Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety a wellness v Hotelu Praděd Thamm *** v Jeseníkách

Vydejte se spolu s Nikol, členkou našeho Travelking týmu, do Jeseníků - Zlatých Hor. Konkrétně do Hotelu Praděd Thamm ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety a wellness v Hotelu Praděd Thamm *** v Jeseníkách

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 9.9.2022 - 11.9.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Praděd Thamm ***
  • Lokalita ubytování jsou: Jeseníky
  • Cestovala jsem s: Partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Video z pobytu

Kam a jak jsme jeli?

Na víkendový pobyt do Jeseníků jsme se vydali z Vysočiny (Žďár nad Sázavou). Cesta do Zlatých Hor nám měla trvat zhruba 3 hodiny. Cestou jsme si však udělali několik pauz na benzinkách, narazili jsme na ucpané město i na semafory na rozkopané silnici, a tak jsme do hotelu cestovali spíše 5 hodin. Naší cestou žádná dálnice nevedla, takže se alespoň ušetří za dálniční známku. :)

Jak to bylo s parkováním?

Parkování bylo k dispozici zdarma přímo u hotelu. Menší parkoviště je hned před hlavním vchodem do hotelu, kde je ideální zastavit a vyložit si kufry. Následně doporučuji přeparkovat na spodní parkoviště, které se nachází u restaurace a venkovní zahrádky hotelu. To je mnohem prostornější a také bezpečnější, protože se nenachází rovnou u silnice.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Praděd Thamm *** leží ve Zlatých Horách (Jeseníky), což byla oblast, kterou jsem navštívila vůbec poprvé v životě. Hotel určitě nepřehlédnete, protože se nachází přímo u hlavní silnice, má pěknou žluto-zlatou omítku a ze všech stran se pyšní nápisy "Hotel Praděd Thamm". Hned po příjezdu jsme zamířili na recepci, kde se nás ujala milá recepční, která nám předala klíč od pokoje, poukázku na degustaci rumů a vysvětlila nám, kdy a kde se podávají snídaně, večeře i jak funguje wellness centrum.

Náš pokoj se nacházel ve 2. patře a měl okna směrem k restauraci, zahrádce a silnici. Historie hotelu sahá do roku 1837, není se však čeho bát, protože pokoje jsou nově zrekonstruované a moderně vybavené. Kromě opravdu prostorné manželské postele tu byl stolek s židlí, druhý stolek s televizí a malou ledničkou. Na chodbě byla šatní skříň, ve které se ukrývaly župany do wellness. Příjemným bonusem byl větrák, který hlavně v létě jistě přijde vhod. Koupelna byla velmi prostorná a nacházel se v ní sprchový kout, nechyběla mýdla, dostatek ručníků a fén. Na pokoji nám nic nescházelo.

Zajímavost: Během pobytu jsme na různých místech naráželi na klokany. Tedy ne na živé klokany, ale na různé pěkné obrazy s klokany, v restauraci byly zase na menu klokaní medailonky. Předpokládám, že má jít o mazané náznaky toho, že majitel hotelu pochází z Austrálie. :)

Jak jsme se najedli v ubytování?

V ceně balíčku jsme měli polopenzi. Snídaně se podávaly od 8:00 do 10:00 hodin v jídelně vedle recepce. K dispozici byl bufetový stůl s klasickou nabídkou - míchaná a vařená vejce, slanina, párek, rohlík, chléb a také několik druhů sýrů, salámů a zeleniny. Ze sladkých jídel tu byly cereálie s mlékem, bílý i ovocný jogurt, ovocný salát, mini croissanty a vždy alespoň jedno sladké domácí pečivo (např. jablečný závin či perník), které mi chutnalo asi nejvíce. K tomu máslo, džemy a různé sypání (semínka, sušené ovoce, ...). Z nápojů nechyběla káva, čaj, voda a automat na džusy.

Večeře se podávaly formou 4chodového menu od 18:00 do 20:00 hodin v restauraci naproti recepci (tedy jinde než snídaně). Na čem si během vašeho pobytu pochutnáte můžete zjistit na recepci, kde je položený aktuální jídelníček. My si první den užili salátek caprése, polévka byla hovězí vývar s masem a nudlemi, hlavní chod pak steak z krkovice s grilovanou zeleninou a jako dezert wafle s domácí šlehačkou a čokoládovou zmrzlinou. Druhý den pak salátek s uzeným kachním prsem, francouzská cibulačka, jako hlavní chod domácí boloňské tagliatelle a sladkou tečkou byla vanilková panna cotta se švestkami. Porce byly rozumné, takže se všechny 4 chody daly bez problému sníst. Jídlo bylo naprosto vynikající a na všem, co nám bylo naservírováno jsme si velice pochutnali!

Kromě snídaňové jídelny a restaurace na večeře je v hotelu i další restaurace s barem a bowlingem, která se nachází v přízemí. Sem jsme zavítali po večeři na pivo a degustaci rumů. Hotel se totiž pyšní rumotékou se 70 druhy rumů ze všech koutů světa. V rámci degustace si můžete vybrat z různě naceněných balíčků, přičemž každá degustace obsahuje 4 různé vzorky rumu. Ty vám milá obsluha stylově naservíruje a poučí vás i o tom, že je před degustací potřeba do rumu přidat pár kapek vody pro zjemnění chuti.

Jak jsme se najedli v okolí?

  • Během našeho výletu k rašeliništi Rejvíz jsme se stavili na oběd v Penzionu Rejvíz, kde jsme ochutnali halušky s brynzou a opraženou slaninkou. Jídlo bylo výborné, ceny celkem přijatelné, ale nemile nás překvapilo, že se u restaurace nedá zadarmo zaparkovat. Parkoviště mají jen pro ubytované, když jdete do restaurace, musíte uhradit 100 Kč za parkování.

  • Na výletě na zámek Jánský Vrch jsme si dali v zámecké kavárně ledovou kávu a kremroli, která chutnala skvěle.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Wellness centrum se nachází v přízemí hotelu spolu s restaurací a bowlingem. Na pokoji jsou k dispozici župany a pantofle, takže do wellness můžete jít už v plavkách, zároveň tu jsou k dispozici šatny pro pány i dámy, takže se můžete klidně převléknout až ve wellness. Ručník si musíte vzít z pokoje, ale prostěradlo do sauny vám dá paní na recepci, která vás také vpustí do šaten. Vždy je tedy potřeba na recepci nahlásit, že chcete jít do wellness.

K dispozici je tu finská sauna a pára, ta však bohužel v době našeho pobytu nefungovala. Po saunování se můžete osvěžit v ledovém bazénku, anebo využít vědro se studenou vodou, případně sprchu. Dále je tu místnost s vířivkou, která je prostorná a vejde se do ní až 6 osob. Tu jsme si užili asi ze všeho nejvíce. :) Je tu také bazén, ale na nás byl moc chladný. Vzhledem k tomu, že jeho účel není vyloženě relaxační, ale jde spíše o plavecký bazén s protiproudem, teplotě vody rozumím. Poslední částí wellness je pěkná a částečně prosklená relaxační zóna s lehátky, půjčit si můžete také deku, aby se vám lépe odpočívalo. Wellness je otevřeno denně od 10:00 do 21:00 hodin, takže si ho můžete užít i po večeři.

Kam se vydat na výlet?

  • Když už jsme se ocitli ve Zlatých Horách, museli jsme navštívit místní vyhlášenou atrakci, kterou je Poštovní štola. Ta se nachází asi 6 km od Zlatých Hor a jedná se vlastně o důl, kde se těžila měď a zlato. Denně se pořádají jen 3 prohlídky (v 9:00, 11:30 a 14:00 hodin) a počet osob je omezen na max. 25. Doporučuji tedy zavolat si předem o rezervaci. My jsme to netušili a když jsme v sobotu chtěli přijít na prohlídku, už žádné místo nebylo. Naštěstí hned druhý den ještě pár míst bylo, a tak jsme se sem vydali v neděli. Cena za vstup je 200 Kč a dá se platit kartou. Prohlídka trvala asi 90 minut a jednalo se o opravdu skvělý zážitek - zajímavé místo a parádní průvodce.

  • Dalším místem, které jsme nemohli minout, bylo rašeliniště Rejvíz a Velké mechové jezírko, ke kterému se jde po pěkných dřevěných chodníčcích. Doporučuji zaparkovat u Penzionu Rejvíz, kde je hned několik parkovišť. Stojí 100 Kč na den, ale když přijedete pozdě, jako my, tak poplatek už nikdo nevybírá. Odtud je to zhruba 3 km krásnou přírodou a lesem k Velkému mechovému jezírku. Dá se jít i dalšími trasami a odbočkami a procházku si tak prodloužit.

  • Vydali jsme se také do Balneoparku Vincenze Priessnitze, který se nachází ve městě Jeseník. Zaparkovali jsme přímo u vstupu do parku na placeném parkovišti (první hodina 80 Kč, další hodiny 60 Kč). Park je poměrně rozlehlý a navazuje na les a různé trasy, takže se tu dá strávit klidně celý den. My si však udělali rychlou procházku po vodních léčebných atrakcích. K dispozici je tu koupel horních a dolních končetin, Priessnitzova lavičky i střiky a také Priessnitzova koupel nohou s akupresurou. Máčení se v místní minerální a poněkud ledové vodě má prý podpořit nervový systém a zlepšovat odolnost organismu. Musím říct, že chodit ve studené vodě jsem moc dlouho nevydržela. :)

  • Podívat jsme se jeli také na zámek Jánských Vrch a městečko Javorník. Zámek je obklopen parkem, který je sice pěkný, ale plný komárů. Na prohlídku dovnitř jsme nezavítali, ale prošli jsme si zámeckou zahradu, pokochali se výhledem a prošli si centrum městečka.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Praděd Thamm ***

“Praděd Thamm je hotel s dlouhou a zajímavou historií, ale zároveň zrekonstruovanými a moderními pokoji a interiéry. Pokoj je vybaven vším, co během pobytu můžete potřebovat. Nechybí ani wellness centrum k odpočinku, nás nejvíce nadchla vířivka a relaxační zóna. Jsou zde také 2 restaurace, bar, rumotéka a bowling. Nudit se tu tedy rozhodně nebudete. Určitě doporučuji vyzkoušet degustaci rumů. Snídaně byly klasické, ale večeře naprosto fantastické - všechna jídla, která nám byla naservírována byla vynikající a moc jsme si na nich pochutnali. Z výletů doporučuji blízkou Poštovní štolu a rašeliniště Rejvíz.”


👍 Pobyt v Hotelu Praděd Thamm *** byl osobně ověřen Nikol, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 27. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet