V Salaši Kľak zažijete tu pravou horskou dovolenou! Můžete se těšit na nepřeberné množství výletních cílů v CHKO Strážovské vrchy a pohoří Malá Fatra, ale i bohaté vyžití na sjezdovkách přímo v areálu. V restauraci vám naservírují chutnou polopenzi a horskou atmosféru dotáhne k dokonalosti ubytování v apartmánu nebo chatě s krásným dřevěným interiérem.

O ubytování

Salaš Kľak je součástí horského resortu Skiarena Fačkovské sedlo s restaurací, apartmány, chatou, atrakcemi pro děti a sjezdovkami, který najdete v horském sedle mezi pohořími Malá Fatra a Strážovské vrchy. Resort nabízí dostatek vyžití v každém ročním období a zažijete zde skvělou dovolenou v páru i s rodinou.

V létě musíte využít hlavně skvělých příležitostí k horské turistice, které vám Chráněná krajinná oblast Strážovské vrchy a okolí nabízí. Udělejte si túru na vrchol Kľak (4,8 km) nebo navštivte vesničku Vrícko (18,6 km), pramen řeky Nitry (1,9 km) či 30 m vysoký Kľacký vodopád (23 km). V okolí vede také 15 km dlouhá cyklotrasa s informačními tabulemi věnovanými místní flóře a fauně.

Seznamte se i s okolními památkami, navštivte třeba romantický zámek v Bojnicích (25,7 km) nebo obec Čičmany (11,5 km) s tradičními dřevěnými domky. Více se o kultuře okolí dozvíte v Muzeu slovenské dědiny v Martinu (39,8 km) a v Banském skanzenu báně Cígeľ (29,6 km).

Nejen na rodiny s dětmi čeká v Bojnicích (25,4 km) zoologická zahrada, areál sokolníků a muzeum pravěku. Nebo si zajeďte do Osady Dallas (7,4 km) a prohlédněte si okolí z koňského hřbetu. V zimě se můžete těšit na 4 vleky, 3 modré, 2 červené a 2 černé sjezdovky přímo v areálu a 15 km dlouhou běžkařskou trať pod Fačovským sedlem.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom ze komfortních apartmánů či dokonce v horské Chatě Alpina. Všechny spojuje interiér laděný do horského stylu, s důrazem na využití dřeva a přírodních materiálů. Z oken či balkónu si také budete užívat krásné výhledy do okolí.

  • Apartmán pro 4 osoby se skládá z ložnice a obývacího pokoje a zahrnuje manželskou postel, jednolůžkovou postel a přistýlku pro 2 osoby na rozkládacím gauči. Apartmán má vlastní koupelnu, televizi, WiFi připojení a minibar. Navíc se můžete kochat výhledem na přírodu Malé Fatry z balkónu.

  • Apartmán pro 5 osob zahrnuje 2 ložnice, v jedné najdete manželskou postel, ve druhé 3 lůžka. V každé z ložnic najdete televizi, nechybí ani WiFi přiopojení, minibar či vlastní koupelna.

  • Apartmán pro 6 osob je prostorný, skládá se ze 2 ložnic a obývacího pokoje. V každé ložnici jsou 3 lůžka, v obýváku potom najdete televizi a posezení. Samozřejmostí je vlastní koupelna, WiFi připojení a minibar.

  • Chata Alpina až pro 10 osob bude skvělou variantou pro početné skupiny. Najdete v ní nejen 3 ložnice, ale i plně vybavenou kuchyni (mikrovlnná trouba, rychlovarná konvice, lednice s mrazákem, sporák, nádobí...), obývací pokoj s televizí a krbem, 2 koupelny, finskou saunu a prostornou venkovní terasu s posezením. Ubytování v chatě bude v zimě skvělé zejména pro lyžaře, najdete ji totiž přímo na sjezdovce.

Na čem si pochutnáte?

Restaurace Salaš Kľak vás okouzlí prostředím dřevěné koliby a nabídkou tradičních slovenských i mezinárodních jídel, včetně bezmasých pokrmů a specialit z grilu. V kuchyni si navíc potrpí na využívání lokálních surovin a tradičních postupů.

Kde budete relaxovat?

Součástí areálu je také stylové wellness & fitness centrum s vířivkou, finskou saunou, 2 parními saunami, zážitkovou sprchou, odpočinkovou místností a malou posilovnou.

Cestujete s dětmi?

Dětem zajistí dostatek vyžití rovnou 3 venkovní dětská hřiště s dřevěnými prolézačkami, skluzavkami a dalšími prvky. Součástí areálu je také minizoo s prasátky, slepičkami, husami, zajíčky a muflony či obora s daňky, jeleny, kamzíky...

Něco navíc

Zažijete skvělý komfort, ať už vyrazíte se sportovním vybavením, nebo bez něj. K dispozici totiž budete mít i lyžárnu a půjčovnu jízdních kol.

Salaš Kľak

Salaš Kľak

Fačkovské sedlo - Salaš Kľak 146 , Kľačno
Slovenská republika

Provozuje společnost:
KLAK, s.r.o. IČ: 36775550


+421 918 397 949

info@klakpd.sk

Check In
od 16:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Kolárna
Lyžárna
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Přednáškový sál
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
3,8 km
Vzdálenost od lázní
35 km
Zastávka
0,1 km
Aquapark
35 km
Sjezdovka
0,4 km