčů a historických zbraní (s nejstarším terčem z roku 1754), kovářství či výstavy Barokní plastika a Kalvária v azylu. V sakristii jsou vystavené kopie obrazů s náměty mariánského cyklu. Jak se žilo vězňům ve středověkém žaláři zase zjistíte v Himmelreichu. Nejen dospělé návštěvníky zde nadchne také Fajkářská dílna.

Více informací
Banka Lásky – Zážitkový dům o básni Marína
Banka Lásky – Zážitkový dům o básni Marína
Banskoštiavnický betlém
Banskoštiavnický betlém
Terra Permonia
Terra Permonia