Poznejte Kutnou Horu se všemi jejími krásami a ubytujte se v hotelu Vila U Varhanáře *** v samém jejím centru. V blízkosti budete mít hned několik UNESCO památek, které rozhodně stojí za návštěvu Strava je zajištěna formou polopenze s bohatým snídaňovým bufetem a na přivítanou dostanete lahev vína.

O ubytování

Vila U Varhanáře ***, původně secesní vila varhanářského rodu, se může pyšnit výjimečně dobrou polohou přímo v centru Kutné Hory. Chrám sv. Barbory, jedna z nejvýznamnějších kutnohorských památek, zapsaná na seznamu UNESCO je nejen v dochozí vzdálenosti (330 m), ale i krásně viditelná přímo z pokojových oken. U dalších významných míst jste z Vily taktéž za pár chvil, např. u kostela sv. Jana Nepomuckého (350 m), Dačického domu (380 m) nebo kostela sv. Jakuba (650 m).

Nové poznatky a dojmy načerpáte při prohlídce Českého muzea stříbra (89 m) nebo Galerie Středočeského kraje (91 m), perličkou pro filmové nadšence je potom Aliens vs Predators Museum (550 m) s expozicí věnovanou postavám z nejoblíbenějších sci-fi trháků. V okolí Kutné hory vede také množství turistických tras různé náročnosti pro pěší i cyklistické výlety. Mezi oblíbené turistické cíle patří zřícenina hradu Sion (9,3 km), zámek Kačina (7,5 km) nebo skály u Malešova (6 km), které jsou rájem pro horolezce. Nevynechejte ani návštěvu Kostnice v Sedlci (2,7 km).

Kde budete spát?

Ve Vile U Varhanáře *** budete ubytováni v jednom z 10 útulných pokojů. Ve každém z nich najdete TV se satelitem, WiFi internet zdarma, rychlovarnou konvici, stůl, šatní skříň a vlastní koupelnu se sprchou.

Na čem si pochutnáte?

V hotelové restauraci si můžete pochutnat na české i mezinárodní kuchyni. Zároveň máte možnost posedět v café baru s velkou terasou s výhledem. Na čepu je vždy Zlatá 12 nebo Stříbrná 11 z Měšťanského pivovaru Kutná Hora.

Vila u Varhanáře ***

Vila u Varhanáře ***

Barborská 11 , Kutná Hora
Česká republika

Provozuje společnost:
Pocket city s.r.o. IČ: 08415790


+420 777 729 759

info@uvarhanare.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma na ulici cca 100 m od hotelu

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnost procedur
Restaurace
Kolárna
Konferenční místnost
Minibar

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,8 km
Zastávka
0,4 km

Tipy na výlet

Kutná Hora

Kutná HoraTip na výlet

Kutná Hora je zapsaná na seznamu UNESCO a i když se v ní žádný hrad ani zámek nenachází, nabízí toho tolik, že vám jedna návštěva nebude stačit. Kutná Hora byla v minulosti, jak už název napovídá, spjata s kutáním stříbra. Ve středověku šlo proto o jedno z nejvýznamnějších českých měst. To je důvod, proč zde naleznete velké množství památek, které doplňují četné kavárny a restaurace.

Co nevynechat při návštěvě Kutné Hory?

  • Chrám svaté Barbory
  • Kostnici v Sedlci
  • Katedrálu Nanebevzetí Panny Marie a svatého Jana Křtitele
  • Při procházce historickým jádrem města si prohlédněte Kamennou kašnu, Morový sloup, kostel sv. Jana Nepomuckého, Kamenný dům, Dačického dům s interaktivní expozicí o památkách UNESCO a Hrádek - České muzeum stříbra.

Kutná Hora nabízí i několik naučných stezek vhodných pro pěší i cyklisty. Doporučujeme tzv. Královskou procházku, která nabízí úchvatný pohled na panorama města nebo naučnou stezku Kolem Kutné Hory.

Více informací
Chrám svaté Barbory
Chrám svaté Barbory
Sázavský kláštěr
Sázavský kláštěr
Čáslav
Čáslav