Vyrazte na pobyt do Krušných hor a užijte si nádhernou přírodu i lázeňské kolonády okolních měst. Bydlet budete v Penzionu Hamerská Jizba, kde si skvěle odpočinete a vyčistíte hlavu při výletech. Vydejte se prozkoumat krásné rašeliniště, vodopády a čistou krušnohorskou přírodu. Těšit se můžete na chutnou polopenzi jako od maminky, na děti čeká veselá herna.

O ubytování

Penzion Hamerská Jizba leží v malebné obci Nové Hamry kousek od Karlových Varů (22 km). Na dosah budete mít ferratu, rozhlednu Pajndl (3,4 km), Miluščiny vodopády (4 km) a další turistické atrakce. Projděte si třeba Naučnou stezku Ruperta Fuchse s 8 zastaveními nebo Krušnohornickou naučnou stezku, která vás provede kolem Kontribučenské sýpky (6,6 km), rašeliniště a Dračí skály (6,8 km). Zábavu i adrenalin si potom užijete v Lanovém parku Plešivec (12,5 km.

Ani v zimě se zde nudit nebudete – penzion leží přímo pod sjezdovkami skiareálu Nové Hamry (500 m), kde na vás čeká celkem 1,3 km lyžařských tratí. O pár kilometrů dál je Ski areál Pernink (7,4 km) se 3 sjezdovkami, dětským vlekem a cvičným kolečkem pro začínající běžkaře. Oblíbená lyžařská střediska najdete také v Jáchymově (22 km), na Božím Daru (19 km) nebo na Klínovci (24 km). Krásy Krušných hor můžete objevovat i v bílých stopách na mnoha upravovaných běžeckých trasách.

Kde budete spát?

Penzion nabízí ubytování celkem v 7 útulných pokojích, které jsou dvou, tří a čtyřlůžkové a mají možnost přistýlky. Samozřejmostí je WiFi připojení, televize a vlastní sociální zařízení.

Na čem si pochutnáte?

Najdete zde také restauraci s barem, kde si můžete dopřát tradiční českou kuchyni. V teplejších měsících si s něčím dobrý k pití posedíte i na venkovní terase.

Cestujete s dětmi?

Nejmenší hosté se zabaví nejen při výletech a venkovních aktivitách, ale také ve veselé dětské herně.

Něco navíc

K dispozici je lyžárna a kolárna, přes léto si také můžete zapůjčit Nordic Walking hole.

Hamerská Jizba

Hamerská Jizba

Nové Hamry 228 , Nové Hamry
Česká republika

Provozuje společnost:
ŠTĚPI group s.r.o. IČ: 04805399


+420 739 211 665

hamerskajizba@seznam.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Domácí mazlíček je zdarma
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Restaurace
Kolárna
Lyžárna

Okolí ubytovacího zařízení

Zastávka
0,1 km
Sjezdovka
0,5 km
Běžkování
0,5 km

Tipy na výlet

Krušné hory

Krušné horyTip na výlet

Krušné hory (dříve nazývané Rudohoří) tvoří souvislé horské pásmo táhnoucí se v délce přes 130km. Hřeben Krušných hor je přirozenou hranicí mezi Českem a Německem. Málokterá oblast Česka je tak romantická a tajemná. Vonící lesy lákají k procházkám a výletům pěšky i na kole. Pohraniční pohoří je lemováno turistickými stezkami a cyklotrasami. Nespočtu výletních tras dominuje 242 km dlouhá Krušnohorská magistrála, spojující Cheb až s dalekým Sněžníkem. Mezi nejznámější střediska zimních sportů patří Klínovec, Boží Dar, Jáchymov, Kovářská, Kraslice, Pernink, Abertamy, Cínovec a mnoho dalších.

Při návštěvě Krušných hor byste neměli vynechat Božídarské rašeliniště, přírodní park Přebuz, Novodomské rašeliniště či daleké výhledy z mnoha rozhleden. Nejkrásnější pohled na Krušné hory nabízí rozhledna Komáří Vížka, rozhledna na Blatenském vrchu, rozhledna na Klínovci či Bleiberg u Bublavy.

Intenzivní sopečná činnost v minulosti přinesla Krušným horám bohatý výskyt kovových rud a léčivých pramenů, které daly vzniknout lázeňským střediskům v Jáchymově, Klášterci nad Ohří či Teplicích. Pozůstatky těžby naleznete v horách dodnes – navštívit můžete například Vlčí a ledové jámy, štolu sv. Martin v Krupce, štolu Lehnschafter v Mikulově či okolí dolu Svornost v Jáchymově.

Více informací
Božídarské rašeliniště
Božídarské rašeliniště
Lanovka na Klínovec
Lanovka na Klínovec
Cínový důl Rolava
Cínový důl Rolava