Ubytujte se přímo v centru historického Říma v luxusním Hotelu Gambrinus ****. Těšit se sem můžete na výborné snídaně podávané formou bufetu a stylově zařízený pokoj s klimatizací a vlastní koupelnou. Potěší vás, že to nebudete mít daleko k nejvýznamnějším římským památkám, jako je Fontana di Trevi nebo Španělské schody.

O ubytování

Luxusní Hotel Gambrinus **** najdete přímo v historickém srdci Říma. Nachází se v prestižní historické budově, která byla nedávno renovovaná. Díky skvělé poloze to budete mít jen pár kroků k těm nejvýznamnějším římským památkám.

Prohlídka Říma se stane nezapomenutelným zážitkem nejen pro milovníky historie, kultury a architektury. Věčné město skrývá řadu klenotů, které musíte vidět alespoň jednou za život. Díky tomuto ubytování je navíc budete mít na dosah ruky a můžete se k nim vydat pohodlně po svých.

Své putování po hlavním italském městě začněte v ulici Via Veneto (1 km), která patří mezi nejslavnější římské ulice vůbec. Pokračujte k věhlasným Španělským schodům (1,7 km), které si zahrály v mnohých populárních filmových snímcích. Nezapomeňte navštívit také Fontanu di Trevi (1,7 km), která se právem považuje za nejkrásnější fontánu na celém světě.

Nechte se uhromit obrovským Koloseem (2,7 km) a navštivte chrám Pantheon (2,3 km) z roku 29 př. n. l. Starodávná historie na vás dýchne také ve Forum Romanum (2,4 km), které je nejvýznamnějším pozůstatkem antického Říma. Právě zde bylo tehdy centrum veřejného života. Nejkrásnější výhled na antické město se vám naskytne z ulice Via del Campidoglio (2,7 km).

Památek je v Římě mnohem mnohem víc, ale nejde jen o ně. Užijete si také obyčejné toulky městem, posezení v útulných kavárnách nebo ochutnávku pravé italské kuchyně v některé ze skvělých restaurací.

Moře a pláže

Obrovskou výhodou Říma je, že jeho centrum leží jen 35 km do Tyrhénského moře, a tak můžete výlety po památkách snadno zkombinovat s odpočinkem na pláži. Mezi místními jsou velmi populární pláže v regionu Ostia, kam se dá z Říma dostat příměstským vlakem za 40 minut ze zastávky Porta San Paolo. Autem se pak snadno dostanete i na další krásné pláže jako Lido di Castel Fusano (30 km), Torvajanica (40 km) či Focene (39 km).

Kde budete spát?

Ubytujete se v luxusně zařízeném dvoulůžkovém pokoji Economy (13 m²). Útulný pokoj vám nabídne příjemné zázemí pro objevování Říma a okolí. Pokoje jsou sice menší, ale nabízejí vše, co k pohodlnému pobytu potřebujete. V horkých dnech oceníte klimatizaci. Mají vlastní koupelnu s vanou či sprchou a toaletou. Součástí vybavení je manželská postel, posezení s křesílky, stůl, trezor, minibar a televize. Nechybí ani fén, rychlovarná konvice a žehlička s prknem. Samozřejmostí je bezplatné připojení k WiFi.

Na čem si pochutnáte?

Pokud si vyberete pobyt se snídaní, můžete se každé ráno těšit na bohatý studený bufet plný dobrot. Pochutnáte si na čerstvém pečivu, sýrech a uzeninách, ovoci a zelenině, sladkých dortíkách nebo cereáliích. K jídlu si samozřejmě dáte i čerstvý ovocný džus nebo kávu či čaj.

Na sklenku alkoholického nebo nealkoholického drinku se zastavte v Lounge baru, kde si pohodlně posedíte a užijete si příjemné chvíle s těmi, které máte rádi.

Něco navíc

V hotelu se nachází počítačová místnost s internetem, ve které můžete v případě potřeby využít stolní počítače.

Gambrinus Hotel ****

Gambrinus Hotel ****

Via Piave , Rome
Itálie

Provozuje společnost:
Better Bookings Ltd IČ: 10720746


+420 558 000 298

info@travelking.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Hotel nemá vlastní parkoviště

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
2 km
Vzdálenost od moře
38 km
Zastávka
0,1 km
Aquapark
15,5 km

Tipy na výlet

Římské Koloseum

Římské Koloseum Tip na výlet

Koloseum (italsky Colosseo) je nejznámější památkou v Římě a zároveň jednou z nejikoničtějších staveb světa. Budování největšího amfiteátru Římské říše započalo roku 72 našeho letopočtu za vlády císaře Vespasiána, a to na místě bývalého paláce císaře Nera. Doba největší slávy Kolosea nastala v období po jeho otevření, kdy se amfiteátr stal dějištěm gladiátorských zápasů, veřejných slavností, zápasů s divokou zvěří, poprav i divadelních akcí. Kapacita hlediště byla přitom neuvěřitelných 50 000 diváků.

Poslední gladiátorské zápasy či lovy zvířat se v aréně odehrály kolem roku 520 n. l. Poté Koloseum několikrát změnilo svůj účel – v průběhu staletí sloužilo jako pevnost, dílny či hřbitov. Ve středověku poskytovalo ubytovací kapacity pro nedaleký klášter, a následně se dokonce stalo zdrojem stavebního materiálu pro výstavbu různých paláců, baziliky sv. Petra a dalších renesančních budov. Ve své historii bylo Koloseum mnohokrát vážně poničeno zemětřeseními.

Do současnosti se kvůli stáří stavby a zemětřesením zachovala zhruba třetina z původní podoby Kolosea. Přesto jde o monumentální stavbu s řadou velmi zachovalých detailů, a to zejména v podzemní části. Dnes Koloseum patří k nejnavštěvovanějším památkám světa a v roce 2007 bylo zvoleno jedním ze 7 Nových divů světa.

Římské koloseum je návštěvníkům otevřeno každý den v roce kromě 1. 1. a 25. 12. Otevřeno je vždy od 8:30, zavírací doba se liší dle ročního období.

Více informací
Bazilika sv. Petra ve Vatikánu
Bazilika sv. Petra ve Vatikánu
Fontána di Trevi
Fontána di Trevi
Forum Romanum
Forum Romanum