Máte rádi pivo a ještě jste nebyli v Jizerských horách? Malebné Jablonecko je vstupní branou do Jizerských hor, všechna lákadla tohoto krásného regionu tak budete mít na dosah. Při ubytování v Penzionu Pivovar Volt *** v Jablonci nad Nisou se kromě turistiky můžete těšit také na vydatnou snídani a ochutnávku piv z místního pivovaru.

O ubytování

Penzion Pivovar Volt *** se nachází na Liberecku, v klidné části Jablonce nad Nisou. Kolem pivovaru se rozprostírá velká zahrada s terasou a jde o perfektní výchozí bod k výletům.

Jižní pláž přehrady Mešno je vzdálená jen několik metrů a vy si u ní můžete v létě půjčit třeba paddleboard a vydat se na průzkum oblíbené jablonecké vodní nádrže. Do Jizerských hor se můžete vydat pěšky i na kole. Přímo u Voltu začíná cyklistická stezka a na okolních kopcích je řada rozhleden, ze kterých budete mít krásné výhledy. Za adrenalinem se vypravte na bobovou dráhu do Janova nad Nisou (4,8 km), kde vás čeká 22 zatáček a karusel, ve kterém se otočíte o 450 stupňů, což je bobová rarita.

Oblíbená jablonecká vodní nádrž Mešno v zimě za příznivých podmínek zamrzá. Tak oprašte své zimní brusle a pro jistotu je přibalte k lyžím. Lyžařská střediska Severák a Bedřichov jsou od Penzionu Pivovar Volt *** vzdálená maximálně 15 minut jízdy, největší jizerský Ski areál Tanvaldský Špičák cca 20 minut. Nenároční lyžaři ocení i sjezdovku Dobrá voda, vzdálenou jen cca 4 km. Po celodenních lyžařských nebo běžkařských výkonech si můžete ztuhlé svalstvo uvolnit na krytém bazénu v Jablonci nad Nisou (1,5 km), nebo v libereckém aquaparku Babylon (11,1 km).

Kde budete spát?

Penzion nabízí ubytování ve dvoulůžkových a třílůžkových pokojích, u některých je i možnost přistýlky. Zrekonstruované pokoje s dřevěnými parketami, nábytkem a vlastní koupelnou a toaletou jsou vybavené WiFi připojením, menším televizorem a lednicí. V některých pokojích se můžete pokochat udržovanými pozůstatky z doby našich předků, například dřevěným obložením stěn, skleněnými lustry, výklenky nebo netradičními tvary a rozmístěním oken.

Na čem si pochutnáte?

Snídaně formou bufetu se servírují každé ráno v salonku v prvním patře od 8:00 do 10:00 hodin. V pivnici v přízemí, kterou vede zkušený šéfkuchař Lukáš Říha, si můžete vybrat z poledního i stálého menu. V nabídce je především česká fúzní kuchyně, ochutnat můžete třeba vyhlášený holandský řízek, kroupovou misku s farmářským sýrem, kančí hřbet sous vide nebo burger z vyzrálého hovězího. Pivnice je navíc zařazená do gastromapy Lukáše Hejlíka.

Něco navíc

Volt je minipivovar založený v roce 2017. Jeho piva už stihla získat několik prvních míst v soutěžích Pivo České Republiky, Zlatá pivní pečeť, Jarní cena českých sládků a Golden Bohemia. V letech 2021 a 2022 získal minipivovar první místo jako minipivovar roku v soutěži pořádané Sdružením přátel piva.

Na vašem degustačním prkénku najdete 8 pivních stylů, které jsou právě na čepu. Nabídka se každým dnem mění. Pivovar pojmenovaný po italském fyzikovi proslulém objevy v oboru elektřiny se zaměřuje na speciály různých pivních druhů s názvy jako Eliášův oheň, Polovodič, Zkrat nebo Dynamo aj. Jeho sládek Martin Palouš hledá pro piva nové “elektrizující” receptury i postupy přípravy. V roce 2022 byl také odměněn oceněním sládek roku!

Penzion Pivovar Volt

Penzion Pivovar Volt

Palackého 2302/28 , Jablonec nad Nisou
Česká republika

Provozuje společnost:
Polepšovna s.r.o. IČ: 09055274


777 801 808

penzion@pivovarvolt.cz

Check In
15:00 - 21:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Lyžárna

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,9 km
Vzdálenost od jezera
0,2 km
Zastávka
0,2 km
Sjezdovka
7,4 km
Běžkování
7,4 km

Tipy na výlet

Vodní nádrž Josefův Důl

Vodní nádrž Josefův Důl Tip na výlet

Přehrada Josefův Důl v Jizerských horách byla postavena na řece Kamenici v letech 1976 - 1982 jako zásobárna vody pro oblast Liberecka. Koupání je zde proto zakázáno, přesto patří nádrž k oblíbeným turistickým cílům. Dvě hráze poskytují skvělé podmínky pro cyklistiku a in-line bruslení, navíc si užijete i pěknou přírodu v okolí. Oblast je krásná i pro zimní procházku.

Zoo Liberec
Zoo Liberec
Liberec
Liberec
Muzeum obnovitelných zdrojů energie - Velké Hamry
Muzeum obnovitelných zdrojů energie - Velké Hamry