Vyrazte do chorvatského Karlobagu a užijte si skvělou dovolenou u moře! Apartmány Zuanović ubytují až 6 osob, klidně tak vyrazte s celou rodinou. Těšit se můžete na klimatizované ubytování s velkou terasou a dechberoucím výhledem na moře. Nechybí vybavená kuchyň a večer si můžete posedět u venkovního ohniště. Navíc budete jen pár minut chůze od pláže i historických památek.

O ubytování

Apartmány Zuanović najdete v chorvatském Karlobagu, jen 5 minut chůze od mořského břehu a na dosah skvělých restaurací i historických památek. K oblíbené pláži Zagreb dojdete do 10 minut, krásná pláž Tatinja je potom vzdálená 1,6 km. Prohlédnout si můžete také zříceninu hradu (400 m) nebo pozůstatky kostela svatého Karla Boromejského (700 m) z roku 1710, poničeného bombardováním v roce 1943.

Přes most se pěšky i autem dostanete na protilehlý ostrov Pag (20 km). Na Pagu leží populární pláž Zrće (28,9 km), která je se svými plážovými bary a hudební nabídkou pokládána za nejlepší party pláž v Chorvatsku. Zároveň ale patří i k nejudržovanějším a přes den je vhodná také pro rodiny s dětmi. Mezi další zajímavé atrakce na Pagu patří prastarý olivovníkový háj u vesnice Lun nebo tradiční sýrárna Gligora.

Milovníci pěších túr si mohou udělat výlet směrem do vnitrozemí, k pohoří Velebit (41,1 km), kde si užijete celou síť turistických tras. Autem se z Karlobagu navíc pohodlně dostanete také k několika národním parkům – Paklenica (53 km) s obrovskými kaňony, krasovými jeskyněmi a řekou Paklenica, Severní Velebit (78,7 km) a Plitvická jezera (86,7 km).

Moře a pláže

Příjemnou procházkou městem se během 10 minut dostanete na pláž Zagreb. Ta je dlouhá přibližně 300 m, převážně betonová, se strmějším sestupem do vody. Najde se zde ale i mělčí, oblázková část vhodná pro děti a zajímavou atrakcí je uměle vytvořený mořský bazének.

Nejznámější pláží v Karlobagu je pak Tatinja. Ta se nachází v klidné zátoce cca 1,6 km od apartmánu. Pláž má postupný sestup do vody, a je tak vhodná i pro rodiny s dětmi. Je převážně kamenitá a štěrková, vybavená plážovým barem a toaletami. Hned u pláže najdete parkoviště, můžete sem tak vyrazit i autem.

Kde budete spát?

Ubytujete se v pohodlném, klimatizovaném apartmánu pro 4-6 osob o ploše 60 m² s prostornou terasou (15 m²) s působivým výhledem na moře. V apartmánu najdete 2 ložnice s manželskou postelí a oddělenými jednolůžky, obývací pokoj s televizí a rozkládací pohovkou, plně vybavenou kuchyň a koupelnu se sprchovým koutem a toaletou. Nechybí ani WiFi připojení.

Něco navíc

Těšit se můžete také na venkovní posezení a ohniště, kde si krásně odpočinete po dni plném zážitků.

Apartment Zuanović

Apartment Zuanović

Kralja Zvonimira 9 , Karlobag
Chorvatsko

Provozuje společnost:
Katica Zuanović IČ: 03781573252


+385 992 101 423

apkarlbooking@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 4 €/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,3 km
Vzdálenost od moře
100 m
Zastávka
0,6 km

Tipy na výlet

Karlobag

Karlobag Tip na výlet

Karlobag je malebné letovisko na břehu Jaderského moře. Leží přímo naproti ostrovu Pag, od něhož je oddělen 1,8 km širokým Velebitský průlivem. Nedaleko za městečkem se zvedají vrcholy pohoří Velebit, který je jediným místem v Chorvatsku prohlášeným za světovou biosferickou rezervaci UNESCO. Díky tomu nabízí Karlobag ideální podmínky pro kombinování dovolené u moře s horskou turistikou.

Letovisko je malé a velice klidné, vzkvétat začalo až v posledních letech po uzavření trajektového přístavu. Moře je zde čisté a pláže podél pobřeží jsou nově upravené. Většinou zde najdete betonová mola s upravenými vstupy do vody. Samozřejmostí je skvělé zázemí pro provozování vodních sportů, jako je jachting, windsurfing, potápění či šnorchlování.

Kvůli válečné minulosti není v Karlobagu tolik památek. Najdete zde například kapucínský klášter s kostelem svatého Josefa ze začátku 18. století, v němž se nachází malá sbírka cenných předmětů a knihovna. Dále jsou tu pozůstatky středověkého hradu nad městem, jižně od Karlobagu se nachází zříceniny hradu Vidov a kostela sv. Víta.

Více informací
Ostrov Pag
Ostrov Pag
Národní park Severní Velebit
Národní park Severní Velebit
Pláž Zrće
Pláž Zrće