Vyrazte s rodinou na jižní Slovensko a relaxujte, navštivte farmu nebo si užijte jízdu v kočáře. Pochutnáte si na snídani či polopenzi, kousek jsou také termální lázně Podhájská a v létě využijete bazén. Ideální dovolená pro rodinu s dětmi.

Věděli jste, že...?

Penzion je postaven v sedláckém stylu a jeho architektura je tak vzpomínkou na kdysi typické budovy jižní Slovenska. Penzion se také pyšní unikátní slaměnou střechou.


O ubytování

Penzion Žitava najdete na jižním Slovensku v obci Dvory. Skvělá poloha penzionu vám umožní vyrazit na výlet k nedaleké Barokní Kalvárii (1,2 km) se zvonicí a kaplemi. Nadšenci do historie jistě rádi navštíví i Muzeum Jána Thaina v Nových Zámcích (7 km). Místní expozice sledují historii regionu od starší doby kamenné až do 20. století.

Za návštěvu rozhodně stojí také město Komárno (27 km), které vás uchvátí nádhernou historickou architekturou. Mezi oblíbené atrakce zde patří Galerie Limes známá sbírkou slovenských i zahraničních moderních uměleckých děl, Římské lapidárium s náhrobky, sarkofágy a sochami nebo termální lázně Brigetio.

Když už jsme u těch lázní, pokud si na dovolené rádi užíváte hlavně relax, máte vyhráno. V okolí Penzionu Žitava totiž najdete celou řadu wellness center a termálních lázní. Vydat se můžete do Wellness centa Aquamarin (13 km) s bazénovým i saunovým světem, Římských lázní (13 km) s léčivou termální vodou nebo do lázní Thermál Nesvady (14 km), které nabízejí spoustu atrakcí a animačních programů pro děti.

Kde budete spát?

Dvoulůžkové pokoje jsou vybavené televizí, klimatizací, ledničkou i WiFi připojením, chybět vám nebude ani vlastní koupelna se sprchou nebo vanou. Postele mohou být spojené ve dvoulůžko nebo oddělené, je zde také možnost 1-2 přistýlek.

Na čem si pochutnáte?

V penzionu budete mít k dispozici i restauraci, kde si pochutnáte na tradičních specialitách jižního Slovenska. Kuchaři jídlo připravují jen z lokálních a kvalitních surovin, díky čemuž si pokrmy uchovávají výrazné chutě. Vychutnat si zde můžete také svačinu na letní terase. Večer zase příjemně zakončete ve vinném sklípku přímo v penzionu, kde ochutnáte ty nejlepší vína od místních vinařů.

Kde budete relaxovat?

V létě si dopřejte osvěžení ve venkovním bazénu v areálu penzionu, který je obklopen travnatou plochou ideální na opalování či hry.

Cestujete s dětmi?

Na vaše ratolesti tu čeká venkovní hřiště, kde se vyřádí na skluzavce či prolézačkách.

Penzión Žitava

Penzión Žitava

Hlavná 5 , Dvory nad Žitavou
Slovenská republika

Provozuje společnost:
Penzión Žitava, s.r.o. IČ: 50890271


+421 356 450 535

recepcia@penzionzitava.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
4 €/noc/malé plemeno a 8 €/noc/velké plemeno
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Kolárna
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,2 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
20 km