Dopřejte si pohádkovou dovolenou v Penzionu Heléné ve Velkém Mederu na Slovensku. Čekají vás vynikající snídaně, relaxace ve venkovním bazénu a také budete jen pár kroků od proslulých termální lázní Thermal Corvinus.

O ubytování

Penzion Heléné nachází v lázeňské městečku Velký Meder na jihu Slovenska a jde o ideální výchozí bod k nejrůznějším výletům i k relaxaci v přírodě. Oblíbené termální lázně Thermal Corvinus jsou od penzionu vzdálené sotva 12 minut chůze. Lázeňský komplex nabízí 13 bazénů, tobogány, divokou vodu a další atrakce i saunový svět. Zajímavostí je, že právě ve Velkém Mederu využívají nejteplejší pramen termální vody na Slovensku o teplotě 92 °C.

Plně odpočatí se můžete třeba projet na koni na ranči Czajlik (27 km), zažít adrenalinovou jízdu na autodromu Slovakia ring (31,7 km) nebo se projet lodí na přehradní nádrži Vodní dílo Gabčíkovo (25,5 km). Na výlet si vyrazte do přírodní rezervace Klátovské rameno (23,4 km) nebo chráněné přírodní oblasti Číčovské mrtvé rameno (13,2 km). Nadšení cyklisté také jistě ocení zajímavé cyklostezky, jako je například Dunajská cyklomagistrála.

Za památkami se pak vydejte třeba do Dunajské Stredy (21,1 km), kde uvidíte římsko-katolický kostel sv. Juraje ze 14. století, Žlutý zámek, který je v současnosti sídlem Žitnoostrovského muzea, nebo radnici z roku 1902, jejíž součástí bývala i strážnice a dvě vězeňské cely. Kousek od hranice tvořené řekou Dunaj potom najdete maďarské město Györ (28,4 km) známé svou lázeňskou kulturou a bohatou historií. Projděte se po nádherném barokním náměstí Bécsi kapu tér a pokochejte se architekturou Opatského domu z 18. století.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v nově zrekonstruovaných pokojích Classic (dvoulůžkové) nebo v nových luxusních pokojích Deluxe (dvoulůžkové až čtyřlůžkové). Všechny pokoje jsou vybaveny televizí a kuchyňským koutem s ledničkou a využít můžete i vlastní balkon. Chybět vám nebude ani samostatná koupelna se sprchou nebo vanou .

Na čem si pochutnáte?

Penzion má vlastní restauraci, která je vzdálená 200 m, a je umístěna v jedné z nejstarších budov města Veľký Meder. Čeká vás nezapomenutelný gurmánský zážitek , a to vše ve stylovém interiéru. Kuchaři restaurace Heléné kladou především důraz na rozmanitost chutí a kvalitu použitých surovin. Milovníky kvalitního vína jistě potěší i vinotéka, která se nachází hned vedle restaurace.

Kde budete relaxovat?

Kromě nedalekého termálního parku vám skvělý odpočinek zaručí i venkovní bazén u penzionu. Ještě lepší relax zažijete ve vířivce pro čtyři lidi.

Penzion Heléné

Penzion Heléné

Ľudovita Štúra 1367/14 , Veľký Meder
Slovenská republika

+421 903 596 500

helene@helene.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Restaurace
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,7 km
Vzdálenost od lázní
0,8 km
Zastávka
1,3 km
Aquapark
1,2 km

Tipy na výlet

Aquapark Thermal Corvinus

Aquapark Thermal CorvinusTip na výlet

Hlavním lákadlem Veľkého Mederu je termální komlex Thermal Corvinus, který nabízí 13 bazénů s termální léčivou vodou. Osm z nich je v provozu celoročně a vyblázní se v nich malí i velcí návštěvníci. Na děti tu čeká zábavní i dětský bazén a k tomu řada celoročně dostupných tobogánů. Vy si můžete dopřát oddych v perličkovém bazénu, krytém i polokrytém sedacím bazénu, anebo v relaxačním bazénu. Odpočinek můžete střídat s aktivním plaváním v plaveckém bazénu. V létě jsou k dispozici také venkovní bazény - plavecký, italský či skokanský bazén, 2 dětské bazény a další tobogány. Milovníky pravé letní pohody nadchne bazén s vlnobitím a proudová řeka. Ve všech 13 bazénech je termální voda s teplotou 20-38 °C, která má blahodárné účinky na pohybové ústrojí, páteř a svalstvo a má regenerační účinky na lidský organismus. Navštívit tu můžete také Saunový svět s 5 druhy saun, kde se pravidelně konají i rituály. Ještě se necítíte dokonale odpočatí? V tom případě je čas na proceduru v podobě masáže, bahenního zábalu či pedikúru rybičkami Garra rufa.

Otevírací doba:

  • Denně: 9:00–20:00 hodin

Vstupné: (může se měnit podle sezóny)

  • Dospělí: 15,90 €/den
  • Děti do 15 let a senioři: 12,9 €/den
Více informací
Velký Meder
Velký Meder
Vodní mlyn Kolárovo
Vodní mlyn Kolárovo
Vodní dílo Gabčíkovo
Vodní dílo Gabčíkovo