Objevte to NEJ ze Slovenska: 9 nejkrásnějších venkovních a vnitřních wellness center

Odpočinek od každodenních povinností si jednou za čas zaslouží každý z nás. Zvolte nezaměnitelný relax v nejlepších wellness centrech na Slovensku - posezení ve vířivce, v horké sauně a následné zchlazení pod ledopády má blahodárný vliv na vaše zdraví!
Objevte to NEJ ze Slovenska: 9 nejkrásnějších venkovních a vnitřních wellness center

Během odpočinku ve wellness snadno zapomenete na všechny starosti všedních dnů. Vybrali jsme pro vás 9 nejlepších wellness center na Slovensku, kde se vám dostane královské péče.

Wellness Zelená žaba | Trenčianske Teplice

1. Wellness Zelená žába | Trenčianske Teplice

Klidnou přírodu v Trenčianských Teplicích v sobě ukrývá skvostné Wellness Zelená žába navržené slavným Bohuslavem Fuchsem. Po nedávné rekonstrukci vás zde čeká luxusní centrální vířivka obklopena sedmi tubusy. Každý z nich ukrývá něco jiného - dámskou a pánskou šatnu s prostornými skříňkami, odpočinkovou místnost, finskou, infra, bylinkovou a parní saunu. Zadní stěny některých místností jsou pokryty solnými kameny, které podtrhují krásné provedení saun a uvolňují dýchací cesty. V saunách si také vychutnáte chromoterapii - postupně se měnící barevné světlo, které příznivě působí na lidský organismus. Po blahodárném pobytu v sauně se zchlaďte v ochlazovacím bazénu a odpočívejte ve vířivce královských rozměrů. Dokonalý zážitek vám umocní pohled do otevřené přírody a zpěv ptáků.

Otevírací doba :

  • PO-ÚT: zavřeno
  • ST-PÁ: 16:00 - 22:00 hodin
  • SO - NE: 14:00 - 22:00 hodin

Vstupné:

  • Základní vstupné na 2 hodiny pro dospělou osobu je 17 €, vstup je možný také pro studenty a seniory.

Podívejte se na tipy, kde se můžete ubytovat, ať to máte do wellness skutečně blízko.


Wellness Permon´s Paradise | Vysoké Tatry

2. Wellness Permon 's Paradise | Vysoké Tatry

Jedinečný Tatranský národní park se vyplatí navštívit nejen kvůli nespoutané přírodě a nejkrásnějším slovenským horám, vydejte se také za největším wellness centrem v Grand hotelu Permon. Uchvátí vás saunové centrum Sauna Paradise s neuvěřitelnou rozlohou 1620 m², kterému se svými rozměry nevyrovná žádné jiné na Slovensku. Kromě klasických saun si dopřejte odpočinek v tatranském stylu - čeká tu na vás parní sauna Liščí nora, Sviští louka, Vydří brloh či relaxační místnost Medvědí doupě. Odpočinek v nich vystřídejte s posezením v solné jeskyni, na masážních sedadlech, zchlaďte se pod ledopády či ledovými sprchami a skuteční milovníci otužování se mohou těšit na zchlazení se v Pstruhové lázni - vnějším jezírku, ve kterém žijí pstruzi. Pokud vám chybí zábava ve vodě, v hotelu Permon navštivte bazénový svět Aqua Paradise, bohaté procedury, masáže či zábaly si užijete ve Spa Paradise a Beauty Paradise.

Wellness v Grand hotelu Permon si užijí i vaše děti, pro které je zde postaven unikátní dětský wellness svět Kids' Paradise. Zábavu i relax si dopřejte v dětském bazénu (teplota vody 33 °C) se skluzavkami a dětským vodotryskem či perličkovým posezením. Nechybí ani dětské vířivky, infrasauna relaxační místnost "Jahůdka". Vrcholem zábavy je jedinečný Movie tobogán s délkou 63 m, jízdu v něm vám zpříjemnění promítání obrázků.

Otevírací doba (liší se od dní a částí areálů):

  • PO-PÁ: 13:00 - 22:00 hodin
  • SO-NE + prázdniny a státní svátky: 10:00 - 22:00 hodin

Vstupné:

  • Celodenní vstup pro dospělou osobu je 33 €. Celodenní vstup pro děti do Aqua Paradise a Kids' Paradise + Sauna Paradise (pouze v doprovodu rodičů) za 50 % z ceny pro dospělého. Vstup do Sauna Paradise pro děti do 6 let není možný. Vstup do Aqua Paradise a Kids' Paradise je zdarma.

Podívejte se na tipy, kde se můžete ubytovat, ať to máte do wellness skutečně blízko.


Sai Wellness | Senec

3. SAI Wellness | Senec

Příznivý vliv saunování a relaxace si naplno užijete i na břehu Slunečních jezer. Navštivte SAI Wellness v Senci, které se pyšní 8 moderními saunami. Každá z nich je něčím výjimečná, proto navštivte všechny - solnou saunu, tureckou saunu Hammam, bambusovou saunu, finskou saunu i 2 infrasauny. O skutečně jedinečné zážitky se postarají sauna Ruský důl a aromatická parní sauna, ve kterých se také konají saunové rituály. Odpočinek pokračuje ve dvou vnitřních a jedné vnější vířivce. Vaše nohy pomůže prokrvit Kneippův chodník.

Pokud vám samotné saunování přijde nudné, je načase vyzkoušet saunové rituály - a SAI Wellness Senec má ve své nabídce skutečně bohatý výběr. V každé jedné sauně tak můžete prožít nevídaný ceremoniál, který povzbudí vaše zdraví i psychiku. Navštivte například voňavou aromaterapii, ruské metličkování, peeling, muzikoterapii se zpívajícími miskami či terapii vonným kouřem a další.

Otevírací doba (liší se od dní a sezóny):

  • NE-ST + svátky: 12:00 - 22:00 hodin
  • ČT-SO: 12:00 - 24:00 hodin

Vstupné:

  • Vstup na 3 hodiny pro dospělou osobu je 23,90 €. Vstup je možný pouze pro osoby od 18 let, a tak se těšte na nerušený relax.

Podívejte se na tipy, kde se můžete ubytovat, ať to máte do wellness skutečně blízko.


Wellness & Spa Zochova Chata | Malé Karpaty

4. Wellness & Spa Zochova Chata | Malé Karpaty

Odpočinek uprostřed přírody si můžete dopřát nejen během turistiky, ale i ponořeni do horké vody ve vířivce. Wellness Zochova Chata vám umožní si dopřát skvělý odpočinek přímo pod korunami mohutných buků ve vnější vířivce, ze které můžete přejít přímo do sauny v obrovském sudu. Pokud oddechu venku nebude přát počasí, dejte přednost relaxu ve vnitřním bazénu s masážními tryskami. Interiéry jsou zařízeny v horském stylu s přírodními prvky, a tak se ve finské, infra, bylinkové nebo parní sauně budete cítit jako na dovolené v horách. Po otužování v ledovém bazénku či pod zážitkovými sprchami si zdřímněte na vyhřívaném lehátku v tepidáriu nebo se projděte na terasu či do zahrady s romantickým jezírkem. Nevynechejte ani blahodárnou masáž nebo proceduru, po které se budete cítit jako znovuzrození.

Otevírací doba:

  • ÚT: 13:00 - 22:00 hodin
  • ST-PO: 10:00 - 22:00 hodin

Vstupné:

  • Vstup k bazénu, do vířivky a do saunového světa na 3 hodiny vyjde na 35 €. Vstup je možný pouze pro osoby od 15 let, což znamená odpočinek plný nerušené pohody a ticha.

Zion Spa Luxury | Vysoké Tatry

5. Zion Spa Luxury | Vysoké Tatry

Jak vypadá skutečný luxus a rozmazlování pochopíte až při návštěvě wellness Zion Spa Luxury v Grand Hotelu Kempinski High Tatras ve Vysokých Tatrách, přímo na břehu Štrbského plesa. Už při příchodu vás nadchnou přepychové a moderní interiéry, luxus vás obklopí také ve vnitřním bazénu o rozměrech 16 x 8 m, který je určen hlavně na odpočinek. Vodní radovánky vám zpříjemní výhled na ledovcové jezero a štíty Tater, nad hlavou se vám budou třpytit křišťálové lustry. Odpočinek pokračuje také ve vířivce, suché solné sauně a aromatické parní sauně. Po pobytu v teple se zchlaďte pod ledovým vodopádem, v ochlazovacím bazénu či procházkou po Kneippově chodníku. Nechybí ani relaxační místnost, Spa bar či fitness centrum. Relaxační procedury vám vyškolený personál poskytne i v soukromé místnosti pro dvě osoby. Ze Zion Spa Luxury Grand Hotel Kempinski High Tatras tak odejdete s dokonale odpočatým tělem, duchem i myslí.

Otevírací doba:

  • NE-ČT: 8:00 - 22:00 hodin
  • PÁ-SO: 8:00 - 23:00 hodin

Vstupné:

  • Celodenní vstup do fitness a wellness zóny pro dospělou osobu je 60 €. Celodenní vstup do fitness a wellness zóny pro dítě do 17 let je 30 €. Dítě do 6 let má vstup zdarma.

Podívejte se na tipy, kde se můžete ubytovat, ať to máte do wellness skutečně blízko.


Wellness & Spa Kaskady | u Banské Bystrice

6. Wellness & Spa Kaskady | u Banské Bystrice

Zapomeňte na stres a únavu a posilte svou imunitu v omamně působícím wellness v Hotelu & Spa Resort Kaskady, který leží jen 16 km od Banské Bystrice. Celoročně se zde můžete ponořit do termální vody obohacené o minerály ve vnitřním relaxačním a oddechovém bazénu s tryskami. V teplých měsících se k nim přidají také venkovní bazény určené k odpočinku. Vstupte také do saunového světa a ocitnete se v úžasném místě plném tlumeného světla, tepla a vůní, které omámí vaše smysly. Skvělou relaxaci vám zaručí finská sauna, parní i infrasauna, váš čich a celou dýchací soustavu potěší eukalyptová, bylinková a mentolová sauna. Po několika minutovém odpočinku se zchlaďte pod ledopády a příjemné chvíle nechte doznít na vyhřívaném lehátku tepidária. Stále se necítíte dostatečně zrelaxovaní? Svěřte se do rukou zkušeného maséra nebo si dopřejte ájurvédské léčivé procedury.

Otevírací doba:

  • PO-PÁ: 10:00 - 21:30 hodin
  • SO-NE + svátky a prázdniny: vstup po 18:00 hodin

Vstupné (liší se od sezóny a dní):

  • Vstup do wellness a bazénů na 3 hodiny v pracovní dny pro dospělou osobu je 13,90 € (do 13:00 hodin), 21 € (po 13:00 hodin). Vstup do wellness a bazénů na 3 hodiny v běžné dny pro dítě do 12 let je 10 € (do 13:00 hodin), 12 € (po 13:00 hodin). Vstup je nutné zarezervovat předem.

Podívejte se na tipy, kde se můžete ubytovat, ať to máte do wellness skutečně blízko.


Wellness & Spa Palace Art | Pezinok

7. Wellness & Spa Palace Art | Pezinok

Wellness centrum Palace Art v Pezinku jen 20 km od Bratislavy vám připomene umění užívat si života a vychutnávat ho plnými doušky. Hned při vstupu vás přivítá mozaika dvou pávů, které hlídají pohodu na lehátkách i v nadstandardní vířivce až pro 16 osob. Moderní finská, infra i parní sauna vaše tělo dokonalé prohřeje a vy se pak následně můžete oddávat nerušenému odpočinku na lehátkách. Ve sluncem zalitých dnech se můžete usadit i na venkovní terase. Vyberte si z bohaté nabídky masáží, v nabídce je například bylinková masáž horkými mořskými mušlemi či terapeutická masáž na míru pro vás.

Otevírací doba:

  • PO-PÁ: 12:00 - 21:00 hodin
  • SO-NE + svátky: 10:00 - 21:00 hodin

Vstupné:

  • Celodenní vstup pro dospělou osobu je 40 €, více informací na recepci. Vstup je nutné rezervovat předem.

Podívejte se na tipy, kde se můžete ubytovat, ať to máte do wellness skutečně blízko.


Amade Wellness & Spa | u Dunajské Stredy

8. Amade Wellness & Spa | při Dunajské Stredě

Elegantní a charismatické Wellness & Spa v Hotelu Amade Château nedaleko Dunajské Stredy vás nadchne nejen svěžím prostorem, ale také péčí. Zaplavat si zde můžete ve venkovním plaveckém bazénu, uvnitř vás čeká relaxační bazén plný atrakcí, který je navíc přímo propojen s vířivkou. Relax v objetí tepla si užijete do sytosti ve finské, parní a infrasauně. Voní v nich esenciální oleje, které omlazují a dodají novou energii tělu i mysli.

Unikátem v Amade Wellness & Spa jsou velkolepé turecké lázně Hamam vybudované podle návrhu rodilých tureckých architektů. Zážitek jako z příběhů Tisíc a jedné noci zažijete v parní lázni pod malovanými klenbami, dopřejte si zde také tradiční lázeňské rituály, které probudí tělo a osvěží ducha.

Otevírací doba:

  • PO-NE: 9:00 - 20:00 hodin

Vstupné:

  • Celodenní vstup do wellness pro dospělou osobu je 50 €, vstup během všedních dnů po 17. hodině je 35 €. Vstup pro děti do 15 let je 25 €, děti do 6 let mají vstup zdarma.

Podívejte se na tipy, kde se můžete ubytovat, ať to máte do wellness skutečně blízko.


Wellness Elizabeth | Trenčín

9. Wellness Elizabeth | Trenčín

Přepych přímo pod Trenčianským hradem si užijete ve wellness centru ve stylu římských lázní hotelu Elizabeth. Jak v oáze klidu se budete cítit při odpočinku v hydromasážním bazénu, kde se o vaši pohodu postarají masážní trysky. Vaše tělo vyhřeje příjemné teplo ve finské, římské, parní nebo bylinkové sauně, kde si užijete také příjemnou vůni a světelnou barevnou terapii. Imunitu posilněte následným ochlazením pod speciálními sprchami s názvem Studená mlha a Tropický déšť, nebo dejte přednost ledové drti. Dopřát si zde můžete také masáž.

Otevírací doba:

  • PO-PÁ: 14:00 - 22:00 hodin
  • SO-NE + svátky: 10:00 - 22:00 hodin

Vstupné:

  • Vstup na 2 hodiny pro dospělou osobu je 17 €. Jedno dítě v doprovodu dospělého má vstup do wellness zdarma, každé další dítě platí 6 €. Vstup na dvě hodiny pro děti do 12 let je 8,50 €. Děti do 6 let nemají vstup povolen, a tak si ve wellness užijete ticho a pohodu.

Podívejte se na tipy, kde se můžete ubytovat, ať to máte do wellness skutečně blízko.

Autor článku:

Aktualizováno: 26. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Objevujte Slovensko s Travelkingem

Vybírejte z jedinečných a ověřených pobytů

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet