Na vlastní kůži: nejlepší maďarský hotel roku 2015

Teambuilding je obvykle jedno z méně populárních slov ve slovníku zaměstnanců. Když ale jedete do Nejlepšího maďarského hotelu roku 2015, kde lenošíte ve wellness o rozloze 1 000 m², nabude slovo teambuilding úplně jiných (a o dost lepších) rozměrů.
Na vlastní kůži: nejlepší maďarský hotel roku 2015

Protože i my ze Travelkingu si občas rádi oddychneme a zajedeme si někam odpočinout, vydali jsme se společně k maďarské Budapešti do Hotelu Stáció ****. O naší cestě, dojmům z hotelu, ale i samotné Budapešti si teď můžete přečíst.

Wellness pobyt v Hotelu Stácio

Na cestu jsme vyrazili dvěma auty, přičemž jeden „tým“ se na cestu vydal o něco dříve, aby stihl splnit ještě jeden důležitý úkol – zastavit se v Mosonmagyárováru a předat poukaz Lions Clubs International, organizaci pro neslyšící.

Cesta utekla poměrně rychle. Jeli jsme asi 3 a půl hodiny a nebýt našich častých benzínkových zastávek, zvládli bychom to ještě o něco rychleji. Jeli jsme přes Bratislavu, protože je to asi nejkratší možná trasa (326 km). Pokud se i vy vydáte touto cestou, nezapomeňte si zakoupit dálniční známku – na benzínce, hraničním přechodu nebo si ušetřete čas a kupte si elektronickou dálniční známku online. Městečko Vecsés, ve kterém se hotel nachází, je poklidné a tiché, nemusíte se proto obávat ruchu a shonu, který si dosyta užijete v o pár kilometrů vzdálenější Budapešti. Hotel při své cestě nemůžete minout, jen pár desítek metrů od autobusové zastávky (dřevěný domeček, který jistě nepřehlédnete). Nebojte se, že nezaparkujete – parkovacích míst je u hotelu spoustu.

Dokonalý hotel pro dokonalou dovolenou

Po předložení kupónu jsme na recepci obdrželi klíče od pokoje. Hotel je složen ze dvou budov, které jsou však propojené, takže při přecházení nemusíte ani vykročit ven. My však rádi procházeli přes krásnou zahradu s posezením a okrasným rybníčkem s rybkami, které hlídala hotelová kočka.V první budově se nachází recepce, bar (kde jsme obdrželi své welcome drinky), restaurace (zde se podávají snídaně a večeře), ve druhé je wellness recepce i wellness samotné, kadeřnický salón a v obou pak samozřejmě pokoje pro ubytování hostů.

Luxusní ubytování v Budapešti

Pokoje nás nadchly na první pohled – čisté, útulné, komfortně vybavené. Na stole na nás čekala i malá pozornost na uvítanou. Po první noci jsme naznali, že postele jsou velice pohodlné, všichni jsme spali jako nemluvňata. Koupelna byla dostatečně prostorná a kromě ručníků, které jsou samozřejmostí, bylo k dispozici i mýdlo a šampon. Oblečení se nám vešlo do velké vestavěné skříně na chodbě, která ukrývá také trezor. K dispozici byl samozřejmě i minibar a TV, kterou jsme však ani neměli čas zapnout.

Vzhledem k pozdějšímu příjezdu jsme se těšili na večeři, která se podává v krásné restauraci formou bufetu. Ochotný číšník nás usadil ke stolu, přijal objednávky na nápoje (ty nejsou součástí polopenze) a pak už si šel každý nabrat, na co měl chuť. Na výběr bylo několik příloh, maso, zelenina, dva druhy polévek a samozřejmě i dezerty, které jsme nemohli vynechat. Především polévky a dezerty byly vynikající! První večer jsme se na hotelu příliš nezdrželi, protože jsme se šli sžít s místní kulturou a vydali jsme se do nedaleké restaurace a baru.

Vynikající strava v hotelu Stácio

Báječné wellness a výlet do Budapešti

Potom, co jsme se vyspali jako králové, jsme se sešli u úžasných, bohatých snídaní. K dispozici bylo několik druhů kávy, čajů, džusů a nechybělo ani mléko. Pro milovníky sladkého tu bylo různé pečivo, džemy, cereálie, jogurty, ovoce, krupičná kaše a další dobroty. Zkrátka nepřijdou ani ti, co preferují slané – salámy, sýry, zelenina, opět spousta druhů pečiva, párky a další.

Po vydatné snídani jsme se rozhodli nabrat síly na odpolední výlet a to v hotelovém wellness. Nejen za sebe, ale i za ostatní, mohu říct, že právě wellness nás z celého hotelu nejvíce okouzlilo. Wellness bylo částečně prosklené, abyste si tak mohli užít výhled do zahrady. Je to také první dvoupatrové wellness, které jsme kdy viděli. Jedno patro má velký bazén, horkou vířivku a spoustu lehátek k odpočinku. Když sejdete o patro níž, dostanete se do saunového světa s finskou, infra a parní saunou, Kneippovým chodníkem, ochlazovacím bazénkem, vyhřívanými odpočinkovými lavicemi, ale i šatnami a sprchami. K dispozici tu je i barel s pitnou vodou. Objednat se můžete na masáž, ke kadeřnici či kosmetičce. Nutná je rezervace předem. My jsme na tohle bohužel neměli čas, protože nás čekal výlet do Budapešti.

Wellness v hotelu Stácio v Budapešti

Autobusová zastávka leží opravdu pár metrů od hotelu (vydáte se směrem doprava a přejdete na druhou stranu směrem od hotelu). Během chvilky přijel žlutý autobus, kterým jsme dojeli až na konečnou zastávku, kde jsme přestoupili na metro č. 3, které nás dovezlo do centra Budapešti. Nejprve jsme se vydali posilnit do italské restaurace, která byla cca 5 minut od zastávky metra, kde jsme vystoupili. Chtěli jsme vyzkoušet okružní plavbu, ale v našem termínu bohužel ještě nebyla sezona. Vydali jsme se proto pěšky přes:

  • Széchenyiho Řetězový most, který byl prvním mostem přes Dunaj v Budapešti - poznáte ho podle dvou soch lvů. Z mostu je krásný výhled do okolí.
  • Následně jsme se vydali Hradní vrch Várhegy na krásnou Rybářskou baštu.
  • Prohlédli jsme si také jezdeckou sochu sv. Štěpána a Matyášův chrám. Delší procházkou jsme se pak vydali napříč městem, a když se začalo stmívat, našli jsme nejbližší stanici metra a vydali se zpět na hotel. Po návratu se podávala večeře, kterou jsme si stejně jako předchozí den vychutnali.

Poslední den si někteří z nás přivstali, protože si před snídaní chtěli ještě naposledy zaplavat v bazénu a užít si sauny – já patřila ke spáčům, kteří se po probuzení vydali na snídani a wellness centrum oželeli. Před cestou jsme se řádně posilnili, vydali se zpět na pokoj zabalit věci a chvíli před 11 hodinou jsme na recepci odevzdali karty od hotelového pokoje. Cesta zpět uběhla o něco rychleji, než cesta sem i přesto, že jsme jeli stejnou trasou. Až během návratu nás zamrzelo, že jsme si více neužili wellness služeb i krás Budapešti, protože jsme vše podnikali spíše neplánovaně a také jsme měli poměrně málo času. Příště se sem rozhodně vydáme na delší počet dní.

Nejlepší maďarský hotel roku 2015

Pokud tedy hledáte naprosto dokonalý pobyt, u nějž si chcete být jistí zárukou skvělých služeb, vydejte se do Stácia. Nikdo z našeho týmu neshledal na pobytu sebemenší chybu na kráse a to jsme opravdu přísní hodnotící ;).

Tým Slevokingu v Budapešti

Autor článku:

Aktualizováno: 19. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet