Budapešť se řadí mezi města, která ve svém životě musíte vidět. Ubytujte se blízko památkám i zastávkám MHD, přesto však v klidné, tiché čtvrti v luxusnější, čtyřhvězdičkové části Hotelu Corvin Hotel Budapest - Corvin Wing. Uvítají vás nealkoholickým welcome drinkem a poté vám každé ráno připraví snídani, po které se vám hlavní maďarské město bude objevovat mnohem příjemněji.

Věděli jste, že...?

Hotel nese jméno po Matthiasu Corvinovi (Matyáš Korvín), který byl nejoblíbenějším maďarským králem. Nespočet maďarských pohádek vypráví o jeho životě a spravedlnosti. Před otevřením hotelu byla vyhlášena soutěž pro děti o nejkrásnější kresby krále Corvina. Přišla spousta pěkných kreseb, vítězové obdrželi ocenění od slavného umělce Endrea Szásze a jejich kresby do dnes zdobí stěny hotelu.

S hotelem se pojí ještě druhá zajímavost, která se také týká názvu - tentokrát jednotlivých částí budov nebo-li křídel. Původně se jednalo o dva samostatné hotely, oba navržené známými maďarskými architekty. Po sloučení pod jednoho majitele byla jedna budova pojmenována jako "Corvinovo křídlo" podle již zmíněného krále. Druhá budova pak "Sissiino křídlo" podle oblíbené maďarské královny Alžběty Bavorské přezdívané Sissi.


O ubytování

Corvin Hotel Budapest je unikátní hotel v centru maďarské metropole kombinující tři různé typy ubytování v jednom. Corvin Wing je jeho nejluxusnější, čtyřhvězdičková část. Vzhledem k poloze hotelu to budete mít všude blízko, ať už k památkám, hezkým procházkám, nebo nákupům. Na bulvár Nagykörút se pěšky dostanete za 5 minut, k Dunaji za 10 a k Národnímu divadlu asi za 15. Pokud byste chtěli poznat jiné kouty Budapešti, hned 300 metrů od hotelu se nachází zastávky MHD.

Kde budete spát?

Čeká na vás jeden ze 42 plně klimatizovaných pokojů s LCD televizí, WiFi připojením, trezorem, telefonem a mini ledničkou. Nechybí ani vlastní koupelna se sprchou a fénem.

Na čem si pochutnáte?

V hotelové restauraci s terasou a výhledem se každé ráno dosyta najíte ve snídaňovém bufetu se sladkými i slanými jídly. Po zbytek dne pak restaurace nabízí maďarská i mezinárodní jídla a v moderním, ale stále útulném prostředí baru můžete u skleničky dobrého alko i nealko drinku strávit příjemný čas.

Corvin Hotel Budapest - Corvin Wing ****

Corvin Hotel Budapest - Corvin Wing ****

Angyal utca 31. , Budapest
Maďarsko

+36 1 218 6566

booking@corvinhotelbudapest.hu

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Parkování za 15 €/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Půjčovna kol
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,8 km
Vzdálenost od lázní
2,4 km
Zastávka
0,3 km