Ubytování přímo u pláže, komfortní pokoj s balkonem a klimatizací, skvělá středomořská kuchyně a nádherné prostředí chorvatského letoviska – to vše na vás čeká při pobytu v Pansionu Karoca. Příjemným bonusem je zapůjčení lehátek a slunečníků na pláži, kromě relaxu u moře si můžete užít také krásné výlety po okolí.

O ubytování

Pansion Karoca se nachází u chorvatských Vodic, v klidné obci Srima. Pláž budete mít doslova přímo před penzionem a od historického centra Vodic vás bude dělit asi půl hodiny chůze. Pokud jste rádi uprostřed zeleně, budou pro vás Vodice a okolí to pravé. Dokonce zde prý najdete nejhezčí palmy v celé Dalmácii. Okolo pobřeží a pláží rostou borovice, které vám v letním horku poskytnou kýžený stín.

Pokud nechcete strávit celý den jen koupáním, jistě vás potěší, že ve Vodicích najdete i zajímavé historické památky, například obrannou věž Čarićova (3,1 km) nebo kostel sv. Kříže (2,6 km). Z Vodic dojdete příjemnou procházkou po promenádě do rybářské vesnice Tribunj (5,4 km), která vás okouzlí historickým centrem na malém ostrůvku, kam se z pevniny dostanete po kamenném mostě. Lodí si pak můžete udělat výlet na ostrov Prvić (6,6 km), který je hned naproti Srimě.

Na návštěvu si zajeďte i do města Šibenik (14,2 km), označovaného za klenot Severní Dalmácie. Uvidíte zde více než 20 kostelů a jiných sakrálních staveb, včetně katedrály sv. Jakuba, která je zapsaná na seznamu UNESCO. Jako rozcvičku můžete podniknout výšlap na pevnost sv. Michala (najdete ji i pod označením pevnost sv. Anny), která se tyčí 70 m nad Šibenikem, a budete z ní tak mít vynikající výhled na město a jeho okolí. V posledních letech je navíc často dějištěm různorodých kulturních akcí, zejména koncertů.

Moře a pláže

Přímo přes ulici budete mít oblázkovou pláž Srima, oceněnou Modrou vlajkou za čistotu prostředí. Ta je vybavená nezbytným zázemím, k dispozici budete mít půjčovnu slunečníků a lehátek, občerstvení i sprchy a nechybí půjčovna šlapadel. Díky mírnému sestupu do moře je pláž ideální i pro rodiny s dětmi, navíc je částečně zastíněná borovicemi.

Vyrazit můžete také na oblíbenou pláž Hangar (2,7 km) s různorodými vodními i suchozemskými atrakcemi. Sportovci mohou využít tenisové kurty, hřiště na plážový volejbal, ale třeba i půjčovnu šlapadel a vodních skútrů nebo školu potápění. K populárním plážím v okolí dále patří Male Vrulje (2,3 km) v jižní části města s borovicemi, které propůjčují příjemný stín, klidná pláž Vićevica (4 km) a další.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednoduchém, komfortně vybaveném pokoji s balkonem s venkovním posezením, vlastní koupelnou se sprchovým koutem, fénem a toaletními potřebami, WiFi připojením, klimatizací a chladničkou.

  • Pokoj Standard s výhledem na park měří 14 m² a je vybavený dvěma postelemi, které mohou být spojené do dvoulůžka.

  • Dvoulůžkový pokoj s výhledem na park má plochu 15 m² a disponuje manželskou postelí.

  • Dvoulůžkový pokoj s výhledem na moře je velký 18 m² a najdete v něm manželskou postel.

  • Třílůžkový pokoj nabídne plochu 25 m², manželskou postel a samostatné jednolůžko. Může být s výhledem na moře nebo na park.

Na čem si pochutnáte?

V restauraci s letní terasou si pochutnáte na středomořské kuchyni i regionálních specialitách. Vyzkoušet můžete i místní pizzu a na drink si zajděte do plážového baru, vzdáleného jen 100 m.

Pansion Karoca

Pansion Karoca

III/85 , Srima
Chorvatsko

Provozuje společnost:
Solaris - Sem servis d.o.o IČ: 100014471


+385 95 868 6919

pansion.karoca@gmail.com

Check In
14:00 - 20:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnost procedur
Restaurace
Půjčovna kol
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od moře
0,1 km
Zastávka
0,6 km

Tipy na výlet

Vodice

Vodice Tip na výlet

Letovisko Vodice leží na břehu Jaderského moře 11 km severozápadně od Šibeniku. Díky mnoha vodním pramenům (odtud název Vodice) je město i jeho okolí plné zelené vegetace. Pobřeží zdobí nádherné palmy, které jsou údajně vůbec nejkrásnější v Dalmácii.

Dávnou minulost Vodice připomínají památky jako například třípatrová obranná věž Čarićova z roku 1646. Dnes se na nádvoří věže v letních měsících konají představení divadel a letního kina. Do samotné věže není možné vejít, protože je ve velmi špatném technickém stavu. Další významnou stavbou je kostel svatého Kříže postavený v gotickém slohu na začátku 15. století. Podél celého pobřeží vede malebná promenáda lemovaná palmami. Po této promenádě se dá dojít až do vedlejších letovisek Tribunj na severu a Srima na jihu.

Ke koupání a vodním radovánkám slouží dvě nejznámější pláže. Na zalesněném poloostrově Punta leží stejnojmenná oblázková pláž s pozvolným vstupem do vody. Jedná se o ideální místo pro rodiny s malými dětmi. Dále zde najdete betonovou pláž Hagar. Celé pobřeží včetně pláží je lemováno borovicemi, které během horkého léta poskytují příjemný stín.

Více informací
Šibenik
Šibenik
Zábavní a vodní park Dalmaland
Zábavní a vodní park Dalmaland
Biograd na Moru
Biograd na Moru