Chorvatské městečko Vrbnik je známé především jako producent jedinečného vína žlahtina, a právě vínu je zasvěcen i moderní Hotel Vinotel Gospoja ****. Ten vás okouzlí moderními pokoji s krásným výhledem, výtečnou polopenzí i vzdáleností od moře – od pláže vás bude dělit doslova jen minuta chůze. Pokud se chcete opravdu rozmazlit, využijte také stylové wellness centrum se saunami a bazénem, které je součástí hotelu.

O ubytování

Stylový hotel s vinařskou tematikou Vinotel Gospoja **** se nachází v rybářském městečku Vrbnik na východním pobřeží oblíbeného ostrova Krk. Od hotelu je to jen asi minutu chůze na pláž Zgribnica a 5 minut do centra městečka.

Jedním z hlavních lákadel Vrbniku je místní víno žlahtina, které se nevyrábí nikde jinde na světě. Okouzlí vás také středověký ráz městečka s kouzelnými ukázkami původní architektury. Mezi místní významné památky patří kostel Nanebevzetí Panny Marie (400 m), renesanční zvonice (400 m), knihovna bratrů Vitezićů (450 m) nebo gotická kaple svatého Růžence (350 m).

Na výlet můžete vyrazit ke zřícenině hradu Gradec (6,8 km), k jezeru Ponikve (12,4 km) nebo za potápěním, k oblíbenému útesu Mala Glavina (10,5 km). Přes ostrov Krk vedou různorodé turistické stezky a cyklostezky, můžete si užít plavbu lodí, nebo se suchou nohou dostat ke kontinentální části Chorvatska, tu totiž s ostrovem pojí Krčki most (26 km).

Moře a pláže

Stačí jen sejít z kopce dolů a ocitnete se na pláži Zgribnica (110 m). Pláž je spíše menší, oblázková a betonová, s postupným sestupem do moře a tyrkysovou vodou. Za čistotu prostředí byla odměněná Modrou vlajkou a dostatečný komfort zde zajistí restaurace, sprchy, šatny a slunečníky a lehátka k zapůjčení.

Na pobřeží Vrbniku najdete obecně hlavně menší, oblázkové pláže, například Nuluk (600 m) nebo Podkovač (700 m). Pokud vám ale nevadí menší procházka či zajížďka, určitě si udělejte výlet k pláži Potovošče (3,4 km), která patří k nejkrásnějším v okolí. Je písčito-oblázková, s mírným sestupem do moře, v zátoce obklopené stromy a přírodou. U pláže je parkoviště a přes léto zde najdete také stánky s občerstvením.

Kde budete spát?

Vinařské téma prostupuje celým hotelem. Pokoje v přízemí jsou věnované červeným chorvatským vínům, pokoje v prvním patře bílým vínům a druhé patro je pojmenované po typickém víně žlahtina. Všechny pokoje mají vlastní koupelnu, klimatizaci a televizi a k dispozici budete mít i WiFi připojení.

  • Pokoje Standard měří 26-29 m² a jsou vybavené manželskou postelí, psacím stolem a křeslem k posezení. Můžete si vybrat mezi variantou směrem k moři a variantou s výhledem na moře.

  • Pokoje Superior mají plochu 25 m² a vlastní balkon s výhledem na moře. K vybavení patří manželská postel, psací stůl a křeslo.

  • Rodinné pokoje Standard je velký 38-42 m² jsou ve variantě směrem k moři nebo s výhledem na moře a skládají se ze samostatné ložnice s manželskou postelí a obývacího pokoje s pohovkou. Nechybí psací stůl.

  • Rodinné pokoje Superior (44 m²) zahrnují samostatnou ložnici s manželskou postelí a psacím stolem, obývací pokoj s pohovkou a balkon s výhledem na moře.

  • Rodinné apartmány o ploše 78 m² nabídnou 2 samostatné ložnice s manželskýli postelemi, obývací pokoj s posezením, 2 koupelny a 2 balkony, i ve více lidech si tak můžete dopřát dovolenou v naprostém komfortu.

  • Pokoje Deluxe o ploše 29-32 m² zaujmou i ty nejnáročnější cestovatele. Kromě komfortního vybavení ve formě manželské postele, psacího stolu a křesla k posezení totiž disponují také prostornou terasou s privátní vířivkou, kde si užijete relax s krásným výhledem na moře.

  • Rodinné pokoje Deluxe jsou velké 42 m², skládají se ze 2 samostatných ložnic s manželskými postelemi, křesly a psacími stoly a opět je jejich součástí terasa s privátní vířivkou.

Na čem si pochutnáte?

V útulné restauraci s působivým výhledem na Kvarnerskou riviéru a pohoří Velebit si pochutnáte na tradičních domácích jídlech v moderním pojetí. A vynechat samozřejmě nesmíte sklenku regionálního vína.

Kde budete relaxovat?

Hotelové wellness je malou oázou klidu a odpočinku. Po návštěvě finské (90 °C), středomořské (50 °C) či turecké (65 °C) sauny si můžete dopřát relax v krytém vyhřívaném bazénu nebo některou z pestré nabídky masáží a procedur.

Hotel Vinotel Gospoja ****

Hotel Vinotel Gospoja ****

Frankopanska 1 , Vrbnik
Chorvatsko

Provozuje společnost:
Gospoja P.Z. IČ: 040124578


+385 (0) 51 669 350

reception-vinotel@gospoja.hr

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Půjčovna kol
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,5 km
Vzdálenost od moře
50 m
Zastávka
0,4 km

Tipy na výlet

Ostrov Krk

Ostrov Krk Tip na výlet

Ostrov Krk patří k největším ostrovům Chorvatska. Destinace je oblíbená pro svou dostupnost – ostrov je s pevninou spojen mostem a také pro nádherné a dlouhé pláže. Ty jsou někde oblázkové a v některých místech písečné. Pláže s jemným pískem a pozvolným vstupem do vody jsou ideální pro rodiny s malými dětmi. Některé se nacházejí přímo v letoviscích, jiné můžete navštívit autem při výletech po ostrově a užít si tak klidné koupání v blízkosti úchvatné přírody.

Tradičním cílem turistů na ostrově Krk je letovisko Baška v jižním zálivu ostrova. Zdejší krásná písčito-oblázková pláž o délce 1,8 km byla oceněná i Modrou vlajkou. Kromě skvělého koupání a možností nejrůznějších vodních sportů je Baška také skvělým místem pro výlety. Na ostrově ostatně vede 300 km značených turistických a cyklistických tras. Najdete zde i majestátní hory, ze kterých je fantastický výhled na pevninu a blízký ostrov Rab.

Na jihozápadním pobřeží ostrova se nacházejí historické město a přístav Krk. Během jeho návštěvy nejvíc upoutají mohutné městské hradby, po jejichž části se můžete projít a pokochat se výhledy na město. Hlavní historickou památkou města je mariánská katedrála, která připomíná na dávnou historii celého ostrova.

Více informací
Rijeka
Rijeka
Národní park Risnjak
Národní park Risnjak
Město Kraljevica
Město Kraljevica