Chcete se na dovolené cítit jako šlechta? Vydejte se na pobyt do Penzionu Vildštejn II., který najdete přímo v areálu hradu Vildštejn, který je nejstarším hradem u nás. Těšte se na romantické, nově renovovaný pokoj, snídaně formou bufetu i večeři o 4 chodech ve stylové restauraci Hodovna. A chybět nesmí ani prohlídka hradu a jeho muzeí. Za relaxem pak můžete vyrazit do nedalekých Františkových Lázní.

O ubytování

Penzion Vildštejn II. leží v městečku Skalná v Karlovarském kraji. Jak už název napovídá penzion je součástí krásného areálu, ve kterém najdete i hrad Vildštejn a budovu Penzionu Vildštejn I. Zažijete zde opravdu pohádkovou dovolenou, ať už vyrážíte v páru nebo s dětmi.

Součástí hradní budovy jsou dvě muzea (o hradu a o hasičské technice), středověká hodovna, královský sál a obřadní síň. V zámecké budově pak najdete muzeum vězeňství a středověkou kovárnu. Pokud byste náhodou dostali chuť tento kouzelný areál opustit, v podhradí můžete obdivovat historické roubené stavby a navštívit zajímavé Geofyzikální muzeum a seismologickou stanici (600 m). Skalná je totiž častým centrem zemětřesení.

Na výlet zamiřte do blízkých Františkových Lázní (7 km), zapsaných na seznamu UNESCO. Ve městě se projdete po krásných kolonádách, napijete se z Františkova pramene a odpočinete si v krásném aquaparku Aquaforum s vnitřními i venkovními bazény, vodními atrakcemi a saunovým světem. A nemusíte ani zůstat u jednoho lázeňského města, na dosah budete mít i malebné Mariánské Lázně (43 km) nebo Karlovy Vary (49 km).

Pokud vás zajímá především okolní příroda, využijte sítě turistických tras a cyklostezek, které nedaleko hradu vedou. Mezi vyhledávané patří například Cyklostezka Ohře nebo Krušnohorská magistrála. Vyrazit můžete i do Národní přírodní rezervace SOOS (6 km), které se přezdívá "český Yellowstone", nebo do přírodní rezervace U Sedmi rybníků (2,5 km).

Kde budete spát?

V nově zrekonstruované budově se nachází tři prostorné dvoulůžkové pokoje s romanticky laděným interiérem. V pokoji najdete pohodlnou manželskou postel, úložný nábytek a mini kuchyňský koutek vybavený dřezem a rychlovanou konvicí. Každý pokoj má vlastní koupelnu se sprchovým koutem a toaletou, k dispozici budete mít také WiFi připojení.

Na čem si pochutnáte?

Jako opravdová šlechta se budete cítit ve středověké restauraci Hodovna, vzdálené jen dvě minuty chůze od penzionu. Podávají se zde tradiční pokrmy podle staročeských receptur, oceněné certifikátem Czech Specials, a nechybí ani domácí uzené výrobky. V hradní vinotéce si zase vyberete z bohaté nabídky moravských i zahraničních vín, navíc se zde pořádají pravidelné degustace.

Cestujete s dětmi?

V období svátků a prázdnin se na hradě konají interaktivní prohlídky pro děti, při kterých vás hradními prostorami provede třeba Bílá paní, Černá paní nebo sněhová princezna Ellza. Během prohlídek jsou děti aktivně zapojovány formou různých zábavných úkolů.

Něco navíc

Užít si v průběhu roku můžete i další prohlídky a tematické hradní akce, včetně královské hostiny, plesu upírů a dalších.

Penzion Vildštejn II.

Penzion Vildštejn II.

Pod Hradem 622 , Skalná
Česká republika

Provozuje společnost:
SRUBMONT Forest s.r.o. IČ: 05359911


+420 354 594 930

info@vildstejn.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětské hřiště

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,2 km
Vzdálenost od lázní
7 km
Zastávka
0,8 km
Aquapark
8 km
Sjezdovka
26 km

Tipy na výlet

Františkovy Lázně

Františkovy Lázně Tip na výlet

Zdejší prameny a jejich léčivé účinky byly známé už ve středověku. Nejstarším využívaným je Františkův Pramen. Po roce 1865 pak Františkovy Lázně získávají status jedněch z nejvyhledávanějších evropských lázní. Dnes vás město díky tomu okouzlí šachovnicovým půdorysem a krásnými empírovými a klasicistních budovami. Kromě kolonády a nádherných parků, vyhlídkových věží nebo městského muzea, si nenechte ujít ani známou sochu malého chlapečka s rybou - zdejší symbol plodnosti.

Prameny se používají k pitné kůře, ke koupelím, irigacím a inhalacím. Jsou účinné na nemoci pohybového aparátu, srdce a cév, gynekologická onemocnění včetně neplodnosti a další.

Co byste při návštěvě Františkových Lázní neměli minout:

  • Aquaforum Františkovy Lázně
  • Národní přírodní rezervace SOOS
  • Městské muzeum Františkovy Lázně
  • Lesopark Amerika
Více informací
Aquaforum Františkovy Lázně
Aquaforum Františkovy Lázně
Cheb
Cheb
Slavkovský les
Slavkovský les