Dopřejte si dovolenou v Chorvatsku ve velkém stylu! Ubytujte se v Hotelu Gala Split **** jen kousek od legendárního Splitu a užijte si útulný klimatizovaný pokoj, bohaté snídaně formou bufetu, soukromou pláž vzdálenou jen pár kroků (20 m) i relaxaci v krytém bazénu a sauně.

O ubytování

Hotel Gala Split **** je součástí moderního hotelového resortu San Antonio v chorvatské Podstraně, na oblázkové pláži Jaderského moře, jen pár kilometrů od centra slavného Splitu. Díky úžasné lokalitě je hotel skvělým místem pro odpočinkovou dovolenou v klidném prostředí, je ale vyhledávaný i nadšenými turisty, kteří odsud mohou prozkoumat nejkrásnější místa Jadranu.

Nedaleký Split (10 km) je největším městem na chorvatském pobřeží a okouzlí vás především starobylými památkami, ale i živoucí kulturou. Vynechat při svých toulkách městem nesmíte Diokleciánův palác – starověký římský komplex zapsaný na seznamu UNESCO, katedrálu svatého Domnia, Jupiterův chrám či promenádu Riva. Vystoupat můžete na kopec Marjan (14,6 km) se stejnojmennou přírodní rezervací, nebo si užijte koupání na plážích Žnjan, Bačvice a Kašjuni.

Kousek od Splitu se na úpatí hory Solin nachází antické město Salona (10,7 km) – jedno z nejvýznamnějších chorvatských archeologických nalezišť. Ještě o něco dál najdete pevnost Klis (16,2 km), jejíž historie sahá až do 3. století před naším letopočtem. Fanoušci seriálu Hra o trůny v ní jistě poznají otrokářské město Meereen. Na výlet pak můžete vyrazit i do dalších populárních letovisek – Sinje (38,1 km), Omiše (15,2 km) či Trogiru (31,5 km).

Moře a pláže

Ačkoliv je Podstrana malé městečko, návštěvníkům nabídne celých 9 km pláží. K té nejbližší můžete vyrazit už z pokoje jen v plavkách – přímo před hotelem je totiž soukromá oblázková pláž s molem a pozvolným vstupem do moře. Nechybí plážový bar a půjčovna lehátek a slunečníků. Ať se od hotelu vydáte nalevo či napravo, stále půjdete po pláži, která lemuje takřka celé pobřeží letoviska.

Pokud preferujete písečné pláže, vyrazte do Splitu. V klidné zátoce se zde nachází pláž Firule (9,5 km) s jemným pískem, lemovaná stromy. Na pláži najdete bar, sprchy a rychlé občerstvení. Další pláže ve Splitu jsou zpravidla oblázkové, patří mezi ně obří pláž Žnjan (7,4 km) obklopená desítkami restaurací, kaváren a barů, která zaujme pestrou nabídkou vodních sportů a dalšího vyžití; dále pak nádherná pláž Kašjuni (14 km) v lesoparku Marjan a menší Bačvice (9,9 km) a Ovčice (9,7 km).

Kde budete spát?

Ubytujete se v útulném dvoulůžkovém pokoji typu Classic o ploše 18 m². V pokoji najdete manželskou postel nebo oddělená jednolůžka, pracovní stůl s židlí a plochou televizi. Pro váš naprostý komfort budete mít k dispozici vlastní koupelnu se sprchovým koutem, klimatizaci, WiFi připojení a balkon s působivým výhledem.

Na čem si pochutnáte?

Navštivte restauraci & pizzerii v přízemí sousedního Hotelu San Antonio **** (20 m) si pochutnáte na lokálních i mezinárodních jídlech a užijete si krásný výhled na pláž. Večerní zábavu si potom užijete v plážovém baru s pestrým výběrem koktejlů a dalších nápojů.

Kde budete relaxovat?

Nádherný relax si užijete zejména na soukromé oblázkové pláži s lehátky a slunečníky přiléhající k resortu. Oceníte ale jistě také krytý bazén a finskou saunu v Hotelu San Antonio ****.

Něco navíc

K aktivnímu vyžití můžete využít místní fitness centrum a kulečníkovou hernu v Hotelu San Antonio ****.

Hotel Gala Split ****

Hotel Gala Split ****

Grljevacka 30 , Podstrana
Chorvatsko

Provozuje společnost:
Hotel San Antonio d.o.o. IČ: 060323698


+385 21 33 61 11

info@hotel-sanantonio.com

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 35 €/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Restaurace
Fitness
Konferenční místnost
Minibar
Fén
Wellness
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,8 km
Vzdálenost od moře
30 m
Zastávka
8 km
Aquapark
0,3 km

Tipy na výlet

Split

Split Tip na výlet

Split je druhým největším městem v Chorvatsku a patří k nejslunnějším místům Evropy. Leží v jižní části země v oblasti Dalmácie na pobřeží Jaderského moře. V současnosti má toto významné přístavní město přibližně 200 000 obyvatel a je oblíbenou turistickou destinací.

Jedním z největších lákadel města je Diokleciánův palác, který je památkou UNESCO. Stavba byla vybudována na sklonku 3. století a pojmenována po zakladateli města, římském císaři Diokleciánovi. Na místě, kde bývalo císařovo mauzoleum, se dnes nachází Katedrála sv. Domnia. Zvonice katedrály slouží i jako vyhlídková věž. Oblíbeným místem procházek místních i turistů je lesopark Marjan. A není se čemu divit – tato zalesněná oáza nedaleko centra města nabízí překrásné výhledy nejen na Split, ale také na nedaleké ostrovy Brač a Šolta. Na Marjanu najdete také několik pláží včetně té nejkrásnější jménem Kasjuni.

Jen 20 km od Splitu se nachází další město ze Seznamu UNESCO: Trogir. Ze splitského přístavu vyplouvá spousta trajektů, které vás dopraví nejen na ostrovy jako Hvar či Vis, ale také třeba do slavného Dubrovniku v nejjižnější části země.

Více informací
Diokleciánův palác ve Splitu
Diokleciánův palác ve Splitu
Baška Voda
Baška Voda
Makarska
Makarska