Cestovní deník: Wellness Penzion Maxim ***

Zavřete oči a představte si perfektně klidnou dovolenou, která zahrnuje pohodlný pokoj, dobré jídlo, spoustu možností trávení času a nezruinuje vaši peněženku. Už máte oči zase otevřené? Místo, které jste si představili, je Wellness Penzion Maxim ***.
Cestovní deník: Wellness Penzion Maxim ***

Penzion nebo zahrada?

Už příjezd k penzionu dává tušit, že se tady o příjemnou atmosféru pečlivě starají. Skalky a květinová výzdoba okolo budov totiž dodávají celému místu vzezření rozkvetlé zahrady s Wellness Penzionem Maxim *** usazeným uprostřed. Hned po uvítání příjemnou recepční jsme se dostali na pokoj – naprosto dostačující, prostorný a i přestože byl v přízemí a okna mířila do příjezdové cesty, celou noc nás nic nerušilo.

Wellness penzion Maxim Bojnice

Jak nám v penzionu chutnalo? Velmi. Při snídaních jsme ocenili bohatý výběr pokrmů a při večeři – no, abychom byli upřímní, po celodenním chození po okolí jsme měli tak příjemně vytráveno, že jsme večeři sežrali rychlostí kyseliny. Ale i tak jsme si stačili všimnout, že jídlo chutná jako doma (pokud tedy někdo doma umí vařit) a ani na množství jsme si nemohli stěžovat.

Tím nejlákavějším na penzionu je však jeho nové wellness centrum se dvěma saunami, vířivkou, odpočinkovou zónou a především úchvatným výhledem na Bojnice. Relax jako vyšitý.

Místní zámek milujeme a malujeme

Správně, na Bojnickém zámku se točila pohadka Šíleně smutná princezna. Procházeli jsme tedy stejnými místy, kudy při natáčení procházel Václav Neckář s Helenou Vondráčkovou. Zkoušeli jsme si do kroku zpívat také slavné písně z pohádky, ale kolemjdoucí po nás házeli ošklivé pohledy (a zeleninu), takže jsme od toho brzy upustili a nechali svůj zážitek být pouze viziálním.

Bojnický zámek znáte z pohádek

Zámek krásně doplňuje Bojnický dvůr, ulička plná ukázek středověkých řemesel s mnoha možnsotmi koupit si něco na památku**. Ve dvoře se také můžete podívat na představení s dravými ptáky, park kolem zámku je pak vhodný k romantické procházce.

Do centra Bojnic, tím pádem i k zámku a Bojnickému dvoru, se z penzionu dostanete vycházkovým krokem asi za 10 minut, nejedná se tedy o žádnou dlouhou cestu. Navíc je to z kopce, což oceníte, pokud jste nedočkaví bojnické kultury a památek. Méně už to oceníte, když se vracíte, takže cestu zpátky doporučujeme začít s mírnou časovou rezervou.

Nová vyhlídka a ZOO se sloní pamětí

Kam se hrabou rozhledny a lety balonem na bojnickou vyhlídku Čajka. Nenásilným způsobem vyčuhuje z lesů nad Bojnicemi a poskytuje nejen možnost projít se přírodou po cestě k ní, ale hlavně úžasný panoramatický výhled na celé město včetně zámku.

Pro nás milovníky zvířat však byla tím nejlepším na celém výletu bojnická ZOO. Nejstarší ZOO na Slovensku je na to, kolik toho pamatuje, velice moderně zařízená a naleznete v ní pestrou škálu zvířat od slonů přes lvy a tygry až po opice nebo naše oblíbené surikaty, které na návštěvníky hleděly se stejným výrazem, jako my o několik hodin později na blížící se talíř s večeří.

Místní ZOO je nejstarší na Slovensku

Posledním místem, které stojí za zmínku, jsou bojnické lázně a termální koupaliště. My sami jsme radši strávili den se zvířaty, ale od ostatních hostů penzionu jsme se dozvěděli, že koupání v termální vodě si užili a určitě stojí za to si na ně pár hodin z dovolené vyhradit. Abychom vás povídáním neunavili, to bude k našim zážitkům ve Wellness Penzionu Maxim *** vše. A pokud jsme vás i tak unavili, jeďte si odpočinout – no, však víte kam.

Autor článku:

Aktualizováno: 24. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet