V Apartmánech Kľak zažijete tu pravou horskou dovolenou! Můžete se těšit na nepřeberné množství výletních cílů v CHKO Strážovské vrchy a pohoří Malá Fatra, ale i bohaté vyžití přímo v areálu s minizoo a 3 dětskými hřišti. V restauraci vám naservírují chutnou polopenzi a dovolenou dotáhne k dokonalosti relax ve wellness centru se saunami a vířivkou.

O ubytování

Apartmány Kľak jsou součástí horského resortu Skiarena Fačkovské sedlo s restaurací, apartmány, chatou, atrakcemi pro děti a sjezdovkami, který najdete v horském sedle mezi pohořími Malá Fatra a Strážovské vrchy. Resort nabízí dostatek vyžití v každém ročním období a zažijete zde skvělou dovolenou v páru i s rodinou.

V létě musíte využít hlavně skvělých příležitostí k horské turistice, které vám chráněná krajinná oblast Strážovské vrchy a okolí nabízí. Udělejte si túru na vrchol Kľak (4,8 km) nebo navštivte vesničku Vrícko (18,6 km), pramen řeky Nitry (1,9 km) či 30 m vysoký Kľacký vodopád (23 km). V okolí vede také 15 km dlouhá cyklotrasa s informačními tabulemi věnovanými místní flóře a fauně.

Seznamte se i s okolními památkami, navštivte třeba romantický zámek v Bojnicích (25,7 km) nebo obec Čičmany (11,5 km) s tradičními dřevěnými domky. Více se o kultuře okolí dozvíte v Muzeu slovenské dědiny v Martinu (39,8 km) a v Banském skanzenu báně Cígeľ (29,6 km).

Nejen na rodiny s dětmi čeká v Bojnicích (25,4 km) zoologická zahrada, areál sokolníků a muzeum pravěku. Nebo si zajeďte do Osady Dallas (7,4 km) a prohlédněte si okolí z koňského hřbetu. V zimě se můžete těšit na 4 vleky, 3 modré, 2 červené a 2 černé sjezdovky přímo v areálu a 15 km dlouhou běžkařskou trať pod Fačovským sedlem.

Kde budete spát?

Perfektním dovolenkovým útočištěm vám bude moderně vybavený pokoj nebo apartmán. Všechny disponují vlastní koupelnou se sprchovým koutem, WiFi připojením a televizí.

  • Dvoulůžkový pokoj č. 12 měří 15 m² a je vybavený manželskou postelí, rozkládací pohovkou a šatníkem. Z oken pokoje si užijete krásný výhled na hory.

  • Apartmán č. 11 o ploše 40 m² zahrnuje ložnici s manželskou postelí a obývací pokoj, kde najdete plně vybavenou kuchyňku, jídelní stůl a rozkládací pohovku. K apartmánu patří také terasa s výhledem na vrchol Kľak.

  • Apartmán č. 4 má plochu 50 m² a skládá se ze samostatné ložnice s manželskou postelí, obývacího pokoje s plně vybaveným kuchyňským koutem, jídelním stolem a rozkládací pohovkou a terasy s výhledem na horu Kľak.

Na čem si pochutnáte?

Přímo v apartmánovém domě se podávají snídaně formou pestrého bufetu, další jídla se servírují v restauraci Salaše Kľak, vzdálené cca 150 m. Ta vás okouzlí prostředím dřevěné koliby a nabídkou klasických slovenských i mezinárodních jídel, včetně bezmasých pokrmů a specialit z grilu. V kuchyni si navíc potrpí na využívání lokálních surovin a tradičních postupů.

Kde budete relaxovat?

Součástí areálu je stylové wellness & fitness centrum s vířivkou, finskou saunou, 2 parními saunami, zážitkovou sprchou, odpočinkovou místností a malou posilovnou.

Cestujete s dětmi?

Dětem zajistí dostatek vyžití rovnou 3 venkovní dětská hřiště s dřevěnými prolézačkami, skluzavkami a dalšími prvky. V areálu je navíc minizoo s prasátky, slepičkami, husami, zajíčky a muflony či obora s daňky, jeleny, kamzíky...

Něco navíc

Ideální ubytování pro sportovce a výletníky by se přece neobešlo bez úschovny kol a lyží – o vaše sportovní vybavení bude skvěle postaráno

Apartmány Kľak

Apartmány Kľak

Fačkovské sedlo 46 , Kľačno
Slovenská republika

Provozuje společnost:
KLAK s.r.o IČ: 36775550


0918397949

info@klakpd.sk

Check In
15:00 - 19:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Lyžárna
Fitness
Minibar
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
3,7 km
Zastávka
0,2 km
Sjezdovka
0,6 km
Běžkování
0,6 km

Tipy na výlet

Čičmany

Čičmany Tip na výlet

Vesnička Čičmany vyniká jedinečnou lidovou architekturou, která vás přenese v čase. Její charakteristický ráz vychází z bílé ornamentální výzdoby dřevěnic. Těch je tu celkem 136 a dohromady tvoří jedinečnou památkovou rezervaci. Podobná ornamentika jako na domech se pak nachází také na výšivkách čičmanských krojů a ubrusů. Obec najdete v obklopení Strážovských vrchů a Malé Fatry, takže si můžete naplánovat klidně celodenní výlet.

Nimnica
Nimnica
Spa & Aquapark Turčianske Teplice
Spa & Aquapark Turčianske Teplice
Súľovské skály
Súľovské skály