Prázdninový speciál: tipy na dovolenou s dětmi za málo peněz

Pro děti léto znamená jediné – prázdniny. Vedle táborů je obvykle součástí letního menu i rodinná dovolená, na kterou se svými dětmi podle statistik vyráží až 40 % rodičů. Máme pro vás tipy, jak na letní dovolené pro celou rodinu ušetřit.
Prázdninový speciál: tipy na dovolenou s dětmi za málo peněz

Dovolená pro celou rodinu dokáže pořádně zatížit rozpočet. Vytipovali jsme pro vás pět míst, kam se vydat, aniž byste museli vyhazovat úspory oknem.

Sárvár je jedním z nejoblíbenějších cílů českých turistů při cestách do Maďarska. Zdejší termální voda o teplotě až 35 °C léčí hlavně revmatologické a gynekologické problémy, avšak relaxaci ve vnitřních a vnějších bazénech si můžou dopřávat úplně všichni, a to i děti. Lázeňský komplex o rozloze 5 000 m² poskytuje dostatek atrakcí k zahnání případné nudy.

Rodinná dovolená v lázních Sarvár

Prestižní hotel pro rodiny s dětmi

NÁŠ TIP: Lázně jsou přímo propojeny vyhřívaným koridorem s hotelem Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa ****, který patří k jedněm z nejlepších hotelů v Maďarsku. Proč je zrovna Park Inn jeden z nejoblíbenějších hotelů z naší nabídky?

Zákazníci si pochvalují hlavně tyto výhody pobytu:

  • Ochotný personál, který zvládá i česká slovíčka pro lepší komunikaci.
  • Špičkové lázeňské prostory, do nichž je vstup neomezeně.
  • Výborné jídlo formou polopenze odpovídající nejmodernějším kulinářským standardům.
  • Zdarma pobyt pro děti do 6 let.
  • Garantovaná kvalita prestižní sítě hotelů.

Rodiny s dětmi uvítají dětskou hernu s dozorem, animační programy v lázních a další atrakce zdarma. Hned vedle hotelu stojí Adventure park s lanovými atrakcemi, který děti zabaví na celý den.


Balaton - letní pohoda u maďarského moře

Ačkoliv Balaton, neboli maďarské moře, může v mnohých evokovat doby socialistických rekreací, aktuálně je populární lokalitou pro trávení pohodové letní dovolené. Balaton se hodí hlavně pro rodiny s menšími dětmi – najdete zde klidné pláže s pozvolným vstupem do vody, příjemné klima a teplotu vody v letních měsících až k 27 °C.

Balaton láká k letní pohodě

NÁŠ TIP: Blízko Balatonu a termálního jezera Hévíz nabízí ubytování Hotel Palace ****. K hotelu náleží vlastní wellness centrum s bazénem a saunami. Těšte se na polopenzi a neomezený vstup do wellness i fitness centra. Termín dovolené si můžete zvolit do konce července s cenami od 4 799 Kč za 3 dny na osobu.


Krásná Šumava, která nikdy nezklame

Co takhle načerpat energii v tuzemsku? Za nádhernou přírodou a skvělými službami nemusíte nikam daleko, stačí zajet třeba na Šumavu. Národní park Šumava je jednou z nejoblíbenějších lokalit pro dovolenou v Česku. A není se čemu divit, hustá síť cyklostezek a značených turistických tras je ideální pro aktivně strávenou dovolenou.

Tipy na výlety v okolí:

  • Černé a Čertovo jezero jsou největší šumavská ledovcová jezera.
  • Divoká říčka Vydra vám poskytne nezapomenutelný zážitek. Spatříte zde obrovské "hrnce" (balvany vymleté vodou). Hezký výlet je i k vodopádu Bílá strž.
  • Sedačkovou lanovkou vyjeďte na rozhlednu Pancíř a na Špičák (bikepark).
  • Pokud budete chtít navštívit i německou stranu Šumavy, určitě si nenechte ujít často navštěvovanou Stezku v korunách stromů.
  • Mnoho zajímavého nabízí i Bavorský národní park.

Další tipy na výlet včetně map a brožurek poskytne třeba Apartmán Belvederská, který stojí v Železné Rudě a poskytuje ubytování jako stvořené pro rodiny s dětmi. Prostorné, moderní apartmány s kuchyní, balkónem a oddělenými pokoji jsou vhodné i pro pobyt se staršími dětmi.

Cena na 6 dní je 6 640 Kč pro dva dospělé a 2 děti. V ceně je láhev vína v pokoji a neomezená konzumace kávy.

__

Hit, který se nikdy neomrzí - Chorvatsko

Chorvatsko stále patří u Čechů k jednomu z nejoblíbenějších míst pro letní dovolenou. Karlobag s hezkou oblázkovou pláží vyhledávají hlavně rodiny s dětmi. I v okolí je však co podniknout:

  • Krasové pohoří Velebit (17 km) je národním klenotem. Vydejte se po stezce na jeho hřebeni i vy.
  • Zajeďte do přístavu Prizna (15 km) a poté trajektem na ostrov Pag. Romantické písečné pláže a skvělá gastronomie - proto je Pag jednou z nejoblíbenějších destinací Chorvatska.
  • Národní park Paklenica (45 km) s monumentálními kaňony, vodopády a spoustou cestiček, je ideální pro turistiku.
  • Pokud vám nevadí delší projížďka a chcete si nechat vyrazit dech nádhernou scenérií, navštivte Plitvická jezera (132 km).
Chorvatsko stále patří k nejoblíbenějším destinacím

NÁŠ TIP: Hotel Zagreb *** - kromě pokoje s balkonem a vynikající polopenze vám bude k dispozici venkovní i vnitřní bazén, bohaté sportovní vyžití, pro děti pak hřiště. Do centra je to 300 m a k moři pouhá minuta chůze! Dovolenou na přelomu srpna a září zakoupíte už od 8 199 Kč. Chcete do Chorvatska jenom na otočku? Zvolte variantu na 4 dny během září s all inclusive za 6 199 Kč. U tohoto pobytu můžete využít ještě výhodnějších last minute cen. Více o zájezdu do hotelu Zagreb. K dispozici je česká delegátka, český personál, a jelikož jsou Češi zde častými hosty, snadno se domluvíte. Což je příjemné pro toho, kdo neovládá cizí jazyky.


3 tipy na co si dát pozor při cestování s dětmi

Pokud se rozhodnete vyrazit na dovolenou s celou rodinou, nezapomeňte na několik tipů, jak si dovolenou co nejlépe užít. Vybral jsem pro vás ty nejdůležitější.

Jak vybírat ubytování pro rodiny s dětmi? Zaměřte se na výběr lokality, která poskytuje dostatek možností výletů a aktivit pro děti ve věku těch vašich. Dále se dívejte na podmínky ubytování pro rodiny s dětmi – často jsou v nabídce hotelu rodinné apartmá či větší pokoje, ve kterých se rodiny nebudou tísnit. Tyto pokoje bývají za příplatek, proto se předem informujte na recepci. Nejvýhodnější je hledat ty pobyty, kde jsou děti již zvýhodněny a mají třeba pobyty i zdarma. Podívejte se na nabídku pobytů, kde mají děti pobyt zdarma.

Rodinná dovolená za pár korun

Na co před cestou nezapomenout?

Určitě si nezapomeňte zařídit rezervaci a domluvit se s hotelem na nejvhodnějším typu ubytování. V případě, že máte speciální požadavky, sdělte je hotelu také dostatečně dopředu. Při cestách do zahraničí nepotřebujete po Evropské unii pro děti cestovní doklad, je nicméně dobře pokud ho mají, aby bylo jednoduché prokázat jejich totožnost například při policejní kontrole. V neposlední řadě si před odjezdem zřiďte cestovní pojištění, které bude pokrývat situace pro případ nehody či zranění.

Kterou lokalitu vybrat pro rodinnou dovolenou? Rodiny si častěji vybírají blízké ubytování kvůli jednodušší dopravě, ale také jezdí do Alp nebo Chorvatska. Mezi nejoblíbenější rodinné pobyty patří ty, kde hotel nabízí ubytování pro děti zdarma i pro starší děti či ty, kde jsou v ceně pro rodiny velké výhody.

Autor článku:

Aktualizováno: 19. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet