Cestovní deník: Hotel Adam & Spa ***

Stále rozšiřujeme náš cestovní deník a testujeme pro vás hotely z celé naší nabídky. Tentokrát jsme se vydali do Polska za relaxací a osobně jsme pro vás ověřili Hotel Adam & Spa *** v krásném lázeňském městě Kudowa-Zdrój. A jaký je výsledek?
Cestovní deník: Hotel Adam & Spa ***

Na místo se dostanete pohodlně a bez větších obtíží

Kudowa-Zdrój má pro české návštěvníky tu výhodu, že jde hned první město za hranicemi, takže se nemusíte připravovat na složitou cestu do zahraničí. Stačí nastudovat cestu do Náchoda a dál už je to coby kamenem dohodil.

Pokud se vydáte autem, určitě oceníte, že už v centru města je několik ukazatelů na Hotel Adam & Spa ***. Poslední je 50 m od hotelu, protože se z hlavní silnice musí nečekaně odbočit do malého kopce doprava. U hotelu je parkoviště. Je sice menší, ale po celou dobu tam vždy nějaké volné místo bylo.

Velké plus je, že se na místo dá dostat i vlakem nebo autobusem, který jsme sami zvolili při cestě nazpět. Pravidelně (i o víkendech) jezdí autobus z Kudowy-Zdróje (zastávka je 50 m od hotelu) na hlavní autobusové a vlakové nádraží v Náchodě. Cesta trvá zhruba 15 minut a stojí cca 12 Kč (2 zł). Tady se dá přeskočit na vlak či autobus, který už jede směrem, kam člověk potřebuje.

Zámecký styl okouzlí každého

Samotný hotel najdete u centra a přesto ve skvělé lokalitě - za ním už najdete pouze lesopark a typické místní vilky. Na své si tak přijde ten, kdo chce mít blízko na hlavní kolonádu i ten, kdo hledá především klid.

Ačkoliv budova nebudí žádný majestátní dojem, interiéry hotelu jsou vybaveny v zámeckém stylu - koberce, konferenční místnost, posezení s krbem i stylová restaurace, která ukrývá hned několik architektonických stylů.

Ubytováni jsme byli v pokoji, který taktéž potvrzoval náš první dojem - ubytování je zde na vysoké úrovni. Pokud nemáte speciální přání (oddělené postele, dětská postýlka aj.), v prostorném pokoji vás čeká dvoulůžková postel a jedna postel jako přistýlka. Dále nechyběla také televize (i s českými programy - Nova, Prima, ČT1), skříň, stůl se setem na přípravu kávy a čaje, ukrytá lednice, posezení (křesla a stolek), noční stolek. Zkrátka vše odpovídalo nabídce a to nás velmi potěšilo.

Hotel Adam & Spa ***

V koupelně pak nechybí ručníky, šampon, mýdlo a fén. K dispozici ale není župan ani přezůvky do wellness. Body navíc ubytování získává také tím, že každý pokoj má balkon a uklizečka pokoje uklízí každý den.

Stravování tak trochu jinak

Ne, že by nám v hotelové restauraci nechutnalo, ale neshodli jsme se na tom, zda nám její rozložení tak úplně vyhovovalo. Restaurace se totiž skládá ze dvou (možná tří) odlišných místností.

Hotel Adam & Spa

V té první sedává nejvíce lidí (protože je nejblíže k jídlu), je stylizovaná do zámeckých prostor a rozhodně stojí za to. Druhá je hned vedle (oddělená dveřmi) - jsou tu dřevěné lavice i obložení, kožešiny a celkově vše zapadá do takového loveckého stylu.

No a pak je tu ještě třetí místnost, ale ta je o kousek dál. Sice by se dala označit za nejluxusnější z nich, ale, zřejmě vzhledem ke vzdálenosti, byla stále prázdná.

Jídlo se podává formou bufetu - snídaně od 8:00 do 10:00 hodin a večeře od 17:00 do 18:00 hodin (což je poměrně brzy). Na snídani nám na bohatě obloženém stole nechybělo nic ze sladkých ani slaných jídel. Večeře zahrnovala vždy jeden druh polévky a několik jídel na výběr + spoustu zeleninových salátů. Nechyběl ani dezert - ovocný koktejl, ovocná pěna.

Nápoje u večeře se platí (ale jsou to normální ceny: cola 4 zł, atd.). Ale pozor, je nutné platit hned u večeře a pouze ve złotých.

Adam & Spa

TIP Travelkingu: Pokud se nechcete u jídla dívat na vycpanou lišku, místnost s loveckým stylem rozhodně nedoporučujeme. :) Jinak je místnost opravdu stylová.

Hotelové wellness nám bylo vždy k dispozici

Wellness najdete v 1. patře a když neomezený vstup, tak tedy neomezený. Nemuseli jsme se nikde nahlašovat nebo prosit o klíče, stačilo vejít do šatny, převléct se a relax mohl začít.

Další šatna se sprchami je pak za prosklenými dveřmi ve wellness, které nám pak nabídlo to, co fotky jen slibovali - bazén s tryskami a masážními lehátky (výhodou je, že si trysky člověk zapíná sám). Bazén by se dal označit za studenější a třeba kolegyně Nikol do něj nakonec nevlezla vůbec. I přes nižší teplotu (skvělou po saunování) a ne úplně velké rozměry se v něm ale trochu zaplavat a protáhnout rozhodně dalo.

Hotel Adam & Spa ***

Dále jsou tu dvě vířivky (opět si je člověk ovládá sám) - ty už byly příjemně vyhřáté a parní sauna (i tu si ovládáte sami). Když jsme vylezli ze sauny, zamířili jsme na relaxační lehátka. Obecně ve wellness bylo nejvíc lidí vždy po večeři (po 17:30), přes den poté mnohem méně a většinu wellness jsme měli jen pro sebe. :)

V patře mínus jedna jsme poté objevili ještě jednu relaxační místnost plnou skvělých polohovacích lehátek s vlastní televizí. Při naší návštěvě jsme chytali však pouze jeden polský program, což výsledný dojem poměrně kazilo.

Adam & Spa


Zažít můžete mnohem víc. Ne vždy to ovšem vyjde.

Ve wellness najdete ještě další místnosti, které jsou určené pro placené procedury (koupele, kosmetiku, masáže, …). Na ně je nutné objednat se předem (nejlépe při rezervaci). U naší nabídky jsme na ně mohli využít také slevový voucher v hodnotě 50 zł. Ten je potřeba ukázat/nechat dole masérkám, ty totiž píší účet, který předají na recepci. Procedury se platí až při check outu na recepci (buď ve zł hotově anebo kartou).

Naše neotužilá Nikol si zde objednala dvě masáže. Jedna měla trvat 20 minut, dohromady tedy 40 minut… no obě dohromady trvaly 25 minut, ale zaplatit to chtěli samozřejmě celé. Paní masérka od nás tedy získává velké mínus.

Další možnost k odreagování najdete v druhé „lovecké“ jídelně, kde je k dispozici kulečníkový stůl. Super aktivita je také možnost opalování na střešní terase. Ve wellness jsme objevili také fotbálek.

Ještěže je ta polština tak podobná

Dalším mínusem hotelu je, že prakticky nikdo zde neumí anglicky. Spoléhají na to, že čeština - polština jsou si podobné a člověk se dorozumí. To je sice částečně pravda, ale i tak jsme dost věcí nepochopili a vznikali kvůli tomu zbytečné zmatky. Ač je tedy jinak personál moc příjemný a milý, tento „handicap“ tím jen tak nedožene.

Vypravili jsme se na kolonádu

Většina lidí jezdí do lázní kvůli kolonádám a léčivým pramenům a tak jsme je nemohli vynechat ani my. A cca 750 metrů od hotelu jsme to našli. Vše začíná lázeňským parkem plným kytiček, fontánek, laviček, kaváren, stánků se suvenýry (což byla pro nás méně zajímavá část). Po tom, co jsme se prodrali vším možným, co se dá na kolonádě prodávat, jsme konečně dorazili k minerálnímu prameni, který si každý může nabrat a popíjet dle libosti. A musíme konstatovat, že jak je blahodárný, tak není vůbec dobrý. :)

Tip Travelkingu: Ve městě sídlí i oblíbená tržnice pro české zákazníky, která vás překvapí nízkými cenami, nabídkou různorodého zboží, včetně výrobků místních farmářů a levných kvalitních potravin.

Kudowa-Zdrój

Park má asi tři „základní trasy“ a procházením tady můžete strávit klidně celý den a pokud toužíte po místní specialitě, kterou si vychvalují nejen naši zákazníci, tak se dá přes park dojít na místo zvané Smażalnia Ryb, kde si můžete dát čerstvého smaženého pstruha, nebo kapra či lososa. Porce ryby s hranolkami, zeleninou a nápojem vyšli okolo 200 Kč. Kromě fajn jídla se tu můžete pokochat i pěkným rybníčkem, koňmi, bílým pávem, sbírkou starožitností nebo dřevěnými vyřezávanými sochami.

Poznávejte místa, která znáte z filmů

Kousek od hotelu je také aquapark, kam se dá zajít, když by někomu nestačil ten „ledový“ hotelový bazén. U aquaparku je cestičky osázená stromy, které vysadili slavné osobnosti, které město navštívili. Jeden z nich byl např. režisér Letopisů Narnie.

Ve městě dále najdete také několik muzeí a pokud máte raději přírodu, máme pro vás další tip - zajeďte si k Bludným skalám, kde se natáčely Letopisy Narnie nebo do Národního parku Stolové hory.

Sečteno, podtrženo, vyhodnoceno

A jaké jsou na takový víkend vlastně náklady? Vždy záleží odkud jedete, ale nás například cesta z Brna vlakem do Náchoda vyšla na 179 Kč, autobus z Náchoda do Kudowa-Zdrój cca 12 Kč. Takže cesta tam i zpět do 400 Kč na osobu.

Pokud člověk plánuje masáž, tak ta stojí v rozmezí 60 - 200 zł (ale máte slevu 50 zł). Kapesné záleží na chuti utrácet v kavárnách na kolonádě, apod. Nám stačilo pro 2 osoby na 3 dny 1 000 Kč s tím, že jsme si poseděli v kavárně, večer na skleničce, koupili oběd i láhev vína na večer. Koruny a eura rozměníte pak rozměníte i přímo na místě v některé ze směnáren.

Jednoznačně tak můžeme říct, že i přes některé nedostatky (urychlená masáž, úroveň angličtiny) jsme si víkend užili a hotel i lokalitu tak můžeme srdcem doporučit všem, kteří si chtějí užít wellness a mají rádi lázeňskou atmosféru.

Jen bacha na ten „zákeřně studený“ bazén! :)

Autor článku:

Aktualizováno: 19. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet