Ubytujte se v srdci Krušných hor, poblíž všech populárních turistických atrakcí. Penzion Avionika vám poskytne útulné zázemí, odkud budete moct vyrážet do okolní přírody, kdykoliv se vám zachce. K tomu si pochutnáte na výborné snídani, zajdete do wellness se saunou a vířivkou nebo si připravíte pochoutky z grilu na terase.

O ubytování

Penzion Avionika najdete v srdci Krušných hor v obci Kovářská. Pokud hledáte zázemí pro objevování nejdelšího českého pohoří, jste na správné adrese. Kovářská je ideálním výchozím bodem do krásné horské přírody s mnoha atrakcemi.

Krušné hory se rozkládají na severozápadě republiky a jsou rájem odpočinku i sportovních aktivit. Husté lesy, nekonečné lány a rašeliniště vytvářejí osobitý ráz krajiny, do které je radost vyrazit na túru nebo cyklovýlet.

Z penzionu to nebudete mít daleko k těm nejnavštěvovanějším turistickým cílům, jako je Boží Dar s Božídarským rašeliništěm (13 km), Jáchymov s radonovými lázněmi a prohlídkou štol (20 km) nebo Horní Blatnou s Vlčími jámami (25 km). Povinností je výstup na nejvyšší vrchol Klínovec (12 km), ale nebojte, jezdí sem i lanovka.

V zimě si s nezapomeňte přibalit lyže. V okolí totiž najdete řadu skvělých sjezdovek vhodných pro začátečníky, pokročilé i rodiny s dětmi. Skiareál Klínovec (12 km) propojený s německým Fichtelbergem nabízí dokonce nejvíce kilometrů sjezdovek z českých skiareálů. Parádní sjezdové tratě čekejte také na druhém nejvyšším vrcholu – Plešivci (28 km).

Městys Kovářská najdete jen pár kilometrů od Loučné pod Klínovcem (7 km). V malebné obci si prohlédnete barokní kostel sv. Michaela (500 m) a Mariánský sloup z roku 1706. Narazíte tu i na pozoruhodné pozůstatky uhelny. Nezapomeňte zde navštívit Muzeum letecké bitvy nad Krušnohořím (400 m), které připomíná jeden z největších leteckých bojů na našem území během druhé světové války.

Na jednodenní výlet se vypravte třeba do lázeňského trojúhelníku. Najdete tu Karlovy Vary (40 km) nebo přírodní území Slavkovský les (40 km).

Kde budete spát?

Ubytujete se v útulném pokoji s dvěma až pěti lůžky, v některých pokojích s možností přistýlky. Každý pokoj má vlastní kuchyňku s varnou deskou, lednicí, mikrovlnkou, rychlovarnou konvicí, jídelním stolem a základním nádobím.

Chybět vám nebude ani vlastní koupelna se sprchovým koutem a toaletou, šatní skříň nebo televize. Samozřejmostí je WiFi připojení zdarma.

Na výběr máte z těchto možností:

  • Dvoulůžkový pokoj s manželskou postelí nabízí příjemné ubytování v podkroví s veškerým vybavením. Měří 20 m² a je ideální pro cestování v páru.

  • Dvoulůžkový pokoj s oddělenými postelemi nabízí možnost 2 přistýlek, a tak pohodlně ubytuje až 4 hosty. Nachází se v posledním patře v útulném podkroví. Přistýlky jsou dostupné po žebřinových schůdkách.

  • Třílůžkový pokoj ocení zejména menší rodiny nebo skupina přátel. Tvoří jej 3 jednolůžkové postele.

  • Třílůžkové studio se perfektně hodí pro malou rodinu s dítětem. Součástí pokoje je manželská postel a jednolůžko.

  • Třílůžkové studio s možností přistýlky je se svými 44 m² největším pokojem v posledním patře penzionu. Najdete v něm 3 jednolůžkové postele a podkroví s možností až 6 přistýlek (dostupné po žebřinových schůdkách). Celkem tak ubytuje až 9 lidí. Studio má 2 koupelny, jednu se sprchou a druhou s vanou. Obě mají k dispozici toaletu.

  • Čtyřlůžkový pokoj je skvělou volbou pro rodiny s 2 dětmi nebo skupinku kamarádů. Prostorný pokoj tvoří 1 manželská postel a 2 jednolůžkové postele

  • Pětilůžkový pokoj měří 34 m² a nabízí tak dostatek prostoru a soukromí pro všech 5 hostů. K dispozici je zde 1 manželská postel a 3 jednolůžkové postele.

Na čem si pochutnáte?

Na něco dobrého si budete moct zajít do restaurace Avionika, která se nachází přímo v penzionu. Připraví vám tu výborné pokrmy tradiční české kuchyně, jako je kuřecí řízek, vepřové výpečky nebo halušky se zelím. Před jídlem si můžete dopřát předkrm nebo polévku dle denní nabídky. Jako sladkou tečku na závěr si objednejte lívance nebo jiný lahodný dezert.

K jídlu si dejte točenou Plzeň nebo Radler, limonádu, víno nebo nealko dle výběru. V restauraci jste kdykoliv během dne vítáni i na dobrou kávu nebo čaj. Ráno se podávají snídaně formou bufetu.

Kde budete relaxovat?

Nemůžete si vybrat mezi wellness pobytem a aktivní dovolenou? V penzionu Avionika můžete mít obojí! Přímo v jeho prostorách na vás totiž čeká příjemné wellness centrum. Odpočinete si ve finské sauně (6–8 osob), zrelaxujete ve vířivce (6 osob) a načerpáte novou energii v parním boxu. Ze stylového wellness se svěžím interiérem vyjdete jako noví.

Cestujete s dětmi?

Na zahradě penzionu čeká na nejmenší návštěvníky dětské hřiště s klouzačkou, prolézačkou a trampolínou.

Něco navíc

Co takhle letní grilování? V penzionu si odpočinete na venkovní terase, kde si lze zapůjčit gril a připravit vlastní dobroty. Oceníte i uzamykatelnou lyžárnu a kolárnu.

Penzion Avionika

Penzion Avionika

Dukelská 47 , Kovářská
Česká republika

Provozuje společnost:
Vojtěch Beer IČ: 08752052


+420 775 866 954

info@penzionavionika.cz

Check In
14:00 - 18:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Lyžárna
Konferenční místnost
Minibar
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Zastávka
0,3 km
Sjezdovka
0,9 km

Tipy na výlet

Krušné hory

Krušné hory Tip na výlet

Krušné hory (dříve nazývané Rudohoří) tvoří souvislé horské pásmo táhnoucí se v délce přes 130km. Hřeben Krušných hor je přirozenou hranicí mezi Českem a Německem. Málokterá oblast Česka je tak romantická a tajemná. Vonící lesy lákají k procházkám a výletům pěšky i na kole. Pohraniční pohoří je lemováno turistickými stezkami a cyklotrasami. Nespočtu výletních tras dominuje 242 km dlouhá Krušnohorská magistrála, spojující Cheb až s dalekým Sněžníkem. Mezi nejznámější střediska zimních sportů patří Klínovec, Boží Dar, Jáchymov, Kovářská, Kraslice, Pernink, Abertamy, Cínovec a mnoho dalších.

Při návštěvě Krušných hor byste neměli vynechat Božídarské rašeliniště, přírodní park Přebuz, Novodomské rašeliniště či daleké výhledy z mnoha rozhleden. Nejkrásnější pohled na Krušné hory nabízí rozhledna Komáří Vížka, rozhledna na Blatenském vrchu, rozhledna na Klínovci či Bleiberg u Bublavy.

Intenzivní sopečná činnost v minulosti přinesla Krušným horám bohatý výskyt kovových rud a léčivých pramenů, které daly vzniknout lázeňským střediskům v Jáchymově, Klášterci nad Ohří či Teplicích. Pozůstatky těžby naleznete v horách dodnes – navštívit můžete například Vlčí a ledové jámy, štolu sv. Martin v Krupce, štolu Lehnschafter v Mikulově či okolí dolu Svornost v Jáchymově.

Více informací
Lanovka na Klínovec
Lanovka na Klínovec
Boží dar
Boží dar
Rozhledna Blatenský vrch
Rozhledna Blatenský vrch