Užijte si dovolenou v malebné Severní Dalmácii ve Vile Imperial! Na pláž dojdete asi za 2 minuty a k dispozici budete mít i vnitřní a venkovní bazén, koupání je tak zajištěné za každého počasí. O zábavu se postará pestrý animační program pro děti a pravidelné živé koncerty tradiční dalmatské hudby, vaše chuťové buňky zase oblaží snídaně a večeře ve formě bohatých bufetů se specialitami místní kuchyně.

O ubytování

Vily Imperial (3 budovy) tvoří depandanci Hotelu Imperial *** (50 m) v chorvatských Vodicích, které jsou součástí Severní Dalmácie. Na pláž to budete mít od ubytování jen 150 metrů a do centra letoviska dojdete asi po 10 minutách chůze. Pokud jste rádi uprostřed zeleně, budou pro vás Vodice to pravé. Dokonce zde prý najdete nejhezčí palmy v celé Dalmácii. Okolo pobřeží a pláží rostou borovice, které vám v letním horku poskytnou kýžený stín.

Pokud nechcete strávit celý den jen koupáním, jistě vás potěší, že ve Vodicích najdete i zajímavé historické památky, například obrannou věž Čarićova (1,8 km) nebo kostel sv. Kříže (1,6 km). Z Vodic dojdete příjemnou procházkou po promenádě do rybářské vesnice Tribunj (4 km), která vás okouzlí historickým centrem na malém ostrůvku, kam se z pevniny dostanete po kamenném mostě. Pokud vyrazíte od Vodic na druhou stranu, dorazíte do obce Srima (1,7 km) s krásnou oblázkovou pláží, která dokonce získala ocenění Modrá vlajka za čistotu moře a vysoký standard ochrany přírody.

Na návštěvu si zajeďte i do města Šibenik (14,6 km), označovaného za klenot Severní Dalmácie. Uvidíte zde více než 20 kostelů a jiných sakrálních staveb, včetně katedrály sv. Jakuba, která je zapsaná na seznamu UNESCO. Jako rozcvičku můžete podniknout výšlap na pevnost sv. Michala (najdete ji i pod označením pevnost sv. Anny), která se tyčí 70 m nad Šibenikem, a budete z ní tak mít vynikající výhled na město a jeho okolí. V posledních letech je navíc často dějištěm různorodých kulturních akcí, zejména koncertů.

Moře a pláže

Ke koupání zve v okolí hned několik pláží, kromě té hotelové například i Punta (2,3 km) nebo Hangar (450 m). Pláž Imperial, která se nachází přímo před hotelem, měří cca 300 m a je převážně oblázková, s betonovými plochami k opalování. Díky mírnému sestupu do vody je vhodná i pro děti, zázemí zajišťují plážové bary a kavárny, sprchy či půjčovna lehátek a slunečníků. O zábavu se postará vodní skluzavka a půjčovna sportovního vybavení.

Skvělé zážitky na vás čekají také na nedaleké pláži Hangar. Do přímořských restaurací a klubů si sem můžete zajít na drink i celonoční taneční party. Přes den je pláž zase rájem pro děti, které zabaví dětský vláček a různorodé vodní i suchozemské atrakce. Sportovci využijí tenisové kurty, hřiště na plážový volejbal, ale třeba i půjčovnu šlapadel a vodních skútrů nebo školu potápění. Převlékací kabinky, sprchy či toalety jsou zde naprostou samozřejmostí, nechybí ani půjčovna lehátek a slunečníků či dozor plavčíka.

Kde budete spát?

Pohodlně se vyspíte v moderních dvoulůžkových pokojích typu Superior s interiérem ve světlých barvách a novou koupelnou se sprchovým koutem. Pokoje jsou klimatizované a některé mají i balkón. K dispozici budete mít fén na vlasy a toaletní potřeby, šatní skříň, trezor, ledničku, televizi a WiFi připojení. V pokoji najdete dvě postele, spojené do dvoulůžka nebo samostatné, ke kterým je v případě potřeby možné přidat i přistýlku.

Na čem si pochutnáte?

O vaše chuťové buňky bude náležitě postaráno v restauraci Hotelu Imperial ***, jejíž nabídka sestává především ze středomořských jídel a lokálních pokrmů. Během dne můžete posedět také na slunné terase, třeba u šálku kávy. Den završíte bohatou večeří, která je opět podávaná formou švédských stolů.

Kde budete relaxovat?

Kromě krásných chorvatských pláží láká k odpočinku také venkovní hotelový bazén s podmanivým výhledem. K dispozici navíc budete mít i vyhřívaný vnitřní bazén, zaplavete si tak opravdu za každého počasí. V hotelu najdete i saunu a plně vybavené fitness centrum s posilovacími a kardio stroji.

Cestujete s dětmi?

Nuda na této dovolené rozhodně nehrozí, děti se vyřádí na venkovním hřišti a užijí si pestrý animační program.

Něco navíc

Zábavu pro dospělé zase obstarají koncerty tradiční dalmatské hudby, které se pořádají jednou týdně v Hotelu Imperial ***.

Ville Imperial ***

Ville Imperial ***

Put Vatroslava Lisinskog 2 , Vodice
Chorvatsko

Provozuje společnost:
Regina d.o.o. IČ: 00844886215


+385 22 45 44 88

booking@rivijera.hr

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 20 €/noc - Pouze vycvičení psi do 9 kg
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Parkování za 6 €/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Fitness
Konferenční místnost
Minibar
Fén
Vnitřní bazén
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1 km
Vzdálenost od moře
100 m
Zastávka
1 km
Aquapark
17 km

Tipy na výlet

Vodice

Vodice Tip na výlet

Letovisko Vodice leží na břehu Jaderského moře 11 km severozápadně od Šibeniku. Díky mnoha vodním pramenům (odtud název Vodice) je město i jeho okolí plné zelené vegetace. Pobřeží zdobí nádherné palmy, které jsou údajně vůbec nejkrásnější v Dalmácii.

Dávnou minulost Vodice připomínají památky jako například třípatrová obranná věž Čarićova z roku 1646. Dnes se na nádvoří věže v letních měsících konají představení divadel a letního kina. Do samotné věže není možné vejít, protože je ve velmi špatném technickém stavu. Další významnou stavbou je kostel svatého Kříže postavený v gotickém slohu na začátku 15. století. Podél celého pobřeží vede malebná promenáda lemovaná palmami. Po této promenádě se dá dojít až do vedlejších letovisek Tribunj na severu a Srima na jihu.

Ke koupání a vodním radovánkám slouží dvě nejznámější pláže. Na zalesněném poloostrově Punta leží stejnojmenná oblázková pláž s pozvolným vstupem do vody. Jedná se o ideální místo pro rodiny s malými dětmi. Dále zde najdete betonovou pláž Hagar. Celé pobřeží včetně pláží je lemováno borovicemi, které během horkého léta poskytují příjemný stín.

Více informací
Aquapark Dalmatia
Aquapark Dalmatia
Šibenik
Šibenik
Národní park Krka
Národní park Krka