Zažijte Vysoké Taury se vším, co k nim patří. V Landhotelu Steindlwirt *** si po turistice užijete perfektní odpočinek v sauně. Pohodu s oblíbeným nápojem v ruce si dosyta vychutnáte na panoramatické terase s výhledem na hory Gasteinského údolí. Líbit se zde bude i vašim dětem – na ty zde čeká dětská herna i rozsáhlé hřiště s lezeckou stěnou a skluzavkami.

O ubytování

Landhotel Steindlwirt *** se nachází ve středu městečka Dorfgastein, které je součástí malebného Gasteinského údolí. Nádherná příroda, blízké termální lázně a pestré možnosti vyžití zaručují perfektní aktivní dovolenou po celý rok.

Nedotčenou přírodu pohoří Vysoké Taury můžete objevovat po stovkách kilometrů turistických a cyklistických tras. Nedaleko hotelu je nástupní stanice lanovky na horu Fulseck (500 km). Vrchol této hory je skvělým výchozím bodem pro výlety a nabízí překrásný výhled na nádherné horské jezero Spiegelsee (5,5 km). Parádními výletními cíli jsou například Lichtenštejnská soutěska (25 km) s vodopády, dechberoucí údolí Sportgastein (27 km) nebo hora Schlossalm, která je rájem pro vyznavače lezení. Atraktivních míst je v okolí skutečně hodně, a tak si hosté na hotelové recepci mohou vzít turistickou mapu zdarma.

Po túrách alpskou krajinou můžete vyrazit za zábavou i odpočinkem do blízkých slunečních lázní Solarbad (500 m). Součástí koupaliště je několik bazénů s vodou o teplotě 26–28 °C, tobogány a saunový svět. V termálních lázních Alpentherme Gastein (9 km) v nedalekém Bad Hofgasteinu si vodní radovánky i nerušenou relaxaci užijete za každého počasí. Na ploše více než 30 000 m² jsou zde k dispozici vnitřní i venkovní bazény, sauny a nejrůznější atrakce pro celou rodinu.

Milovníci zimních sportů ocení, že svahy lyžařského střediska Dorfgastein–Großarl jsou vzdáleny pouze 300 m od hotelu. Více než 60 km sjezdovek všech úrovní obtížnosti zde obsluhuje 17 lanovek a vleků. S platným ski pasem máte navíc zdarma dopravu ski busem do dalších lyžařských areálů v údolí Gastein.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v prostorném dvoulůžkovém pokoji s vlastní koupelnou. Součástí vybavení je WiFi připojení, kabelová televize, telefon, rádio, trezor a fén. Všechny pokoje mají krásný výhled na hory a většina z nich má balkon.

Na čem si pochutnáte?

V útulné hotelové restauraci zahájíte každý den pobytu snídaní ve formě bufetu. Po dni stráveném v horách se zase můžete těšit na tříchodovou večeři s možností výběru hlavního chodu.

Kde budete relaxovat?

K uvolnění těla i mysli můžete využít hned tří různých saun: finské, parní a infra.

Cestujete s dětmi?

O zábavu malých hostů se postará velké venkovní hřiště se skluzavkou, lezeckou stěnou a pískovištěm. Pro případ nepřízně počasí je k dispozici také vnitřní herna.

Landhotel Steindlwirt ***

Landhotel Steindlwirt ***

Dorfstraße 30 , Dorfgastein
Rakousko

Provozuje společnost:
Blankenstijn e/v de Nies Petronella IČ: 90346/4485


004 364 337 219

info@steindlwirt.com

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Dětský koutek
Dětské hřiště
Lyžárna
Fén
Wellness
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
40 m
Zastávka
0,3 km
Sjezdovka
0,6 km
Běžkování
0,7 km

Tipy na výlet

Vysoké Taury

Vysoké Taury Tip na výlet

Národní park Vysoké Taury je známý jako oblíbená dovolenková destinace v létě i v zimě. Se svou úctyhodnou rozlohou 1 836 km² se pyšní titulem největší národní park v Rakousku a na své ploše ukrývá mnohé unikáty, které se rozhodne oplatí navštívit aj s celou rodinou:

Kam se vydat ve Vysokých Taurách?

  • nejvyšší vrch Rakouska Grossglockner (3 798 m)
  • nejvyšší vodopád Rakouska Walcherfall (500 m)
  • nejvyšší vodopády v celé Evropě Krimmelské vodopády
  • největší rakouský ledovec Pasterze s rozlohou 2 400 ha
  • oblíbené lázeňské město Bad Gastein

Během túr si nezapomeňte všímat vzácných rostlinek lemující turistické stezky či zdejší fauny jako kamzíky, kozorohy, orly a supy. V zimě se Vysoké Taury mění na ráj zimních sportů. Středisko Raurisertal mají rádi hlavně lyžaři, běžkaři a snowboardisti, na svoje si tu přijdou i vaše děti při sáňkování na osvětlené sáňkařské dráze či milovníci dobrodružství při procházce za pomoci sněžnic. Stačí si vybrat, na jaký sport se vrhnete dřív!

Více informací
Bad Gastein
Bad Gastein
Zell am See
Zell am See
Lichtenštejnská soutěska
Lichtenštejnská soutěska