Poznejte Věčné město a ubytujte se přímo v jeho centru! Penzion Santamaggiore Inn vám nabídne ubytování v elegantních pokojích, jen 15 minut od Kolosea. Díky sdílené kuchyňce a soupravě pro přípravy kávy a čaje na pokoji si budete moct připravit jídlo i horké nápoje podle chuti. Ráno oceníte malou snídani (jogurt, ovoce, sušenky) na pokoji.

O ubytování

Penzion Santamaggiore Inn najdete v centru Říma, jen kousek od věhlasných památek. Ubytování vám poskytne příjemné zázemí pro objevování historických krás Věčného města. Snadný bude i pohyb po městě a po okolí, nedaleko se nachází vlakové a autobusové nádraží a také stanice metra.

Vypravte se na poznávací dovolenou, naučte se něco nového z historie a ochutnejte italskou kuchyni! Čekají tu na vás historické památky až ze Starověkého Říma, a tak budete stále nad něčím žasnout. Kousek od ubytování se rozkládají dvě nejživější a nejcharakterističtější čtvrti v centru Říma Monti a San Lorenzo.

Od dveří penzionu za chvíli dojdete k bazilice Santa Maria Maggiore (260 m) nebo k Národnímu opernímu divadlu (800 m). Prohlédnete si také slavné Koloseum (1,4 km), které bylo dříve dějištěm gladiátroských zápasů. Z dob antiky je tu i další památka, centrum tehdejšího veřejného života, Forum Romanum (1,4 km).

V historickém centru města vás toho ale čeká ještě mnohem víc. Nezapomeňte se zajít podívat na Španělské schody (2,1 km), které vedou ke kostelu Trinità dei Monti. Znáte je z mnohých filmových snímků. U Fontany di Trevi (1,9 km) sice možná vystojíte frontu, ale prohlédnout si nejkrásnější fontánu na světě za trochu toho čekání stojí! Podobně je to u slavného chrámu Pantheon, který láká na bezplatný vstup.

Řím vám ale samozřejmě nabídne víc než historické památky, a to především současnou gastronomii. Kdykoliv během dne si budete moct dopřát pizzu, zmrzlinu, drink nebo cokoliv jiného, na co dostanete chuť. Spoustu restaurací a barů totiž budete mít na dosah ruky.

Moře a pláže

Obrovskou výhodou Říma je, že jeho centrum leží jen 35 km do Tyrhénského moře, a tak můžete výlety po památkách snadno zkombinovat s odpočinkem na pláži. Mezi místními jsou velmi populární pláže v regionu Ostia, kam se dá z Říma dostat příměstským vlakem za 40 minut ze zastávky Porta San Paolo. Autem se pak snadno dostanete i na další krásné pláže jako Lido di Castel Fusano (29 km), Torvajanica (37 km) či Focene (38 km).

Kde budete spát?

Vaším útočištěm v Římě se stane dvoulůžkový pokoj Classic s možností přistýlky. Na pokoji se budete cítit příjemně díky elegantnímu, čistému interiéru a komfortnímu vybavení. Vyspíte se na pohodlné manželské posteli a rozkládací pohovce, která slouží jako přistýlka. Oceníte psací stůl a posezení.

Všechny pokoje jsou jsou vybaveny klimatizací, Wi-Fi, satelitní LCD TV, příslušenstvím pro přípravu čaje a kávy a minibarem. Počítejte i s vlastní koupelnou se sprchou, toaletou, pantoflemi a fénem.

Na čem si pochutnáte?

Součástí ubytování je sdílená kuchyňka, ve které si můžete připravit cokoliv, na co budete mít chuť. Snídaně probíhá formou donášky na pokoj v předem dohodnutý čas.

Penzion Santamaggiore Inn

Penzion Santamaggiore Inn

Via Rattazzi 2C , Rome
Itálie

Provozuje společnost:
BETTER BOOKINGS LTD IČ: 10720746


+420 558 000 298

info@travelking.cz

Check In
od 13:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 18 €/noc - do 15 kg
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Hotel nemá vlastní parkoviště

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,6 km
Vzdálenost od moře
36 km
Zastávka
8 m
Aquapark
15,3 km

Tipy na výlet

Římské Koloseum

Římské Koloseum Tip na výlet

Koloseum (italsky Colosseo) je nejznámější památkou v Římě a zároveň jednou z nejikoničtějších staveb světa. Budování největšího amfiteátru Římské říše započalo roku 72 našeho letopočtu za vlády císaře Vespasiána, a to na místě bývalého paláce císaře Nera. Doba největší slávy Kolosea nastala v období po jeho otevření, kdy se amfiteátr stal dějištěm gladiátorských zápasů, veřejných slavností, zápasů s divokou zvěří, poprav i divadelních akcí. Kapacita hlediště byla přitom neuvěřitelných 50 000 diváků.

Poslední gladiátorské zápasy či lovy zvířat se v aréně odehrály kolem roku 520 n. l. Poté Koloseum několikrát změnilo svůj účel – v průběhu staletí sloužilo jako pevnost, dílny či hřbitov. Ve středověku poskytovalo ubytovací kapacity pro nedaleký klášter, a následně se dokonce stalo zdrojem stavebního materiálu pro výstavbu různých paláců, baziliky sv. Petra a dalších renesančních budov. Ve své historii bylo Koloseum mnohokrát vážně poničeno zemětřeseními.

Do současnosti se kvůli stáří stavby a zemětřesením zachovala zhruba třetina z původní podoby Kolosea. Přesto jde o monumentální stavbu s řadou velmi zachovalých detailů, a to zejména v podzemní části. Dnes Koloseum patří k nejnavštěvovanějším památkám světa a v roce 2007 bylo zvoleno jedním ze 7 Nových divů světa.

Římské koloseum je návštěvníkům otevřeno každý den v roce kromě 1. 1. a 25. 12. Otevřeno je vždy od 8:30, zavírací doba se liší dle ročního období.

Více informací
Forum Romanum
Forum Romanum
Bazilika sv. Petra ve Vatikánu
Bazilika sv. Petra ve Vatikánu
Fontána di Trevi
Fontána di Trevi