Slovenské Košice jsou perfektním místem na dovolenou s rodinou i v páru. Ubytujte se v Penzionu Zlatý Jeleň ***, pochutnejte si na vynikajících snídaních, odpočiňte si v sauně nebo venku u bazénu a objevujte zajímavé okolní atrakce. Pro děti je tu třeba Dětská železnice, dospělí zase docení krásu historického centra města plného památek.

O ubytování

Penzion Zlatý Jeleň *** stojí v klidné přírodě na kraji Košic, přibližně 6 km od centra. V okolí najdou dostatek vyžití rodiny s dětmi, sportovci i nadšení turisté.

A pro zajímavé atrakce nemusíte chodit daleko. Hned vedle penzionu jsou historické Banské Štôlne (450 m) a lesnický naučný chodník Stará bankovská cesta (400 m). O kousek dál je naopak velmi moderní hřiště na minigolf (450 m). Po cestě směrem do centra Košic si můžete prohlédnout jezírko Bankov (1 km), vystoupat na vyhlídku Kříž (2 km) nebo se vyřádit v Bike parku Červený Breh (2,6 km). Děti jistě nadchne jízda Dětskou železnicí (2,4 km), vybudovanou již v 50. letech, nebo prohlídka zoologické zahrady (7,7 km) s více než 320 druhy zvířat. Za návštěvu stojí také krásná botanická zahrada (3,3 km) o ploše 30 ha.

Pokud vás zajímají historické a kulturní památky, v centru Košic si přijdete na své. Dominantou historické části města je chrám sv. Alžběty (5,8 km) ze 14. století, který je nejvýznamnějším dílem gotického stavitelství na Slovensku. Potěchou oka je i budova Státního divadla Košice (5,8 km) z roku 1899 nebo novodobá Zpívající fontána a zvonkohra (5,7 km) z roku 1986. Vydat se můžete i do podzemí, třeba do expozice Východoslovenského muzea Miklušova věznice a katův byt (6 km) nebo do archeologického komplexu Dolní brána (5,9 km) ze 13. století.

Kde budete spát?

Pokoj Standard je dvoulůžkový, vybavený manželskou postelí nebo 2 samostatnými lůžky s ortopedickými matracemi. Navíc budete mít k dispozici klimatizaci, vlastní koupelnu se sprchovým koutem a WC, televizi, trezor, telefon a připojení k internetu.

Pokoj Lux pro 2 osoby nabízí všechno nezbytné vybavení jako varianta Standard, kromě dvoulůžkové postele s ortopedickými matracemi, klimatizace, koupelny se sprchou, trezoru, telefonu a internetového připojení ale budete mít k dispozici také minibar.

Pokoj Lux pro 3 osoby zahrnuje manželskou postel a jednolůžko s ortopedickými matracemi. Nechybí klimatizace, koupelna se sprchou a WC, televize, internet, telefon, trezor a minibar.

Apartmán pro 4 osoby je taktéž klimatizovaný a vybavený koupelnou se sprchovým koutem a WC, postelemi s ortopedickými matracemi, internetovým připojením, televizí, trezorem a minibarem.

Apartmán pro 5 osob nabízí manželskou postel, jednolůžko a rozkládací pohovku. Samozřejmostí jsou ortopedické matrace, vlastní koupelna, televize, trezor, internetové připojení a klimatizace. K dispozici budete mít také minibar a vlastní vybavenou kuchyňku.

Na čem si pochutnáte?

Každé ráno vám v penzionu naservírují čerstvě připravenou snídani, kterou skvěle nastartujete den plný aktivit. Kromě času snídaně můžete po zbytek dne využívat společnou kuchyňku, kde si pohodlně připravíte oběd, svačinku či večeři.

Kde budete relaxovat?

K odpočinku vám poslouží venkovní bazén s hloubkou 1,4 m a finská sauna pro 4 osoby. Pobyt v sauně skvěle ozvláštní také esenciální vonné oleje a relaxační hudba.

Něco navíc

Za hezkého počasí si užijete posezení na venkovní terase a v letním altánku.

Penzion Zlatý Jeleň ***

Penzion Zlatý Jeleň ***

Bankov 7 , Košice
Slovenská republika

Provozuje společnost:
HERKULES s.r.o. IČ: 36602485


+421905153954

info@zlaty-jelen.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Konferenční místnost
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
7,5 km
Zastávka
0,5 km
Sjezdovka
6,9 km

Tipy na výlet

Košice

KošiceTip na výlet

Čeká vás dovolená na východním Slovensku? Pak rozhodně zavítejte do místní metropole. Košice mají dlouhou historii sahající až do 13. století, a tak tu najdete několik významných památek. Historické jádro města tvoří největší městskou památkovou rezervaci na Slovensku. Velká část pamětihodností a významných architektonických klenotů se soutředí v centru na Hlavní ulici. Tato 1 200 metrů dlouhá třída je páteří celé metropole. V jejím středu najdete ostrůvek s kaplí sv. Michala, dále katedrálu sv. Alžběty, Státní divadlo a Mariánský sloup.

Krom impozantních památek vám Košice nabídnou také mnoho dalšího vyžití. Rozjímejte nad šálkem dobré kávy v místních útulných kavárnách, ochutnejte tradiční slovenskou kuchyni a regionální pivo nebo obdivujte umění ve Východoslovenské galerii.

Rodiny s dětmi potěší košická zoo, která je největší v celém Slovensku. Poté co prozkoumáte druhohory v DinoParku, jenž je součástí zahrady, vydejte se na vesmírnou expedici do Planetáriu ve Slovenském technickém muzeu.

Co ještě v Košicích a okolí navštívit?

  • honosný Jakabov palác
  • Urbanova věž
  • Miklušova věznice
  • zpívající fontána a zvonkohra
  • Slovenský ráj
  • zřícenina Košického hradu
Zoo Košice
Zoo Košice
Archeoskanzen Nižná Myšľa
Archeoskanzen Nižná Myšľa
Jasovská jeskyně
Jasovská jeskyně