Chcete vidět to nejlepší z Budapešti a užít si dovolenou se vším komfortem? Ubytujte se v novém Hotelu Foldana ****, kde na vás čeká krásný designový pokoj, výtečná snídaně formou bufetu a moderní fitness zóna. K tomu budete jen pár kroků od městského parku s vyhlášenými Széchenyiho termálními lázněmi a krásnou zoologickou zahradou. Všechna lákadla města navíc můžete objevovat opravdu výhodně, s 24h slevovou kartou Budapest Card.

O ubytování

Nový, moderní Hotel Foldana **** zaujímá vynikající polohu nedaleko historického centra Budapešti, přímo u krásného městského parku se zoologickou a botanickou zahradou a vyhlášenými termálními lázněmi. Pokud vás tedy láká objevování všech půvabů maďarského hlavního města, jste na správném místě.

Vaše první kroky možná povedou právě do budapešťské zoo (1,6 km). Ta poprvé otevřela v roce 1866, a jde tak o jednu z nejstarších zoologických zahrad na světě. Zajímavostí je, že stejné termální prameny, které napájejí bazény v termálních lázních Széchenyi (1,3 km), dodávají vodu i do výběhu hrochů, ta je prý totiž podobná vodě v jejich přirozeném prostředí v Africe.

Při procházce po památkách určitě nesmíte vynechat budovu parlamentu (3,8 km), a Budínský hrad (5,4 km), dřívější sídlo uherských králů, který je součástí dědictví UNESCO. Udělejte si také výšlap k Rybářské baště (5,5 km), odkud budete mít krásný výhled na město. Pokud si chcete nejznámější památky prohlédnout i z jiného úhlu, vyzkoušejte si plavbu po Dunaji s výkladem. Zejména večer, kdy jsou všechny historické budovy krásně nasvícené, má opravdu kouzelnou atmosféru.

Podívejte se také na známé místní trhy, zejména Velkou tržnici (5,6 km) v nádherné budově z roku 1896, kde můžete ochutnat tradiční maďarská jídla a nakoupit koření a jiné dobroty. Přejděte si Řetězový most (4,6 km), strážený obřími kamennými lvy, a oddechněte si na Markétině ostrově (5,5 km), který je celý zarostlý zelení. Uvidíte zde i slavnou hudební fontánu a další, malou zoologickou zahradu.

Kde budete spát?

Hotel se může pochlubit 26 designově krásnými, moderními pokoji. V každém budete mít k dispozici vlastní koupelnu s fénem a toaletními potřebami, klimatizaci, WiFi připojení, Smart televizi, minibar a aquabar, kávovar Nespresso a trezor.

  • Studio Superior s balkonem měří 30-35 m² a skládá se z částečně oddělené spací zóny s manželskou postelí a obývací zóny s psacím stolem a křesly k posezení.

  • Rodinný pokoj s balkonem má plochu 40-45 m² a zahrnuje samostatnou ložnici s manželskou postelí a obývací pokoj s rozkládací pohovkou, posezením s křesly a psacím stolem.

Na čem si pochutnáte?

Součástí hotelu je útulná snídaňová restaurace, kde se každé ráno servíruje snídaně formou bohatého bufetu. Občerstvit se můžete také v Lobby baru s pestrou nabídkou nápojů a kvalitní kávy.

Něco navíc

Nechcete ani na dovolené vypadnout ze svého tréningového režimu? Bez obav, hotel nabízí rovnou 2 fitness centra s moderním vybavením.

Hotel Foldana ****

Hotel Foldana ****

Szent László út 5. , Budapest
Maďarsko

Provozuje společnost:
Foldana Residence Kft. IČ: 01-09-332611


+36 70 368-9854

hotelinfo@hotelfoldana.hu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 20 €/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Fitness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
3,6 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
10 km

Tipy na výlet

Budapešť

Budapešť Tip na výlet

Maďarská metropole je jedním z nejkrásnějších měst Evropy i světa, ve kterém je navíc v jako jediném velkoměstě na světě více než stovka termálních pramenů a studní. Rozhodně stojí za dlouhou návštěvu, a to nejen kvůli památkám, jako jsou Královský palác (nazývaný také Budínský hrad), budova parlamentu, Markétin ostrov (Margit-sziget) či Rybářská bašta, ale také kvůli bohatému kulturnímu životu, místním trhům, vyhlášeným restauracím a dalším turistickým lákadlům. Zmiňovaný Budínský hrad se nachází podél břehu Dunaje, který Budapeští protéká, a je společně s Andrássyho třídou zapsán na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

Co byste v Budapešti rozhodně neměli vynechat?

  • Výšlap k Matyášovu chrámu s věží Rybářské bašty a s nádherným výhledem na město
  • Prohlídku majestátní budovy parlamentu a jeho okolí
  • Procházku na Markétin ostrov uprostřed Dunaje, který je jedním velkým, udržovaným parkem
  • Prozkoumání jedné z nejvýznamnějších ulic Budapešti, Váci utca, která je ukázkou měnících se architektonických stylů 19. a 20. století
  • Návštěvu některých z budapešťských lázní, například termálních lázní Széchenyi, kde se léčí revmatismus, poruchy pohybového, dýchacího a zažívacího ústrojí, artritida a neuritida a další
Více informací
Budapešťská zoologická a botanická zahrada
Budapešťská zoologická a botanická zahrada
Budova Parlamentu
Budova Parlamentu
Lázně Széchenyi
Lázně Széchenyi