Zámek Žirovnice najdete ve stejnojmenném městečku na Vysočině, ale téměř na hranici s Jihočeským krajem. Ubytujte se v Hotelu Artaban **** a užijte si komfortní pokoje, parádní snídaně a neomezený vstup do fitness. Podle zvolené varianty vás čeká také tříchodová večeře nebo privátní relaxace ve vířivce. Na výlet se vydejte do Jindřichova Hradce nebo do blízké Telče.

O ubytování

Hotel Artaban **** se nachází na náměstí malebného městečka Žirovnice na Vysočině. Díky vysokému standardu služeb, příjemnému personálu a skvělé kuchyni získal hotel v uplynulých letech už 7× za sebou ocenění „CZECH HOTEL AWARDS – hotel roku pro kraj Vysočina”. Zažijte i vy nezapomenutelný pobyt plný zážitků uprostřed čisté přírody Českomoravské vrchoviny.

K dominantě města – zámku Žirovnice (200 m), to budete mít z hotelu doslova pár kroků. Během prohlídky historických interiérů si prohlédnete pozoruhodné fresky i zajímavou expozici o používání květinových motivů. V budově bývalého zámeckého pivovaru sídlí muzeum knoflíků a perleti, jejichž výrobou se Žirovnice kdysi proslavila. Zámecký špýchar zase nabízí expozici venkovských tradic a řemesel.

Okolí Žirovnice je protkáno řadou značených turistických a cyklistických tras, které vás provedou zajímavými místy Českomoravské vrchoviny. Milovníci dějin se mohou vydat na zámek Červená Lhota (28 km), zámek Horní Cerekev (16 km), ke zřícenině hradu Janštejn (16 km) nebo na hrad Roštejn (21 km). Za letním osvěžením se vydejte na přírodní koupaliště zatopeného lomu Antonka (13 km).

Skvělým cílem pro celodenní výlet je město Jindřichův Hradec, kde můžete navštívit hrad, zámek a muzeum Jindřichohradecka se slavnými Krýzovými jesličkami. Telč (25 km) zase láká na zámek a malebné historické náměstí, které se dokonce zasloužily o zápis města mezi památky UNESCO.

Kde budete spát?

Pokoj Standard nabízí komfortní ubytování pro 2 osoby v hlavní hotelové budově. Součástí vybavení je WiFi připojení, televize, minibar, trezor, šatní skříň a křeslo. Samozřejmostí je vlastní koupelna s toaletou, sprchovým koutem či vanou a fénem. Na pokoj je možné nachystat i přistýlku.

Na čem si pochutnáte?

Součástí hotelu je moderní restaurace oceňovaná gastronomickými průvodci. Těšte se na speciality české i mezinárodní kuchyně připravené z nejkvalitnějších surovin lokální produkce.

Jednoznačně nejpopulárnější sladkou tečkou je potom domácí malinový cheesecake, který doporučujeme všem milovníkům mlsání. Pestrou nabídku restaurace skvěle doplňuje široká nabídka vín z hotelové vinárny.

Kde budete relaxovat?

V hotelovém wellness centru si užijete chvíle blahodárné relaxace, která vás nabije novou energií. Součástí je vířivka, finská sauna, infrasauna, solárium a odpočinková zóna. Dopřát si zde můžete také nejrůznější druhy masáží a procedur, které prospějí vašemu tělu i mysli. Pro milovníky pohybu je k dispozici tělocvična.

Něco navíc

Závěr dne si můžete zpříjemnit v hotelovém bowling baru stylizovaném jako pirátská loď.

Hotel Artaban ****

Hotel Artaban ****

Havlíčkovo náměstí 740 , Žirovnice
Česká republika

Provozuje společnost:
Hotel Artaban s.r.o. IČ: 01914090


+420 734 443 900

info@hotelartaban.cz

Check In
14:00 - 20:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 200 Kč/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Lyžárna
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,4 km
Vzdálenost od jezera
0,3 km
Zastávka
0,3 km
Sjezdovka
15 km
Běžkování
17,3 km