Penzion St. Peter Vini bude rájem především pro gurmány. Každé ráno si zde pochutnáte na selské snídani z domácích produktů a den zakončíte vynikající večeří z regionální kuchyně. Navíc se můžete těšit na prohlídku jedinečného vinného sklípku s ochutnávkou vín a tapas. Třešničkou na dortu jsou krásné zařízené pokoje v dobovém duchu.

O ubytování

Penzion a vinařství St. Peter Vini najdete na jihu Slovenska, v obci Svätý Peter nedaleko Komárna. Užijete si zde nejen krásné prostředí vinohradů a ochutnávky vína, ale i výlety za relaxací a historickými památkami.

Pro zvídavé je v okolí Slovenská ústřední hvězdárna v Hurbanově (8,6 km) založená v roce 1871, hned vedle stojí také Muzeum Mikuláše Thege - Konkolyho (8,5 km) s expozicí věnovanou historickým i současným astronomickým a meteorologickým přístrojům. Zajímavou expozici nabídne i Rolnický dům (10,2 km) v Martovcích, kde se můžete podívat na lidovou architekturu a dřívější způsob bydlení. Za návštěvu stojí také římská pevnost Kelemantia (12,3 km) nebo římské lapidárium, které najdete v pevnosti v Komárnu (14 km).

Vyrazit do Komárna (14 km) ale nemusíte jen kvůli historickým památkám. Aktivnější jedinci se vyřádí v adrenalinové Laser Aréně, k relaxaci vám zase poslouží Termální koupaliště Komárno s vnitřními i venkovními bazény, saunami, nabídkou masáží i fitness centrem. Termálních koupališť a lázní je v okolí více, vyzkoušejte třeba Thermál Nesvady (18,4 km), Termální koupaliště Štrand Emila Tatárika (27,3 km) nebo Termální koupaliště Patince (21 km).

Na výlet si můžete zajet i do Maďarska, penzion je jen kousek od hranic, vyrazte třeba do historického městečka Tata (38 km). Uvidíte zde hrad ze 14. století, který stojí na břehu krásného Starého jezera. Zajděte si i do romantické Anglické zahrady nebo si udělejte túru po vodních mlýnech, těch v okolí města Tata najdete rovnou 15. Mezi nejzajímavější patří mlýn Cifra z 16. století nebo mlýn Nepomuckého.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom z 15 dvoulůžkových pokojů typu Standard. Pokoje jsou zařízené dobovým dřevěným nábytkem a působí přepychovým dojmem. K dispozici budete mít velkou manželskou postel a pohodlná křesla k posezení. Nechybí ani všechny vymoženosti moderní doby, jako je koupelna se sprchovým koutem, WiFi připojení nebo televize.

Na čem si pochutnáte?

V restauraci penzionu budou spokojení i nároční strávníci. Při přípravě jídel jsou používané především lokální suroviny, včetně ovoce a zeleniny v bio kvalitě a masa od místních dodavatelů. Pochutnáte si také na domácích zabijačkových produktech a uzeninách, z farmy penzionu pochází i jehněčí a kůzlečí maso podávané v restauraci.

Ráno zahájíte bohatou selskou snídaní formou bufetu s čerstvým pečivem, domácími vajíčky, uzeninami a koláči jako od babičky. Oběd si můžete objednat z klasického jídelního lístku, který má i pravidelně obměňovanou sezónní variantu, a také večeři si vyberete z místního menu.

Při pobytu ve vinařství by byl hřích nepřidat k večeři alespoň sklenku dobrého vína, s jeho výběrem vám obsluha ochotně poradí. Navíc na vás čeká skvělý degustační večer v místní vinné pivnici s ochutnávkou vín a občerstvením ve formě tapas.

Kde budete relaxovat?

K relaxaci vám v penzionu poslouží infrasauna (max. pro 2 osoby), objednat si můžete také masáž.

Penzion St. Peter Vini

Penzion St. Peter Vini

Svätý Peter 1822 , Svätý Peter
Slovenská republika

Provozuje společnost:
Baltic, s.r.o. IČ: 34109927


+421949152811

info@stpetervini.sk

Check In
14:00 - 20:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Restaurace
Dětské hřiště
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,1 km
Zastávka
0,8 km
Aquapark
19,5 km

Tipy na výlet

Komárno

Komárno Tip na výlet

Komárno je město na jihu Slovenska, které se proslavilo početnými památkami, termálním koupalištěm i blízkostí s maďarského města Komárom. Od jeho maďarského protějšku ho dělí jenom řeka Dunaj. Do maďarského města Komárom se dostanete tedy jednoduše jen přejetím Alžbětinského mostu, který tato dvě města spojuje. Komárno je díky své poloze a klimatu ideálním místem na letní dovolenou, což dokazuje i velký počet rekreačních středisek ve městě i v jeho blízkém okolí. Při návštěvě nezapomeňte na známé Nádvoří Evropy a starou, nedobytnou Komárňanskou pevnost.

Kam se ještě v Komárně vydat?

  • do Galerie Limes
  • do Důstojnického pavilónu
  • do Podunajského muzea
  • do Římského Lapidária
  • a hlavně na termální koupaliště a do lázní Brigetio
Více informací
Termální koupaliště Komárno
Termální koupaliště Komárno
Patince
Patince
Hrad Tata
Hrad Tata