Osobně ověřeno: Recenze pobytu s turistikou a wellness v Hotelu Sonnhof Rauris *** ve Vysokých Taurách

Vydejte se spolu s Jirkou, členem našeho Travelking týmu, do rakouských Vysokých Taur. Konkrétně do Hotelu Sonnhof Rauris ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s turistikou a wellness v Hotelu Sonnhof Rauris *** ve Vysokých Taurách

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 18.8.2022 - 20.8.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Sonnhof Rauris ***
  • Lokalita ubytování je: Vysoké Taury
  • Cestoval jsem s: Partnerkou
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt do Rakouska jsme se vydali z Brna a cesta do města Rauris trvala asi 6 hodin. Jeli jsme nejkratší možnou trasou, kterou nám ukázala aplikace WAZE. Pro jízdu v Rakousku je nutné pořídit dálniční známku, která stojí 9,60 € (cca 250 Kč) na 10 dní. Je možné ji koupit i online, ale v tomto případě může její platnost začínat nejdříve 18 dní od nákupu. Díky velmi kvalitním dálnicím na rakouské straně byla cesta plynulá. Benzín i nafta jsou za podobnou cenu jako v Česku. Cena občerstvení je odhadem o 20 % vyšší než u nás. V Rakousku policisté velmi často měří rychlost, takže na to si dejte pozor. Doporučuji využít aplikaci, která vám ukáže úseky měření.

Jak to bylo s parkováním?

Parkování je možné přímo u hotelu, ale když přijedete v pozdní hodinu, možná budete mít problém najít volné místo. Pokud volné místo nebude, zeptejte se na recepci. Personál vám ochotně poradí, anebo nějaké extra místo pro auto vymyslí. Parkování je zdarma a je možné jej předem zarezervovat, což doporučuji.

Občas tu auta parkují dokonce i za sebou, takže ráno můžete být překvapení. Rozhodně své auto nenechávejte na místech, která jsou označena jako soukromá, ta patří obyvatelům okolních domů.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Sonnhof Rauris *** leží ve stejnojmenném menším městečku Rauris, které je oblíbeným lyžařským střediskem. Celou obec projdete z jedné strany na druhou zhruba za 15–20 minut chůze. Během naší návštěvy na náměstí zrovna probíhaly trhy, které se nám moc líbily. Rauris leží v malebném místě v údolí mezi kopci a z hotelu je nádherný výhled na městečko i krásnou přírodu. Dominantou střediska je lanovka a hotel, který se u ní nachází a v noci vždy osvětlí celé místo. Nechybí tu krásně upravené zahrady, domy a restaurace. Blízko hotelu je supermarket. Menší nevýhodou je, že kousek od středu města se nachází chov zvířat a občas je to celkem cítit.

Ubytováni jsme byli v pokoji, kde se nacházela dvoulůžková postel, na které se spalo velmi dobře. Byla tu také velká skříň na oblečení, která byla vyvoněná citrónovým sprejem. Vůně byla ovšem tak silná, že jsme do skříně oblečení raději nedávali. :-) Nechyběla ani televize s cizojazyčnými programy, české se ovšem naladit nedaly. Z balkonu byl krásný výhled na hory a město. Pokoj byl spíš menší, ale na přespání bohatě stačil.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V balíčku jsme měli polopenzi formou bufetu. Na snídaně i na večeře byl spíše skromnější výběr jídla, nicméně většina pokrmů byla chutná. V restauraci je pěkný a dobře vybavený bar, který mohu doporučit. Každý pokoj má přidělený stůl s číslem pokoje, takže po příchodu jednoduše zamíříte ke „svému“ stolu. Součástí restaurace je také malá zahrádka s posezením.

Součástí snídaně byl velmi pestrý výběr uzenin a sýrů. Slabší byla nabídka zeleniny a pečiva, především toho sladkého. Na kávu zde byl jen jeden automat, u kterého se při větším množství hostů tvořily delší fronty.

Večeře byly také formou bufetu a na výběr bylo ze 3 jídel a 3 příloh, zeleniny tu mnoho nebylo. Výborné bylo vepřové s vídeňskou cibulkou a brambory, rizoto mě naopak moc nenadchlo. Celkově bych jídlo zhodnotil jako dobré. Když některý z pokrmů došel, na doplnění se chvilku čekalo. Pokud dojde hlavní jídlo, doporučuji se jít zeptat, kdy se ho chystají doplnit, abyste zbytečně nečekali. Přeci jen chvilku trvá než se jídlo dovaří.

Jak jsme se najedli v okolí?

Polopenze v hotelu nám bohatě stačila, takže jsme se během pobytu jinde nestravovali.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Součástí hotelu je skromnější wellness, které se skládá z bazénu a sauny. Menší bazén je umístěn hned vedle restaurace a v provozu je pouze do 18:00 hodin, poté se totiž začínají podávat večeře. Voda v bazénu byla čistá a chlorovaná. Na plavání není bazén dostatečně velký, ovšem na krátký relax po výletě, turistice či lyžování bohatě stačí. Finská sauna je určena pro 4 osoby a její využití je dobré nahlásit s předstihem. Sauna se totiž musí vyhřát, což trvá minimálně 30 minut.

Kam se vydat na výlet?

  • Město Zell am See patří k nejznámějším střediskům v Alpách. Jedná se o malebné letovisko, které je zároveň lázněmi a rájem zimních sportů. Nádhernou kulisou je jezero Zeller See, které obklopuje historické jádro města ze tří stran.
  • Ze Zell am See se dá lanovkou pohodlně vyjet na vrchol hory Schmittenhöhe (1 965 m n. m.), odkud vede spousta atraktivních značených tras. My jsme zvolili známou panoramatickou trasu Pinzgauer Spaziergang, která končí na vrcholu Schattberg-Ost, odkud se dá sjet lanovkou do Salbachu. Zpět do Zell am See jsme se dostali linkovým autobusem.
  • Soutěska Sigmund Thun Klamm startuje hned za Kaprunem a vede po robustních dřevěných lávkách. Výhodou je, že se tu v parném dni krásně ochladíte.
    Nenáročná 750 metrů dlouhá lávka až k jezeru Klammsee.
  • Ze střediska Kaprun jsme vyjeli lanovkou na horu Maiskogel (1 750 m n. m.), odkud jsou krásné výhledy a dál je možné pokračovat po řadě turistických a cyklistických tras.
  • Za vidění stojí také nádherné Krimmelské vodopády tvořené kaskádou tří menších vodopádů na horské říčce Krimmler Ache. Kolem vodopádů vede asi 4 kilometry dlouhá zpevněná stezka, kterou jsme ušli asi za 90 minut.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Sonnhof Rauris ***

“Rakouské alpy jsou nádherné a Hotel Sonnhof Rauris je ideálním místem pro jejich objevování. Leží jen 30 minut od krásného města a jezera Zell am See a rekreačního střediska Kaprun, které nabízí bohaté možnosti vyžití v létě i zimě. Pokud budete během pobytu hojně využívat lanovky stejně jako my, doporučuji na recepci hotelu požádat o turistickou kartu. My do Rakouska jezdíme kvůli jezerům, horám a přírodě, a to nás nikdy nezklame. Hotel je naprosto dostačující k přespání v čistém pokoji, odpočinku po výletech a načerpání energie při jídle. Pouze od wellness toho moc nečekejte. Personál byl velmi příjemný a pozitivně nás překvapil i online check in. Oceňuji také možnost parkování přímo u hotelu a nádherný výhled z balkonu.”


👍 Pobyt v Hotelu Sonnhof Rauris *** byl osobně ověřen Jirkou, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet