10 nejkrásnější míst Evropy podle TripAdvisoru v roce 2018

Nevíte, kam se vydat na dovolenou? Máme pro vás deset nejlepších destinací, které oceňují sami cestovatelé. Nechte si poradit od portálu TripAdvisor, odborníka na cestování. Nejkrásnější města Evropy čekají na vaši návštěvu. Sbalte si kufr, vyrážíme!
10 nejkrásnější míst Evropy podle TripAdvisoru v roce 2018

TripAdvisor je americký cestovatelský portál zaměřený na shromažďování recenzí a tipů od cestovatelů pro cestovatele. Od svého založení v roce 2000 si ho oblíbili uživatelé z celého světa. Najdete tu recenze na hotely a restaurace a tipy, kam v jaké lokalitě vyrazit na výlet nebo jak si dovolenou užít s dětmi i v páru, luxusně i za babku.

Nejlepší hotely, restaurace a místa získávají od TripAdvisoru každoročně ocenění Traveller´s Choice. V nabídce Travelkingu můžete dokonce najít hotely, které tuto cenu za svou zemi či region získaly. Díky hodnocení od cestovatelů může TripAdvisor vytvářet seznamy oblíbených míst. Destinace, které se ocitnou na seznamu TOP 25, si lidé skutečně zamilovali a opakovaně se k nim vrací. My vám dnes přinášíme deset nejkrásnějších měst Evropy v roce 2018. Tady jsou:


1. Paříž, Francie

Paříž – město lásky, módy, umění. Toto místo vévodí zároveň i světovému žebříčku, a nese tak punc nejkrásnějšího města světa. Podle TripAdvisoru byste si v hlavním městě Francie neměli nechat ujít Muzeum Orsay, Lucemburské zahrady a čtvrť Le Marais se zachovalými historickými paláci a domy šlechticů. Je toho ale tolik, co všechny turisty na Paříži láká. Kdo by nechtěl alespoň jednou za život shlédnout na svět z Eiffelovy věže, vstoupit do katedrály Notre Dame nebo nasávat uměleckou atmosféru na Montmartu?

paříž


2. Londýn, Velká Británie

V odvěkém soupeření mezi Anglií a Francií skončila tentokrát Anglie na druhém místě. Přesto, Londýn nabízí úchvatnou architekturu, muzea a další turistické atrakce. Nevynechte projížďku typickým dvoupatrovým autobusem, střídání stráží u Buckinghamského paláce či návštěvu Britského muzea s jednou z největších sbírek umění na světě. Jestli chcete mít na město pořádný výhled, nastupte na obří ruské kolo zvané London Eye čili Londýnské oko.

londýn


3. Řím, Itálie

Skutečně velkolepým zážitkem je dovolená v Římě, kolébce antické civilizace. Koloseum, fontána Trevi, impozantní chrámy – nebudete vědět, kam se podívat dřív. Návštěva Říma není jen potravou pro duši, ale i pro tělo. Ochutnejte pravou italskou zmrzlinu gelato či pizzu z tenkého těsta a zjistěte, jak má chutnat pravé espresso. A i když utratíte spoustu peněz na tržištích či v luxusních módních buticích, Řím vás nakonec po všech stránkách obohatí.

řím


4. Kréta, Řecko

Zavítejte na ostrov, kde se zrodil vládce olympských bohů Zeus. Kréta je klenot Středozemního moře s bohatou historií sahající téměř 2 000 let před narození Krista. Po stopách antické civilizace se tu můžete dodnes vydat v Archeologickém muzeu Heraklion a při zkoumání archeologických vykopávek. Kréta ale nežije jen historií. Zamiřte se přesvědčit do okouzlujícího přístavu a rovnou si připravte i plavky.

kréta


5. Barcelona, Španělsko

Hlavní město Katalánska láká především na architektonické skvosty Antonia Gaudího. Jeho domy poznáte na první pohled podle nezvyklých tvarů oken a stěn a nečekané barevnosti, která přitáhne vaši pozornost. V Barceloně pobýval také malíř Salvador Dalí, není tedy divu, že toto místo je prosyceno surrealistickou atmosférou a všudypřítomným uměním. Barcelona má velké lákadlo také pro sportovce – velkolepý fotbalový stadion FC Barcelona.

barcelona


6. Praha, Česká republika

Těší nás, že se stověžatá Praha umístila tak vysoko v žebříčku nejoblíbenějších evropských destinací. Tento úspěch jen dokládá, že zdejší atmosféry se jen tak nenabažíte. Do Prahy přijíždí turisté z celého světa, aby si prohlédli Pražský hrad, Malou stranu a orloj na Staroměstském náměstí a prošli se po Karlově mostě. Pokud chcete poznat také jinou tvář Prahy, navštivte třeba parky – Vyšehrad a Divokou Šárku – nebo pražskou ZOO. Za úžasnou sbírkou umění pak zamiřte do Lobkowiczkého paláce. Poradíme vám navíc, kdy a jak využít vstupy zdarma.

praha


7. Istanbul, Turecko

Hlavní město Turecka nabízí zážitek s nádechem orientu, stále však v moderních podmínkách. Na první pohled vás zaujme majestátní Modrá mešita s šesti minarety z počátku 17. století tyčící se nad městem. V pátky patří mešita jen Muslimům pro jejich bohoslužby, jindy se sem můžou podívat také turisté. Mešity, palmy, turecké lázně a rozlehlá tržiště tvoří dohromady jedinečnou mozaiku, kterou byste si neměli nechat ujít. Na posilněnou zvolte samozřejmě pravý turecký kebab.

istanbul


8. Lisabon, Portugalsko

V Lisabonu se snoubí středomořská uvolněná atmosféra s historickou tváří města. Při procházce centrem si prohlédnete krásná historická náměstí s kamennými domy a sochami. Dominantou města je Belémská vež z dob zámořských objevů, která byla zapsána na seznam UNESCO. S historií a bohatou kulturou Portugalska se blíže seznámíte v lisabonském muzeu. Další velké lákadlo představuje zdejší oceánárium, dle TripAdvisoru nejlepší na světě, navíc vybavené i pro návštěvu s malými dětmi.

lisabon


9. Mallorka, Baleárské ostrovy

Mallorka je jeden z největších Baleárských ostrovů a zároveň největší ostrov Španělska. Spojte koupání ve třpytivém moři s turistikou nebo rovnou horolezectvím. Mallorka se na rozdíl od sousedních ostrovů pyšní krásnou zelenou přírodou, a tak není divu, že se dostala do TOP10. Ze zdejších památek rozhodně stojí za návštěvu katedrála La Seu či jeskynní komplexy Coves dels Hams a Covel del Drach.

mallorca


10. Santorini, Kyklady

Ostrov Santorini (oficiálně Thera, tedy divoká) leží v Egejském moři a je jedním z nejromantičtějších míst v této oblasti. Poznáte jej na první pohled podle snových barevných domků, které vystupují ze strmých skal nad mořem. Ve města Oia si užijete úchvatné západy slunce a kulinářské zážitky v tavernách, v hlavním městě Thíra neváhejte navštívit Galerii výtvarného umění Mati. Na Santorini najdete také četná vinařství.

santorini


Slovo závěrem...

Do seznamu TOP25 se dostala ještě další italská města i řecké ostrovy, město tulipánů a sýrů Amsterdam, ale také Budapešť, Vídeň či Krakov, kde se můžete díky Travelkingu ubytovat a prohlédnout si zdejší památky.

Autor článku:

Aktualizováno: 26. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Objevujte Česko s Travelkingem

Vybírejte z jedinečných a ověřených pobytů

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet