Připravte se na skvělý wellness zážitek v útulném Thermal Panzió Igal. Od městských lázní Igali-Gygyfördő budete jen 200 m, přímo v penzionu navíc najdete 2 sauny a krytý termální bazén, skvělou relaxaci tak budete mít opravdu na dosah ruky. Gastronomické nadšence potěší i vynikající polopenze se snídaněmi i večeřemi ve formě bohatých bufetů a v pauzách mezi termálními koupelemi můžete objevovat okolí plné přírodních krás a historických památek.

O ubytování

Thermal Panzió Igal *** najdete v maďarském městečku Igal, jen 200 m od místních termálních lázní a cca 45 km od Balatonu. Termální lázně budou samozřejmě nejvyhledávanější místní atrakcí, lokalita vás ale okouzlí i krásnou přírodou a zajímavými historickými památkami.

Při procházce lázeňským městem se zastavte u římskokatolického kostela (1,1 km), původně z 15. století, který ale svou současnou podobu získal v roce 1756. Podívejte se k pomníku obětem světové války v kostelní zahradě a na hřbitovní kapli (1 km) s unikátní architekturou, nebo se projděte na kopec Kalvária (1 km), tvoření zbytky budov zničených při porážce vojska Rákócziho Kuruce v roce 1707.

Na výlet si zajeďte do okresního města Kaposvár (25,3 km), kromě mnoha zajímavých historických památek (Pamětní dům Gyuly Takátse, Divadlo Csikyho Gergelyho, pozůstatky benediktinského opatství Szentjakabi) zde najdete také zážitkové lázně Virágfürdő nebo jezdeckou akademii Pannon a koňskou farmu Meistro. O kousek dál můžete navštívit skanzen Szenna (34,2 km), který získal ocenění Europa Nostra, nebo zábavní park Katica Farm Experience Center (38,9 km).

Skvělými atrakcemi je samozřejmě lemovaný také břeh Balatonu (45 km). Na kolech si můžete projet slavnou trasu Balaton Ring, podívat se do lázeňského městečka Balatonfüred (54 km) a za návštěvu stojí i půvabný poloostrov Tihany (46,6 km) s krásným benediktínským opatstvím a lány voňavé levandule.

Kde budete spát?

Ubytujete se v útulném dvoulůžkovém pokoji s manželskou postelí nebo oddělenými jednolůžky. V každém pokoji budete mít k dispozici televizi a vlastní koupelnu se sprchovým koutem a toaletou. Některé pokoje mají také vlastní balkón nebo terasu.

Do některých pokojů je také možné umístit přistýlkou a ubytovat se tak s dítětem či třetí dospělou osobou.

Na čem si pochutnáte?

V rámci polopenze se můžete těšit na výtečné snídaně a večeře ve formě bufetu. Ochutnáte regionální speciality, nechybí ale ani osvědčená mezinárodní jídla. Součástí restaurace je prostorná venkovní terasa, kde si za hezkého počasí můžete vychutnat jídlo nebo třeba šálek kávy. Na oběd si vyberte nějakou lahůdku à la carte, nebo vyrazte do některé z okolních restaurací.

Kde budete relaxovat?

Malé wellness centrum s finskou a infrasaunou najdete přímo v penzionu, navíc si zde můžete zaplavat v krytém termálním bazénu s minerální vodou. Jen 200 m odsud na vás potom čekají vyhlášené lázně Igali-Gygyfördő, které patří k nejstarším lázním v jižním Zadunají.

Najdete v nich rovnou 13 bazénů - 5 vnitřních (termální, lázeňský, zážitkový, lázeňský si zážitkovými prvky, ponorný), 6 venkovních (lázeňský se zážitkovými prvky, plavecký, 3 dětské, plážový) a 2 částečně kryté termální bazény. Lázně využívají ve svých termálních bazénech léčivou vodu vyvěrající z hloubky více než 600 m. Dále se můžete těšit na saunový svět se 2 finskými a 2 infrasaunami a relaxační zónu s pohodlnými lehátky.

Thermal Panzió Igal

Thermal Panzió Igal

Rákóczi tér 25/a , Igal
Maďarsko

Provozuje společnost:
Igal Szolgáltató Kft. IČ: 1409303794


+36 307 319 778

thermalhoteligal@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Půjčovna kol
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,9 km
Vzdálenost od lázní
0,2 km
Zastávka
0,1 km
Aquapark
0,2 km

Tipy na výlet

Balaton

Balaton Tip na výlet

Balaton je největší jezero ve střední Evropě a právě kvůli jeho velikosti se mu v maďarštině říká také Magyar tenger – Maďarské moře. Dnes se tato kdysi nejoblíbenější letní destinace stává mezi Čechy opět velmi populární. A není divu, na své si zde přijdou rodiny s dětmi, rybáři, jachtaři, surfaři, cyklisté i senioři. Mladí tu najdou mnoho možností zábavy až do ranních rodin, starší generace může relaxovat v proslulých lázních. V okolí jezera se jich nachází hned několik.

Co všechno můžete dělat u Balatonu?

  • vodní sporty: například surfing, vodní lyže, šlapadla
  • rybaření
  • pěší turistika
  • cykloturistika
  • lázeňské procedury

Z turistických cílů lze jmenovat krásný barokní zámek Helikon, muzeum kočárů či muzeum hraček, ve kterém si děti budou připadat jako v ráji. Pokud vám během výletů vyhládne, rozhodně nemusíte zoufat, protože místní nabídka pokrmů je opravdu široká. Dát si můžete například i u nás oblíbené langoše, různě upravované ryby nebo pikantní rybí polévku halászlé. Dále můžete vyzkoušet túrógombóc – tvarohové knedlíky se smetanou a cukrem nebo studené ovocné polévky.

Více informací
Tihany
Tihany
Město Balatonfüred
Město Balatonfüred
Balaton Bike Ring
Balaton Bike Ring