Pag patří k nejkrásnějším chorvatským ostrovům a nabízí pestré možnosti vyžití – čisté pláže, denní i noční zábavu, památky či gurmánské zážitky, to vše budete mít na dosah. Stačí se ubytovat v Royal Pool Apartments **** jen 600 m od pláže Gajac, kde na vás čeká nejen moderní apartmán s kuchyní, klimatizací a terasou, ale také venkovní bazén.

O ubytování

Apartmánový dům Royal Pool Apartments **** se nachází v chorvatském městečku Gajac, pár minut chůze od pláže (600 m). Navíc budete pouhé 4 km od Novalje a jen kousek od vyhlášené pláže Zrće (2 km).

Z původního místa zaměřeného na chov ovcí, pěstování oliv a vína a rybolov se Gajac přeměnil na letovisko s moderními apartmány, promenádami, udržovanými plážemi, kavárnami, restauracemi a dalším vyžitím. Neztratil ale ani své přírodní krásy, milovníky flóry a fauny jistě okouzlí nedaleká ornitologická rezervace Kolanjsko blato (2,6 km).

Pokud si dovolenou u moře rádi zpestříte turistikou, vyšlápněte si na nejvyšší vrchol ostrova Sveti Vid (11,8 km), kam vede středně náročná značená stezka. Odměnou za jeho zdolání vám ovšem bude překrásný výhled na celý Pag a jeho okolí. Neméně zajímavým zážitkem je turistická stezka „Druhá strana Měsíce“ (26,9 km), která začíná ve městě Pag a provede vás unikátní krajinou této jedinečné části Chorvatska

V Pagu se dále můžete procházet jeho romantickými úzkými uličkami, prohlédnout si starobylé hradby nebo navštívit muzeum soli (23,3 km). Milovníkům dobrého jídla doporučujeme exkurzi v sýrárně Gligora v nedalekém městečku Kolan (7,3 km). Právě tady se totiž vyrábí světoznámý Paški sir (Pagský sýr).

Moře a pláže

Do 10 minut chůzí budete na pláži Gajac, někdy nazývané také Braničevica. Ta se táhne celý kilometr podél pobřeží, nedostatek místa tak rozhodně nehrozí. Pláž je oblázková a skvěle vybavená, nechybí sprchy či půjčovna lehátek, navíc je obklopená restauracemi a bary. Část pláže je přístupná i pro psy.

Za zábavou pak můžete vyrazit na pláž Zrće (2 km), která je považovaná za centrum nočního života celého Chorvatska. U této pláže se totiž nachází hned několik hudebních klubů. Přes den je ale zábava trochu klidnější a díky mírnému sestupu do vody je pláž vhodná i pro rodiny s dětmi. Zároveň patří k nejudržovanějším v Chorvatsku.

Pokud preferujete písečné pláže, udělejte si výlet do letovisek Stará Novalja (7,9 km), Potočnica (13,1 km) nebo Povljana (30,9 km), jejichž pobřeží těmito plážemi oplývá. Velké popularitě se těší také pláž Čista (4,9 km), která se v některých obdobích mění z písečné na oblázkovou. Z pláže si užijete krásný výhled na Pažský záliv a pohoří Velebit, přímo u pláže je potom parkoviště, občerstvení a půjčovna šlapadel.

Kde budete spát?

Ubytujete se v moderním apartmánu s plně vybaveným kuchyňským koutem a koupelnou. K dispozici budete mít také terasu s venkovním posezením, klimatizaci, trezor, televizi a WiFi připojení.

  • Apartmán s jednou ložnicí o ploše 49 m² zahrnuje ložnici s manželskou postelí a obývací pokoj s rozkládací pohovkou a jídelním stolem.

  • Apartmán se dvěma ložnicemi měří 56 m² a skládá se ze dvou samostatných ložnic s manželskými postelemi a obývacího pokoje s rozkládací pohovkou. Nechybí jídelní stůl.

Kde budete relaxovat?

Odpočinete si nejen na nedaleké pláži, ale užijete si také relax a zábavu u venkovního bazénu, lemovaného lehátky.

Royal Pool Apartments ****

Royal Pool Apartments ****

Sajužnja ulica 26 , Gajac, Novalja, Pag
Chorvatsko

Provozuje společnost:
CMT potovalna agencija d.o.o. IČ: 1719041


+38 631 568 962

jan.kastigar@cmt.si

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,7 km
Vzdálenost od moře
0,8 km
Zastávka
0,6 km

Tipy na výlet

Ostrov Pag

Ostrov Pag Tip na výlet

Ostrov Pag je jedním z nejvyhledávanějších turistických oblastí Chorvatska. A není se čemu divit – své návštěvníky láká na průzračné moře plné života, romantické pláže, atrakce a sportovní vyžití pro děti i dospělé a v neposlední řadě také na vynikající gastronomii.

Tento velice slunný ostrov (slunce zde svítí 280 dní v roce) je jedním z mála míst na Jadranu, které kromě tradičních oblázkových nabízí i krásné písečné pláže. Jemný písek najdete na plážích v letoviscích Stará Novalja, Potočnica a Povljana (její východní část). V severovýchodní části ostrova se v zátoce Zrće nachází stejnojmenná oblázková pláž, která je světově známým místem noční zábavy.

Díky bohatému podmořskému životu patří k oblíbeným aktivitám na Pagu šnorchlování a potápění. Vidět můžete kraby, ježovky, mořské sasanky i červené hvězdice. Dovolenou na Pagu si dále můžete zpestřit třeba prohlídkou staletých olivovníků u vesnice Lun, návštěvou výrobny a prodejny vyhlášeného pažského sýru v Kolanu nebo výletem do historického města Pag.

Populární jsou také lodní výlety na okolní ostrovy. Z letoviska Mandre vyplouvají lodě na ostrovy Olib a Silba. Součástí je i oběd a zastávky na koupání. Dále je možné se z Mandre vydat na kratší půldenní výlet na ostrůvky Maun a Škrda.

Více informací
Novalja
Novalja
Pláž Zrće
Pláž Zrće
Sýrárna Gligora
Sýrárna Gligora