Cestovní deník: Šiškův mlýn

Známe jedno oudolí a známe v něm pěknej mlejn. Má bazén, pohodlné pokoje a vynikající polopenzi. Zajeďte si do Šiškova mlýna a užijte si stejně hezkou dovolenou, jako jsme si tam užili my.
Cestovní deník: Šiškův mlýn

Relax a pohodové okolí

Šiškův mlýn leží hned vedle golfového resortu u historické Telče. Okolní příroda je nejen krásná, ale hlavně klidná, při odpočinku vás tedy nebude rušit vůbec nic. Se zájmem jsme si prohlédli mlýnské kolo i park kolem mlýna, který vám úplně postačí na kratší procházku. Nad mlýnem je jezírko, poblíž naleznete i tenisové kurty, kdybyste si chtěli zasportovat. Na těchto kurtech by podle místních zkazek trénoval Roger Federer, kdyby někdy do Šiškova mlýna přijel.

Místní pokoje mají opravdu příjemnou atmosféru, cítili jsme se v nich jako v minulém století (v dobrém slova smyslu). Masivní dřevěný nábytek doplňuje všudypřítomná čistota a pohodlí a dělá tak už ze samotného ubytování zážitek.

Pohodlí v Šiškově mlýně


Restaurace Šiškova mlýna na vás dýchne domáckou atmosférou, stejně tak podáváné jídlo. Jak na večeři, tak na snídani jsme si velmi pochutnali a získali dostatek sil na hlavní denní odpočinek. Bazén, který se nachází v jedné z budov mlýna, je ideální jak na plavání, tak na vznášení se na hladině, případně na válení se na okolních lehátkách. V mlýně si můžete zahrát i bowling, takže o zábavu je také postaráno.

bazén šiškův mlýn


Kde se budí princezny? V Telči

Náměstí a zámek v Telči vám možná přijdou velmi povědomé. Je to tím, že se Telč objevila v mnoha pohádkách od Pyšné princezny přes Kouzený měšec až po Z pekla štěstí. Právem je také zařazená na seznamu světového dědictví UNESCO, jedná se o opravdovou perlu kraje Vysočina. Na náměstí můžete také navštívit Telčský dům, kde naleznete zajímavé výstavy vhodné zvláště pro děti.

Telč


V Telči také naleznete Svatojakubskou vyhlídkovou věž, ze které se během sezóny můžete rozhlédnout do širého okolí a pokochat se tak krásným výhledem nejen na město, ale i na přírodu, která ho obklopuje.

Na delší výlet doporučujeme skanzen Veselý kopec, kde máte jedinečnou příležitost strávit rodinné odpoledne poznáváním života venkovských rolníků z uplynulých staletí. Přitom se navíc krásně nadýcháte čerstvého vzduchu a užijete si malebné okolí skanzenu.

Autor článku:

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Objevujte Česko s Travelkingem

Vybírejte z jedinečných a ověřených pobytů

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet