Objevte to NEJ z Česka: 9 NEJnádhernějších venkovních i vnitřních wellness center

V Česku je spousta wellness hotelů a různých denních lázní, které lákají k odpočinku. My jsme pro vás vybrali 9 z nich, které jsou podle nás nejnádhernější a dají vám kromě možnosti relaxace i něco navíc, třeba úchvatný výhled na les či centrum Olomouce.
Objevte to NEJ z Česka: 9 NEJnádhernějších venkovních i vnitřních wellness center

Patříte mezi milovníky relaxace? Pak právě pro jsme vybrali 9 nejlepších českých wellness. Nachází se po celé republice, ale všechny nabízejí luxusní prostředí, špičkové služby, zajímavé okolí a samo sebou si v nich užijete ničím nerušený odpočinek.

Wellness Infinit Maximus | Brno

1. Wellness Infinit Maximus | Brno

Přímo u brněnské přehrady se ukrývá oáza odpočinku, kterou je vyhlášené Wellness Infinit Maximus. Nejvýraznějším prvkem wellness je 30 m velký termální bazén, který se nachází zčásti uvnitř a zčásti venku. Uvnitř je pak k dispozici i whirlpool s noční oblohou, venku pak další whirlpool tentokrát se slanou vodou. V bazénu i vířivce jsou zabudovány držáky na skleničky, takže si můžete relaxaci v horké vodě užít i s nápojem, který zakoupíte ve Fresh baru. Samozřejmostí je také odpočívárna doplněná krbem, venkovní lehátka určená k odpočinku i opalování a jedinečná houpací lehátka s výhledem na okolní přírodu.

V saunovém světě se ukrývá celkem 12 vnitřních a venkovních saun - sauna na jezeře s dokonalým výhledem, jeskynní svatyně s výhledem na jezírko, medová sauna, bylinná chýše, citrusová sauna, solná sauna, vulkáno sauna, saunový dóm, turecká parní lázeň, parní solná lázeň, vinný sklípek a Alchymistův sklep s krbovými kamny. Teplota v saunách je různá - od 40 °C až po 115 °C, takže saunování si užijí začátečníci i pokročilí. K ochlazení je připraveno nádherné venkovní jezírko s vodopádem, ale také ochlazovací bazénky, zážitkové sprchy, kbelíky s ledovou vodou a ledová tříšť. Nechybí ani Kneippova lázeň.

Rozloha Wellness Infinit Maximus je 7 800 m² a díky promyšlenému designu wellness a okolní přírodě si budete připadat jako v pohádce.

Otevírací doba:

  • PO-PÁ: 10:00 - 22:30 hodin
  • SO-NE: 9:00 - 22:30 hodin

Vstupné:

  • Vstup na 3 hodiny v závislosti na denní době vyjde na 475 - 615 Kč.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, ať to máte do wellness opravdu kousek.


 Wellness v Golf Resortu Cihelny | Mariánské Lázně

2. Spa Academy v Golf Resortu Cihelny | Mariánské Lázně

Jak už název napoví Golf Resort Cihelny je známý především díky svému golfovému hřišti, ukrývá však ještě jedno překvapení. Tím je krásné wellness centrum Spa Academy, které je navrženo tak, že je z velké části prosklené, díky tomu budete mít při odpočinku výhled na nádhernou okolní přírodu a tichý Slavkovský les. K dispozici je 11 m dlouhý bazén, horká vířivka a také saunový svět s finskou saunou, parní saunou, bylinkovou saunou a laconiem. Nechybí ani relaxační zóna a slunečná terasa, která přijde vhod především v létě. Kromě toho si ve wellness můžete dopřát řadu různých masáží a procedur, jak kosmetických, tak celotělových. Co třeba taková pravá thajská masáž?

Z venkovní terasy i většiny prostorů Spa Academy budete mít nádherný výhled na poklidný Slavkovský les.

Otevírací doba:

  • PO-NE: 8:00 - 20:00 hodin

Vstupné:

  • Celodenní vstupné do Spa Academy vyjde na 490 Kč.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, ať to máte do wellness opravdu kousek.


Wellness v Grandhotelu Tatra | Velké Karlovice

3. Wellness v Grandhotelu Tatra | Velké Karlovice

Co si takhle dopřát dotek přírody CHKO Beskyd zatímco budete ponořeni v horké vodě? Právě to nabízí wellness v Grandhotelu Tatra, které se skládá z vnitřní a venkovní části. Venku najdete vířivku, ze které je krásný výhled na okolní přírodu a také relaxační zónu s lehátky, můžete tedy nachytat i trochu bronzu. Uvnitř je pak bazén s vodními atrakcemi, 2 vířivky, 4 druhy saun (finská, bylinková, parní a infra), zážitkové sprchy a relaxační zóna. Jelikož je wellness z velké části prosklené výhled na přírodu i hory budete mít i z vnitřní části. Samozřejmostí je bohatá nabídka masáží a také Vital bar, kde si můžete dát čerstvý džus či skleničku sektu.

Otevírací doba:

  • PO-NE: 10:00 - 22:00 hodin

Vstupné:

  • Vstupné na 3 hodiny ve všední dny vyjde na 590 Kč, o víkendu na 950 Kč. Děti do 12 let mají vstupné o něco levnější a mohou wellness využít v čase 10:00 - 18:00 hodin.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, ať to máte do wellness opravdu kousek.


Wellness v Horském hotelu Čeladenka | Čeladná v Beskydech

4. Lesní lázně v Horském hotelu Čeladenka | Čeladná v Beskydech

Lesní lázně dostávají svému názvu, a tak si můžete užít odpočinku v obklopení lesů. Ve venkovní části wellness najdete finskou saunu ukrytou ve stylovém sudu a také dřevěnou terasu s relaxačními lehátky a posezením. Uvnitř pak vířivku, Kneippův chodník, infrasaunu a relaxační zónu s lehátky. Wellness je z velké části prosklené, takže i při odpočinku uvnitř budete stále v kontaktu s okolními lesy. Vybrat si můžete také jednu z procedur - masáž, zábal, perličkovou koupel či některé z kosmetických ošetření.

Tento horský hotel s Lesními lázněmi si oblíbil také známý herec Pavel Kříž.

Otevírací doba:

  • PO-ČT: 14:00 - 21:00 hodin
  • PÁ: 11:00 - 21:00 hodin
  • SO-NE: 9:00 - 21:00 hodin

Vstupné:

  • Vstupné na 2 hodiny vyjde na 650 Kč.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, ať to máte do wellness opravdu kousek.


Theresian Spa | Olomouc

5. Theresian Spa | Olomouc

Přímo v centru Olomouce v posledním patře zrekonstruované historické budovy, která obdržela cenu Luxury Awards v kategorii "historické budovy", najdete moderní Theresian Spa. To se dělí na dvě části - Saunový a Ozdravný svět. V Saunovém světě najdete finskou saunu, parní saunu a infra saunu. V Ozdravném světě pak vířivku, Kneippův chodník a zážitkovou sprchu. Součástí wellness je také unikátní terasa s výhledem na architektonické skvosty Olomouce.

Otevírací doba:

  • PO-NE: 11:00 - 22:00 hodin

Vstupné:

  • Vstup na 4 hodiny vyjde na 450 Kč.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, ať to máte do wellness opravdu kousek.


Spa & Garden Augustiánský dům | Luhačovice

6. Spa & Garden Augustiánský dům | Luhačovice

Dopřejte si dokonalou relaxaci v Luhačovicích na místě, kde odpočívali mniši Augustiánského řádu. Spa & Garden Augustiánský dům nabízí únik od každodenních starostí a také bohatou nabídku rituálů a wellness procedur. Vyhlášená je především masáž 6 smyslů a Augustiánský celotělový rituál.

Ve wellness najdete relaxační bazén s vodními atrakcemi (protiproud, masážní trysky), vířivku, 4 sauny (finskou, bylinkovou, solnou parní a mentolovou parní), ochlazovací bazének, vyhřívané lavice, masážní sprchy, relaxační místnost a také venkovní oddychovou terasu.

Otevírací doba:

  • PO-ČT: 13:00 - 20:00 hodin
  • PÁ-NE: dle obsazenosti

Vstupné:

  • Vstupné na 2 hodiny ve všední dny vyjde na 490 Kč, o víkendu na 690 Kč. Děti do 12 let mají vstupné o něco levnější.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, ať to máte do wellness opravdu kousek.


Ecsotica Spa | Praha

7. Ecsotica Spa | Praha

Ecsotica Spa vás zaujme na první pohled svým exotickým interiérem, který se z velké části inspiroval indonéským ostrovem Bali. Nechybí masivní dřevěné vyřezávané dveře, tematické sochy i nábytek. Co si takhle odpočinout v dřevěném altánku plném polštářků? Dopřejte si procedury ovlivněné indonéskými rituály, masáže, celotělová či obličejová ošetření v jedné z pěti místností. Součástí wellness je také Klub zdraví, který najdete v gotickém sklepení. Těšit se můžete na bazén, suchou saunu a relaxační zónu.

Na Ecsotica Spa nejsou exotické jenom interiéry inspirované Indonésií, dopřát si tu můžete masáž od masérek přímo z Bali.

Otevírací doba:

  • PO-NE: 9:00 - 21:00 hodin

Vstupné:

  • Celodenní vstupné vyjde na 500 Kč.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, ať to máte do wellness opravdu kousek.


Wellness v Centru Babylon | Liberec

8. Wellness v Centru Babylon | Liberec

V Centru Babylon najdete luxusní wellness, které je opravdu ohromné, nabízí tedy vše, co potřebujete k pořádnému odpočinku. Celý interiér wellness je laděn do antického stylu, budete si tedy připadat jako ve starověkém Řecku. Co tu najdete? Vířivku, solnou inhalaci, bylinkovou inhalaci, tureckou páru, římskou páru, klasickou a finskou saunu, tepidarium, solný důl, sluneční louku a samozřejmě také ochlazovací bazénky a Kneippovu koupel. Zdarma si dopřejte vodu a ovocné občerstvení, za příplatek si pak můžete dát cokoli jen budete chtít v Sauna baru. Pokud by vám to bylo málo, rezervujte si privátní prostor Afrikana, který je laděn do exotického stylu a poskytne vám dostatek soukromí. K dispozici je tu sauna, ochlazovací bazének, vířivka, Kneippův chodník a relaxační lehátka.

Wellness se rozkládá na obrovské ploše 1 000 m² a celé je laděno do stylu antických lázní s nádechem orientu.

Otevírací doba:

  • PO-ČT a NE: 10:00 - 21:00 hodin
  • PÁ-SO: 10:00 - 22:00 hodin

Vstupné:

  • Celodenní vstupné vyjde na 550 Kč.

Podívejte se na tipy, kde se ubytovat, ať to máte do wellness opravdu kousek.


TIP:

Ubytujte se přímo v samotném centru Babylon a vstup do wellness už budete mít v ceně!


Mcely Bouquet Spa | u Mladé Boleslavy

9. Mcely Bouquet Spa | u Mladé Boleslavi

Lázně Mcely Boutique Spa najdete uprostřed krásné přírody Svatojiřského lesa a jsou navrženy tak, aby byly v souladu s okolní přírodou. V tomto wellness si zakládají na tom, že každý rituál je velmi detailně propracovaný z toho důvodu většina rituálů trvá alespoň 2 hodiny. Ke všem se využívají jen kosmetické produkty, které se vyrábí přímo zde z místních rostlin, ale také z unikátních ingrediencí z celého světa.

Kromě jedinečných procedur vás tu čeká také relaxace v biotopickém jezírku, venkovní vířivce s výhledem na krásné lesy a v sauně ve formě domečku u jezírka. Po celé zahradě jsou také rozmístěna relaxační lehátka, kde můžete načerpat novou energii a dopřát si pohled na přírodu, kterou budete doslova obklopeni.

Unikátní zámek na venkově se zahradním wellness, které je zcela v souladu s přírodou. Ke všem procedurám a rituálům zde využívají kosmetiku, kterou si vyrábí přímo v zámečku z místních rostlin. Jen vzácné ingredience pochází z celého světa.

Otevírací doba:

  • PO - ČT: čas je na dohodě

Vstupné:

  • Do tohoto wellness se nedá zakoupit jednorázový vstup. Můžete si však zakoupit jednodenní balíček s procedurami, obědem a vstupem do zahradní wellness oázy.

Autor článku:

Aktualizováno: 20. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Objevujte Česko s Travelkingem

Vybírejte z jedinečných a ověřených pobytů

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet