Není nic lepšího, než vyměnit sychravý podzim třeba právě za Turecko. Příjemné teploty, výlety po UNESCO památkách a luxusní ubytování až v 5* hotelích udělají vaši dovolenou nezapomenutelnou.
Není nic lepšího, než vyměnit sychravý podzim třeba právě za Turecko. Příjemné teploty, výlety po UNESCO památkách a luxusní ubytování až v 5* hotelích udělají vaši dovolenou nezapomenutelnou.

Dovolená v Turecku ve 4* - 5* hotelích

Koupání v tureckém moři je skvělá volba, jak si zpříjemnit podzim. O to víc si ale dovolenou užijete, pokud uvidíte kus turecké kultury. 

A abyste se po organizovaných výletech necítili příliš unavení, každý den na vás čeká luxus v podobě 4* - 5* hotelu. Vydejte se letecky do Antalye, objevte oblast Cappadocii (UNESCO) a relaxujte u moře nebo hotelového bazénu.¨

Ideální doba pro návštěvu Turecka - říjen až začátek listopadu

Návštěva Turecka v říjnu (či na začátku listopadu) patří k nejvhodnějšímu období pro dovolenou v této lokalitě. Vyhnete se totiž nesnesitelně vysokým teplotám, které zde panují během léta - můžete se tak v průměru těšit na příjemných 27 °C . 

Tedy ideální teploty pro podnikání výletů do okolí i ke koupání. Vyhnete se také přeplněným plážím a davům turistů, které proudí během hlavních letních měsíců.

Výlety po památkách UNESCO

Díky organizovaným výletům s průvodcem se nemusíte bát, že byste přišli byť jen o jedinou zajímavou památku v této lokalitě. Zavítáte tak do proslulé oblasti Cappadocia (UNESCO), kde můžete obdivovat podzemní města, nebo třeba skalní svatyně.

Kromě toho si užijete města Antalya. I zde najdete spoustu architektonických skvostů a zajímavých míst - navštívíte například impozantní minaret nebo tzv. Hadriánovu bránu, která nese jméno po tehdejším císaři.

Program

1. den: Přílet do Antalye

  • Po příletu vás vyzvedne anglicky mluvící průvodce a odvede vás na hotel, kde vám nabídnou osvěžující uvítací drink. Přenocujete v hotelu v Antalyi (v jednom z těchto hotelů).

2. den: Cappadocia a Konya

  • Konya je město asi s milionem obyvatel a je proslavené díky dervišským tancům Mevlana. Dervíšové jsou muži, kteří tancují v roztodivných krojích připomínající dlouhé šaty, mají roztažené ruce a točí se dokola. V Konyi navštívíte například právě palác Mevlana, který pravidelně hostí festivaly těchto tanců. Poté budete pokračovat do Cappadocie, která je díky své kráse zapsána do kulturního dědictví UNESCO (najdete zde skalní kostely, podzemní města, jeskyně...).  Poté zůstanete 3 noci přímo v Cappadocii ve 4* - 5* hotelech (například zde).

3. den: Göreme Park (UNESCO)

  • Dnes zavítáte do Národního parku Göreme (UNESCO) - jedinečná oblast, která je vymodelovaná erozí a nabízí nespočet úchvatných podívaných na skalní města, do skal vysekané kostelíky apod. Budete mít možnost svézt se horkovzdušným balónem a užít si jedinečný výhled na Cappadocii.

4. den: Cappadocia

  • Po snídani si projdete kouzelnou krajinu Cappadocie, kde můžete obdivovat tufové kužely a říční údolí. Cappadocia je slavná také pro svoje víno, v údolích jsou skvělé podmínky pro kvalitní víno díky zdejšímu klimatu. Poté zhlédnete tradiční výrobu místních koberců.

 5. den: Caravan - Serail

  • Navštívíte starodávný Caravan - Serail, který se používal v otomanské éře jako důležitý bod pro setkání obchodníků a poutníků na cestách. Poté se pokračuje přes úchvatné Tauruské pohoří. Přespíte v Sidu (v tomto či podobném hotelu).

6. den: Volný program

  • Tento den máte volný program. Můžete  nakupovat, nebo lenošit v hotelu. Zúčastnit se můžete dobrovolné exkurze kolem řeky Managvat. Uvidíte idylickou krajinu i místní želvy. U tyrkysové řeky ústící do moře můžete vyrazit na procházku, nebo si zaplavat a poté si na pláži dát nějakou grilovanou dobrotu (přespíte v jednom z hotelů tohoto typu).

7. den: Antalya - Perge

  • Vydáte se do kdysi bohatého řeckého města v Anatolii a hlavního města Pamfýlie. K vidění jsou jedinečné archeologické nálezy. Uvidíte divadlo a stadion, kolonády a Helénistickou městskou bránu. Pokračovat budete do Antayle. Navštívíte UNESCEM oceněné Staré město, městské hradby, Hadriánovu bránu a minaret. Také zavítáte do továrny šperků, kde budete mít skvělou příležitost nakoupit upomínkové předměty a turistické suvenýry pro sebe nebo své blízké. Pokud budete chtít, zakončíte svůj poslední den návštěvou show "Turkis Night". Přenocování v Antalyi (například zde).

 8. den: Odlet

  • Odjezd na letiště a odlet zpátky domů.
WOW Travel GmbH

WOW Travel GmbH

přesné lokalitu hotelů , budou upřesněny
Turecko

+ 49 230 491 159 88

info@wowtravel.de

Check In
Check Out
Domácí mazlíček
Bezbariérovost
Parkování